Lor Rehberi

Merhaba
ben üçyıldız peynir in ortaklarindan biriyim

konuyu gorunce bir kac ekleme yapmak istedim

yukarda arkadas guzelce anlatmis, lor lar iki cesit

biri kahvaltilik biri cokertme dedigimiz boreklik zor

kahvaltilik lor taze lordur, cok beklemez

bu arada lor duz mantikta, peynir isleminden sonra kalan peynir alti suyunun kaynatilarak arkasindanda suzulmesinden olusur. Bu yuzden lor un lezzettinde peynir in nasil yapildigi onemli. Biz ucyildiz olarak daha butik bir firmayiz, o yuzden eski dogal yontemlerle son teknoloji aletlerle yapiyoruz. Sulu haslama peynir yapan cok az firmadan biriyiz

bu yuzden sut disinda urunumuze hic birsey katmak mumkun olmuyor, iade, sut disi eklentileri koyamiyoruz. Kahvaltilik lor larimizin taze olmasi bizim icin cok onemli.
Birde lor un yaginda, inek sutunun yagli olmasi ve peynir yaparken bu yagdan ne kadar cektiginiz onemli. Inekler sezonsal olarak ocak subat aylarinda daha yagli sut uretirler bizde buna gore cektigimiz yagi ayarlamaya calisiriz.
Bizim icin besin degeleri assagida
100 gr da lordaki besin değerleri:

protein:13.14
karbonhidrat:3.59
yağ:10
Her seyi detaylica yazmissiniz ama inanin bu sporu yapanlarin cogu sonda verdiginiz degerlere dikkat edecek, protein biraz yukseltilip yag orani dusmedikce cazip gorunmuyor.. Yorsan mesela 100 graminda 19 gram protein 2 gr yag diye geciyor, onlarin uretimi hakkinda bilginiz var mi ve ucyildiz olarak daha dusuk yagli lor uretilebilir mi ? Sporcular icin proteini yuksek yagi dusuk ucyildiz fitness loru uretilemez mi :)

Son düzenleyen: Moderatör:
acikcasi biraz tercih bu, eger siz peynir alti suyunu lor kazanina yollarken, yag ayrtistirma(seperator) makinasiyla bir daha cekerseniz yagsiz ama bol proteinli bir urun cikar. Ama bu sefer de lezzeten bayag odun vermis olursunuz. Bizim icin uretmek cok zor degilde, pazar olayi onemli , yoksa yag ve tuzu sifira yaklastirip (0 yapilmasi imkansiz, yag molekulleri ve merkezkacla alakali bir durum(muhendis peynirciyiz :) )) cekip tamamen protein tabanli bir lor uretilebilinir, ama tabi pazar olayi

bizim peynir.com diye tamamen evlere peynir ve dogal taze sut ulastirmak gibi bir projemiz var, o projeyle yapabiliriz. ama su an acikcasi hicbir buyuk market bu tip bir peyniri kabul etmez lezzet duser diye.

yorsan kuru haslama uretim yapiyor, o yuzden tam uretim tekniklerini bilemiyorum.

Bim a101 migros hepsini gezdim bulduğum tüm lorların yağ oranı 15ten aşağı değildi . Bir türlü bulamıyorım düşük oranlı..

Merhaba
biz bu konuya kafa yormaya basladik yakin zamanda tamamen sporcular icin 0 yagli lor cikaracagiz
benim sorum, 0 yag disinda tuz orani ne isteniyor genelde, sifir tuzsuz yagsiz cok yenebilir bir urun olur mu bilemiyorum acikcasi.

Normal bir insan sade olarak 200 gram yemez zaten:) o yüzden yağ tuz ne kadar azsa sporcu için o kadar iyi olur..

biz sifir yagli yada cok az yagli ustune mumkun oldugu kadar tuzsuz bir uretim deniyecegiz
butik oldugumuz icin bu isi rahat yapabiliyoruz. Deneme icinde istanbulun iki yakasindaki kaliteli sarkuterileri deneriz. Bakalim nasil olacak

Teksüt lor peynirinin 100 gramında 1.1 gram yağ var.Bim'de satılıyor.Çok düşük bir yağ oranına sahip gerçekten.Yediğinizde hissediyorsunuz onu.
İstanbuldaki bimlerde hep muratbey var anlamadım gitti.. Teksüt carrefourda gördüm ama skalası yoktu kasenin içindeydi açıktı yani bi nevş ben de değerleri yok diye almadım. Siz nerden öğrendiniz yağ oranını ?

İstanbuldaki bimlerde hep muratbey var anlamadım gitti.. Teksüt carrefourda gördüm ama skalası yoktu kasenin içindeydi açıktı yani bi nevş ben de değerleri yok diye almadım. Siz nerden öğrendiniz yağ oranını ?
Her bimde bulunması lazım aslında.Her yerde aynı ürünler satılıyor diye biliyorum.Ben de İstanbul'da oturuyorum zaten.Paketin üzerinde değeleri yazıyor.Ordan bakıyorum ben.Dediğim yediğin zaman zaten belli oluyor yağsız olduğu.

Teksüt lor peynirinin 100 gramında 1.1 gram yağ var.Bim'de satılıyor.Çok düşük bir yağ oranına sahip gerçekten.Yediğinizde hissediyorsunuz onu.

Tmam da mesela ben Manisa'nın ilçesindeyim. Doğal olarak burada da Bim var ama buradakinde satılmıyor. Tahsildaroğlu vardı. %10'dan fazla yağlı. Şimdilerde yerel bir marka getirmişler o da %15'den fazla.

merhaba arkadaşlar bende uzun süredir düşük yağlı protein oranı yüksek lor peynir arıyordum bugün çağrı hipermarkette
kaanlar lor peyniri buldum aldım sizce nasıl değerler fiyat olarak 500gr 3.75tl
kaanlar lor 1.jpeg
kaanlar lor.jpeg

Konuya bir ekleme yapayım.Son zamanlarda tükettiğim ünal böreklik lor peyniri besin değerlerini firmayı arayarak ulaştım.
%TUZ

%YAĞ

%PROTEİN

%KARBONHİDRAT

Kahvaltılık Lor Peyniri

0,9

12,0

20,0

2,0

Böreklik Lor Peyniri

0,9

1,6

17,5

1,7

Bende lor peyniri tüketmeye başladım. Konya bimde sorunsuzca bulabiliyorum kaanlar lor peynirini 500 gr 3 lira 10 kuruş alıyorum ama tam yağlı yazıyor üstünde besin değerleri olarak 100 gr'da karbonhidrat 6.09 yağ 3.08 protein ise 15.95 olarak yazıyor. Sizce nasıl ??

Normal sınırlarda daha düşük yag bulavilirsin teksüt lor alabilirsin yag 1.1 protein 18.8 karbo 8

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Back
Yukarı