Merhaba arkadaşlar size hemen hemen her sabah yaptığım lorlu omlet tarifini vereceğim. Forumda bununla ilgili tarifler var siz de biliyorsunuzdur ama loru boğazdan daha kolay geçirmek için kendi uyguladigim tarifi bir denemenizi öneririm.
Malzemeler:
3 yumurta( sarısını yemeyenler 1 tam yumurta 3 yumurta akı koyabilir)
100 gram az tuzlu az yağlı lor
Zeytinyağı veya tereyağı
İsteğe göre baharatlar ( ben karabiber,pul biber, kekik koyuyorum)
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba yumurtaları kırıp koyuyoruz. Ben ekto olduğum için ve yumurtanın sarısının bir zararı olmadığını düşündüğüm için 3 tam yumurta koyuyorum. Eğer definasyondaysaniz veya kilo vermek istiyorsaniz 1 tam yumurta 3 yumurta akı koyabilirsiniz. Üstüne isteğe göre baharatlari koyup iyice karıştırıyoruz. Ben çatalla karıştırıyorum.
Daha sonra lorumuzu ekliyoruz bu kaba ve çatalla ezerek iyice karıştırıyoruz. Cıvık hale gelmesine gerek yok. Iyice çatalla ufalayip yumurtayla karıştırmanız yeterli.
Şimdi orta boy bir tavayi ocaga koyup biraz ısıtıyoruz tavayı. Ben çoğunlukla köyden getirdigim kendi yaptığımız tamamen doğal tereyağını kullanıyorum. Siz isterseniz 1-2 kaşık zeytinyağını koyabilirsiniz. Isınmış tavaya yağımızı ekliyoruz ve hemen ardindan lorlu yumurta karışımını koyuyoruz. Şimdi önemli olan daha kolay yenmesi icin ocagin altını kısık tutuyoruz ve tavanin ağzını kapatıyoruz. Cok değil sadece 1- 1 buçuk dakika pişiriyoruz. Sonra ocaktan hafif cıvık omleti alıyoruz ve servis ediyoruz.
Not:
Önemli birkaç noktaya değineyim. Ben tereyağı bazen de zeytinyagi kullanıyorum. Siz zeytinyagi kullanacağınızı farzediyorum. Çok fazla pişirmemek, hem zeytinyağının vitaminlerini öldürmeyecek hem de omleti benim istedigim kıvamda bogazdan daha kolay geçmesini sağlayacak.
İkinci olarak omleti hiç çevirmeden 1 buçuk dakika kadar ağzı kapali yapıyoruz. Hafif cıvık bir kıvamımiz oluyor. Bu da yenmesini kolaylastiriyor. Zaten agzini kapattığımiz icin ust tarafları da hafiften pişiyor yani çiğ kalmıyor. Ben bugün omleti yaparken üstünü cevirdim her iki tarafida iyice pişti tam omlet kıvamında oldu ama yiyemedim gerçekten lor boğazdan geçmedi. Tarifi uygularsaniz yorumlarınızı olumlu veya olumsuz bekliyorum. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun.
LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Malzemeler:
3 yumurta( sarısını yemeyenler 1 tam yumurta 3 yumurta akı koyabilir)
100 gram az tuzlu az yağlı lor
Zeytinyağı veya tereyağı
İsteğe göre baharatlar ( ben karabiber,pul biber, kekik koyuyorum)
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba yumurtaları kırıp koyuyoruz. Ben ekto olduğum için ve yumurtanın sarısının bir zararı olmadığını düşündüğüm için 3 tam yumurta koyuyorum. Eğer definasyondaysaniz veya kilo vermek istiyorsaniz 1 tam yumurta 3 yumurta akı koyabilirsiniz. Üstüne isteğe göre baharatlari koyup iyice karıştırıyoruz. Ben çatalla karıştırıyorum.
Daha sonra lorumuzu ekliyoruz bu kaba ve çatalla ezerek iyice karıştırıyoruz. Cıvık hale gelmesine gerek yok. Iyice çatalla ufalayip yumurtayla karıştırmanız yeterli.
Şimdi orta boy bir tavayi ocaga koyup biraz ısıtıyoruz tavayı. Ben çoğunlukla köyden getirdigim kendi yaptığımız tamamen doğal tereyağını kullanıyorum. Siz isterseniz 1-2 kaşık zeytinyağını koyabilirsiniz. Isınmış tavaya yağımızı ekliyoruz ve hemen ardindan lorlu yumurta karışımını koyuyoruz. Şimdi önemli olan daha kolay yenmesi icin ocagin altını kısık tutuyoruz ve tavanin ağzını kapatıyoruz. Cok değil sadece 1- 1 buçuk dakika pişiriyoruz. Sonra ocaktan hafif cıvık omleti alıyoruz ve servis ediyoruz.
Not:
Önemli birkaç noktaya değineyim. Ben tereyağı bazen de zeytinyagi kullanıyorum. Siz zeytinyagi kullanacağınızı farzediyorum. Çok fazla pişirmemek, hem zeytinyağının vitaminlerini öldürmeyecek hem de omleti benim istedigim kıvamda bogazdan daha kolay geçmesini sağlayacak.
İkinci olarak omleti hiç çevirmeden 1 buçuk dakika kadar ağzı kapali yapıyoruz. Hafif cıvık bir kıvamımiz oluyor. Bu da yenmesini kolaylastiriyor. Zaten agzini kapattığımiz icin ust tarafları da hafiften pişiyor yani çiğ kalmıyor. Ben bugün omleti yaparken üstünü cevirdim her iki tarafida iyice pişti tam omlet kıvamında oldu ama yiyemedim gerçekten lor boğazdan geçmedi. Tarifi uygularsaniz yorumlarınızı olumlu veya olumsuz bekliyorum. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun.
LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi