Lor Rehberi

İyingünler herkese küçük bir sorum var bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim şimdi ben Kıbrıs'ta okuyorum ve burda NOR peyniri var tuzsuz yazıyor ve cidden tuzsuz ve yağsız tadından belli fakat besin değerleri yazmıyor fakat 500gr mu 3.25 tl ucuz olduğu için sürekli kullanıyorum fakat özellikle protein ve diğer besin değerlerini merak ediyorum ama bir türlü bulamadım

beyler özgüllü diye bir marka aldım bugün besin değerleri bence çok iyi 200 gr bizim işimizi görür diye düşünüyorum

Eklentiler

• 20140526_170013.jpg
    20140526_170013.jpg
    94,1 KB · Görüntüleme: 613
  • 20140526_165400.jpg
    20140526_165400.jpg
    117,8 KB · Görüntüleme: 609
Protein miktari supermis ama karbonhidratta suan onemli benim icin.Ben a101den aldim.Bunun markasi nedir ?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şuan için bundan iyisini bulamadım hocam ben 18.6 hemen hemen 19 gram protein var 1 gram yağ var daha ne olsun
10 gram karbo dan bir şey olmaz MARKASI TEK SÜT 500 gram 3 lira gibi fiyatı vardır[DOUBLEPOST=1401915117][/DOUBLEPOST]
Protein miktari supermis ama karbonhidratta suan onemli benim icin.Ben a101den aldim.Bunun markasi nedir ?

hocam sözünü bende kopyaladım bu arada kendı profilime beğendim :D Çalış ! Unutma ki hiç kimse ilk görüşte kalbine aşık olmayacak şeyini haberin olsun :D

Son düzenleme:
şuan için bundan iyisini bulamadım hocam ben 18.6 hemen hemen 19 gram protein var 1 gram yağ var daha ne olsun
10 gram karbo dan bir şey olmaz MARKASI TEK SÜT 500 gram 3 lira gibi fiyatı vardır[DOUBLEPOST=1401915117][/DOUBLEPOST]
hocam sözünü bende kopyaladım bu arada kendı profilime beğendim :D Çalış ! Unutma ki hiç kimse ilk görüşte kalbine aşık olmayacak şeyini haberin olsun :D

Hakkim helal dostum Beni en cok etkileyen sozlerden birisi :)

Bu arada değerlerini merak ettiğim iki marka ambalajlarında ufak değişiklikler yaparak besin değerlerini yazmışlar. Bir ara bir hafta kadar oturduğum ilçede bunlar kaybolmuştu. :)

BALKAN
Enerji: 202
Yağ: 15.6
Karbonhidrat: 0.005
Protein: 13.6
Kalsiyum: 506

SAKIPAĞA
Enerji: 213
Yağ: 16
Karbonhidrat: 4.92
Protein: 12.39

Protein çok değil ve yağları da yüksek. Bir de Bim'de Tahsildaroğlu vardı bir ara. Yine yok ortalarda. Onun da yağ değeri 13-15 gibi bir şeydi.
İlçede oturmanın kötü yanı bu. Her şey gelmiyor. Aynı marketler olsa da ürünler farklı. Mesela A101'de söyledğiniz ürünler yok. Yine Şok'ta Mis marka lor var ama değeri yazmıyordu en son onun da.

arkadaşlar bende mopaşdan bi ürün alıyorum ve adama dedim yağsız lor peynir varmı evet var dedi 2 kilo aldım ve evde baktıgımda tam yağlı yazıyordu Besin değeri yok Ama yağsız tuzu az gibi geldi markası muzaffer eroğlu lor peynir mopaş Besin değerini araştırdım bulamadım bileniniz varsa yardımcı olabilirmi

İlk mesaj lora kısmetmiş :)
Ben olaya farklı bir perspektif katayım da, kafa karışıklığı daha da artsın :)

Birincisi; besin değerlerine ne kadar güvenebiliriz peki?

İkincisi; evet üzerinde besin değerleri olmayan dökme lor tüketmeyelim kabul de, ambalajlı ürünlerdeki koruyucu maddeleri nereye koymak lazım? Vücudumuz bu -zararlı denilen- maddeleri nasıl absorbe ediyor acaba?
Estetik kaygılarımızın, bu düşünceleri arka plana atmamıza yol açması ne kadar doğru? :)

İlk mesaj lora kısmetmiş :)
Ben olaya farklı bir perspektif katayım da, kafa karışıklığı daha da artsın :)

Birincisi; besin değerlerine ne kadar güvenebiliriz peki?

İkincisi; evet üzerinde besin değerleri olmayan dökme lor tüketmeyelim kabul de, ambalajlı ürünlerdeki koruyucu maddeleri nereye koymak lazım? Vücudumuz bu -zararlı denilen- maddeleri nasıl absorbe ediyor acaba?
Estetik kaygılarımızın, bu düşünceleri arka plana atmamıza yol açması ne kadar doğru? :)

1. bilinen bi markaysa zaten güvenip sahtekarlık yapamazlar kontrolden geçmeden etiket basılmaz yani ama açık satılanlara ben güvenmiyorum olur abi adamın burnundaki kıl da düşer içine saçı başı da bilemezsin.
2. boşaltım sistemi vasıtaysıyla atıyor vucut idrar pelvis öz kalın bağırsak vs vs anatomi dersine girmeyelim :D her gıdada koruyucu mevcut bunu lor ile kıyaslaman doğru değil benim düşüncem bdur

Back
Yukarı