FatihAYYILDIZ
Üye
Geçenlerde bir mekanda yemek yerken fesleğenli ayran gördüm. Denedim ve çok sevdim.
Az öncede otururken aklıma geldi ve güzel bi tarif buldum kendimce.
Malzemeler
250 gram lor peyniri (Yağ oranı düşük ve tuzsuz. Piyasada yağlı olanlarıda var.)
3 yemek kaşığı yoğurt
Bir kaç tutam fesleğen veya dereotu. (Orası sizin damak zevkinize kalmış)
Önce fesleğeni mutfak robotunun içine atıp bi güzel çekiyoruz. Ardından lor peynirini ekliyoruz. Göz kararı suyuda katıp iyice karıştırıyoruz.
30 saniye yeterli olacaktır. En sonda yoğurdu atıyoruz. 10-15 saniye daha karıştırdık mı işlem tamamdır.
Yatmadan önce veya gün içinde rahatlıkla tüketilebilir. Yalnız şişeyle veya shakerla yanınızda taşıyorsanız, içmeden önce çalkalanıyınız.Dibine çöküyor biraz.
Tahmini besin değerleri;
Protein: 43 Gram
Kalori: 200 Kcal
Karbonhidrat: 4 Gram
(İnternetteki besin değerlerine göre yazdım.)
Afiyet olsun
Az öncede otururken aklıma geldi ve güzel bi tarif buldum kendimce.
Malzemeler
250 gram lor peyniri (Yağ oranı düşük ve tuzsuz. Piyasada yağlı olanlarıda var.)
3 yemek kaşığı yoğurt
Bir kaç tutam fesleğen veya dereotu. (Orası sizin damak zevkinize kalmış)
Önce fesleğeni mutfak robotunun içine atıp bi güzel çekiyoruz. Ardından lor peynirini ekliyoruz. Göz kararı suyuda katıp iyice karıştırıyoruz.
30 saniye yeterli olacaktır. En sonda yoğurdu atıyoruz. 10-15 saniye daha karıştırdık mı işlem tamamdır.
Yatmadan önce veya gün içinde rahatlıkla tüketilebilir. Yalnız şişeyle veya shakerla yanınızda taşıyorsanız, içmeden önce çalkalanıyınız.Dibine çöküyor biraz.
Tahmini besin değerleri;
Protein: 43 Gram
Kalori: 200 Kcal
Karbonhidrat: 4 Gram
(İnternetteki besin değerlerine göre yazdım.)
Afiyet olsun