Low carb diyeti kabızlık sorunu

Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi günde 120 gr karb alarak diyet yapıyorum. proteinim 170, yağ ise 70 gr civarında. makrolarım ve kalorilerim gayet iyi, sabah ve akşam salata, öğlen ise brokoli yiyorum. öğünlerimde bulgur kahvaltıda yulaf tüketiyorum yani anlayacağınız lif tüketimim yüksek. ayrıca her gün en az 3.5 litre su içiyorum

birkaç gündür kabızlığa son çare gün içinde aldığım zeytinyağını da yemeye katmayıp direk olarak içmeye başladım, yarım çay bardağı ediyor yaklaşık. o da işe yaramadı

2-3 hafta önce kuru kayısı, kuru erik tarzı şeyleri de çok denedim ama ne yaparsam yapayım kabızlığıma bir çözüm bulamadım.

hayır rahatsız da değilim. yani şişkinlik, karın ağrısı falan da olmuyor. baya büyük tuvalet ihtiyacım gelmiyor. haftada 2 kere tuvalete çıkıyorum o da kendimi zorlayarak ve nasıl söylesem bilmiyorum ama çok az yapıyorum. bu 2 aydır böyle. yediğim şeyler nereye gidiyor anlam veremiyorum doğrusu :D

sizce bunun sebebi protein tüketimim ve az karb alışım mıdır yoksa tıbbi bir sorun mu vardır?

ne oldu kilo verebildinmi bende 200 gr karb 150 gr protein 55 gr bende yağ yakmayıp kastan vereceğim diye korkuyorum ama ben haftada 3 gün çift haftada 3 gün tek idman yapıyorum .

@bena efsanesi, ilginc bir durum, beslenme diyecektim ama yeterince iyi beslenmeniz ve oldukca lifli, bol salata, brokoli vs.. boyle beslenmeye ragmen gunluk diskilama ihtiyaci duymuyorsaniz bir doktorla da gorusun.

Probiotik yogurtlar dendiniz mi?, sabah ac karnina bol ilik su, hafif sirke ile karistirip...

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk

Kardeşim, kabızlık sorunu sadece yemeyle alakalı değil ki.Bağırsaklarında bilmediğini sorunların olabilir ya da farkında olmadan içine attığın sıkıntıların yarattığı stres vs. .olabilir.
Kabızlık, sadece beslenme ile alakalı değil.

Durumun müsaitse, doktora gitmeni ve sonrasında da uzmanlar eşliğinde kolon hidroretapi uygulamanı tavsiye ederim. Hem beynini açar hem cildini hem bağırsaklarını hem de ruhunu...Düzenli yaparsan hayata bakışın değişir.
O derece yani.:)

Bende definasyon için yapıyorum diyebilirim bu diyeti.Gerçi baya az tüketiyorum karbonhidrat ama kabızlık sorunu gerçekten çok kötü.Öneri olarak şunu diyebilirim günde 3lt felan bi su iç.Ve kefir :) kefir çok iyi birde kuru erik 2-3 tane at ağzına kefirle beraber gider.Etkisini gördüm.Ama tabi bir sorun da olabilir bilemiyorum.

Acaba bu diyette Kas kütlem erirmi veya yağ yakımı olurmu
Kilo:98
Boy:176
Bmr:2179.8

Diyetteki Toplam Besin Değerleri
Kcal : 1600 Kcal
Karbonhidrat:172.48
Protein:121
Yağ:54.4

Back
Yukarı