maden suyu+limon

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ceyo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ceyo

Üye
arkadaslar tv de diyetisyenden duymustum maden suyuna limon sikarak icetigimiz zaman yag yakimi yapabiliyormusuz.

bana inandirci gelmedi.

yıllardan beri değişik tad versin diye maden suyu + limon yaparım
bence en iyisi sağlıklı ve düznli beslenme
hani diyorlarya yiyerek zayıflayın
yeri geldi diyetimi bozmak değilde kaçamak yaptığım halde düzenli ve sağlıklı beslenerek kilo verdim.

Ben de sade maden suyuna limon sıkarak içmeyi severim. Bunu sadece lezzetinden ötürü tercih ederim. Elbet maden suyundaki mineraller ve limondaki c vitamini beni bir parça teşvik ediyor. Yalnız tadı da meyveli maden sularından daha doğal ve lezzetli bence...

merhaba formda yeniyim 2 aydır bu sporla uğraşıyorum 107 kg'den 95'e kadar düştüm lakin 107 kg olduğum zamanda sürekli bahsettiğin şeyleri birlikte alırım hatta cafede veya kahvede direk aynı yerlere takıldığım için ben hiç bir şey söylemeden sade soda veya sodanın içine limon sıkıp getirirler sevdiğimden kiloya etkisi olsaydı ben baya zayıf olurdum heralde :)

Mehaba,

Hondarslan çok doğru söylüyor.
Biraz okuyup araştırmak gerek. Biz bu spor ie uğraşıyorsak vücudun nasıl çalıştığını yiyip içtiklerimizin vücudumuzu nasıl etkilediğini az buçuk bilmek gerek . Ne kadar çok bilgi, o kadarda hedefe ulaşmak kolaylaşıyor.
Genel olarak vücudumuzun metabolizmasını nelerin etkilediğini ( genetik yapı, hormonlar, yaşam tarzı, iklim, beslenmemiz...) öğrenirsek bu tür şeylerin ( limon,madensuyu) ne kadar gerçekten yağ yaktığını öğrenirdik. Reklam yapmamak amacıyla ismini söylemek istemediğim bir gazetenin her günkü ekinde bir sayfada herkesin anlayacağı şekilde sürekli bu konular ile alakalı yazılar çıkıyor. Evet çoğu zaman bildiğimiz şeyler ama bazen yeni araştırma sonuşlarıda yayınlanıyor. Gazete bir örnekti...bu Forumda çok kaliteli bigiler var. Bilgi edinmek biraz emek gerektiriyor ama bu hayata herşey için geçerli

Selamlar

maden suyu + limon sadece kan şekerinizi düşürmek için idael dir. bunu gözlemleyen diyetisyen kan şekeri düşüp halsizleşir ve yağ yaktığını zanneder. aslında sadece kan şekeri düşmüştür.

ceyo ya katılıyor ve hurafeden başka birşey olmadığını söylüyorum.

C vitamini yağ yıkım metabolizmasını hızlandırır. Pekçok hayvan ve bitki kendi C vitaminini sentezleyebilirken, insan bunu dışarıdan almak zorundadır. Kimi araştırmacılar hayvanların bu nedenle şişmanlamadıklarını öngörmektedir. Kilo fazlası olanların, çoğu zaman C vitamini eksikliği çektiği tespit edilmiştir. C vitamini miktarı ile adrenalin, noradrenalin ve kortizol gibi zayıflamada etkili böbreküstü bezi hormonlarının düzeyleri, anlamlı olarak ilişkili bulunmuştur. Günde 3 gram C vitamini almanın zayıflamaya kesin katkısı olduğu ifade edilmektedir. Bu şekilde böbreküstü bezi düzeyinde C vitamini rezervleri gerekli seviyeye ulaşır. Burası yukarida saydigimiz hormonlarin üretildiği yerdir. C vitamininin eczanede satılan formu yerine, 4 adet limonun sıkılarak bir bardak suda seyreltilmek suretiyle içilmesinin daha faydalı olduğu, çünkü limonun içerdiği bioflavonoidlerin, C vitamininin yararını 20 kat artırdığı, uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

lutfen tesekkur butonunu kullaniniz.

bana kick box hocam antremandan sora maden suyu iç terle kaybettigin minarelleri kazanırsın dedi tamam dedim ama antreman sonrası maden suyu içmek doğrumudur ?

antremandan sonra maden suyu içmek doğrudur.
bende bir kitapta -bal limon karışımının yağ yakıcı özelliğini okumuş ve uygulamıştım faydada görmüştüm.

Back
Yukarı