virtual_insanity
Üye
salonda 2 ay kadar çalıştım 8*4 100kilo ile bench press basıyorum ki bu benim son limitimdi bir türlü göğüs kaslarımın çalıştığını yada zorlandığını hissetmedim. son iki hafta makaralı çekme prensibine dayalı (makaralı) makinalarda göğüs çaılştım ve zorlarken kaslarımın ağrıdığını yani göğüs kaslarımın varlığını hissettim.bu da beni motive etti yani kaslarımın çalıştığını, geliştiğini hissetmek..sormak istediğim şu çekme prensibine dayalı makinalarda hacim yapmak daha zordur diyen arkadaşlarım yanılıyorlar mı yoksa benim vücudum mu çekmeli makinalara tepki vermiştir..
yani çekmeli makinalarla diğer bar ve dambıl çalışmalarının arasında ne gibi bir fark var..çekmeli makinalar insanı çalıştıktan sonra sanki daha atletik hissettiriyor..bu aleterin arasında beilrli bir fark varmı?çekmeli makinalarla çalışmak ne kadar ve nerede tavsiye edilir?
teşşekkürler...
yani çekmeli makinalarla diğer bar ve dambıl çalışmalarının arasında ne gibi bir fark var..çekmeli makinalar insanı çalıştıktan sonra sanki daha atletik hissettiriyor..bu aleterin arasında beilrli bir fark varmı?çekmeli makinalarla çalışmak ne kadar ve nerede tavsiye edilir?
teşşekkürler...