Lyle McDonald Programı Hakkındaki Düşünceleriniz ?

kimyamuh

Üye
Merhaba arkadaşlar , çoğunuz bildiği ya da bazılarının ilk defa karşılacağı üzere Lyle McDonald adlı bir abimizin programı var. Program aslında alt gövde ve üst gövde programı. Uzun zamandan beridir yapmak istiyordum. Artık zamanı geldi dedim ve başladım. Programı yazıyorum aşağıya;

A: Lower
Squat: 3-4X6-8/3′ (3-4 sets of 6-8 with a 3′ rest)
SLDL or leg curl: 3-4X6-8/3′
Leg press: 2-3X10-12/2′
Another leg curl: 2-3X10-12/2′
Calf raise: 3-4X6-8/3′
Seated calf: 2-3X10-12/2′

B: Upper
Flat bench: 3-4X6-8/3′
Row: 3-4X6-8/3′
Incline bench or shoulder press: 2-3X10-12/2′
Pulldown/chin: 2-3X10-12/2′
Triceps: 1-2X12-15/1.5′
Biceps: 1-2X12-15/1.5′

Gelelim aklımdaki soruya. Normalde bu program haftada 4 gün olacak şekilde dizayn edilmiş. AB- AB şeklinde. Ama ben bu programı haftada 3 gün olacak şekilde uygulayacağım. bir geldiğimde alt gövdeyi diğer geldiğimde üst gövdeyi ve bu sırayla devam.

Aranızda bu programı uygulayanlar oldu mu? En az 3 ay bu programda devam etmeyi düşünüyorum.Yorumlarınızı paylaşırsanız mutlu olurum.

ben 4 gün uyguladım. Beğendiğim bir program. Fakat 3 günlük bir UL de çalışma sıklığını azaltmış oluyorsun. Haliyle de 4 günden alacağın verimden daha az bir verim alacaksın. Ama bu 3 gün kullanılmaz anlamına gelmiyor.
Şu alternatifi düşününebilirsin, salı-perş.-cuma bir sonraki antrenman haftası ptesi-çrş-cuma gibi.

Merhaba . Öncelikle şuna emin olabilirsin ki bu programlar spor salonu hocalarının yazdığı sıradan programlara benzemez . Düzgün parametreler içinde volume hesabı vs. dikkate alınarak bu işin duayen antrenörlerinden birinin hazırladığı bir program bu da zaten . Kendimde denedim başarılı ayrıca kafan rahat olsun böyle bir programı gözün kapalı uygulayabilirsin .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Program başlangıç orta seviye için düzgün hazırlanmış nadir bölgesel programlardan biridir ben öneririm. Yalnız haftada 3 belirtildiği gibi idealdan az sonuç verir. Haftada 3 çalışmayı değiştiremiyorsan haftada 3 gün tüm vücut programı bence daha uygun olacaktır.

ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum . definasyondayım ona rağlem kas kaybetmeden yağ yakıyorum alt vücut gününe kardiyo ve abs de ekledim kafa rahat miss gibi program

Ben haftada 4 gün gidiyorum. Program değişikliği yapmam gerek çünkü önceki gibi artık verim alamıyorum. Orta seviyeyim diyebiliriz. Salona pazartesi çarşamba cuma cumartesi gidebiliyorum zaten bu günler açık oluyor. Diğer günler kadınlar için. Sizce bu günlere göre bu programı nasıl dizayn edebilirim ? cuma cumartesi biraz sıkıntı tabi.

arkadaşlar haftada 4 gün yapma imkanım maalesef yok. ama haftada 3 gün yaptığım haliyle dahi epey memnun kaldım. programın önerdiği set ve tekrar değerlerine sadık kalarak her antrenmanda set x tekrar x ağırlık miktarını artırmaya çalışıyorum. yorumlarınız için teşekkür ederim. ilerleyen zamanlarda deneyimlediğim tecrübelerimi yine bu konu üzerinden paylaşacağım.

Back
Yukarı