Lor Peynirine Harika Alternatif: Civil Peyniri

açılırken boğulmuştur. şaka bi yana duymadım ama denemek lazım. yapılışı nasılki bukadar protein içeriyor?

Nerden bulabiliriz ve fiyatı nasıl içerik güzele benziyor

Fiyat olarak diğer peynirlere oranla ucuz,yağ oranı düşük olduğu için "imansız peynir" derler Erzurum'da
ben memleketten gelen olunca istiyorum çok dayanıklı bir peynir bozulmuyor da.
http://www.dukandiyetitariflerim.com/2012/10/mini-pizzalar.html dukan cılar da kullanıyomuş
http://www.leben.com.tr/1000-grLeben-Vakumlu-Civil-CECIL-Peynir,PR-15.html 14 lira yazıyor kilosuna,ama yağ oranı hakkında bilgi yok her peynir de aynı mı bilemiyorum tabii
Şirket güvenilir yalnız ben de ya Leben den ya da Elmalı dan aldırıyorum.

14 Lira bence pahalı

yapılışıyla ilgili bi bilgim yok ve evet internet fiyatı biraz yüksek,yöresel olarak ulaşılabilecek bir ürün gibi duruyor şimdilik.

Muhtemelen lorla aynıdır ikisinin de yağı alınıyor sonuç itibariyle ama tad ve şekil olarak alakası yok
c_sld2.jpg

şöyle birşey tel şeklinde

he bunu biliyorum ya mopaşlarda var. lorla karışık satılıyor rengi yeşil bişey oluyo kokusu bi acayip belkide benim aldığım bozulmuştu bilmeiyorum. ama lorlada karıştırdıkları için hem fiyatı uygundu hemde protein oranı dediğin gibi yüksekti. ama ben yiyemedim.

he bunu biliyorum ya mopaşlarda var. lorla karışık satılıyor rengi yeşil bişey oluyo kokusu bi acayip belkide benim aldığım bozulmuştu bilmeiyorum. ama lorlada karıştırdıkları için hem fiyatı uygundu hemde protein oranı dediğin gibi yüksekti. ama ben yiyemedim.
hocam sizin dediğiniz erzurum küflü peyniri :) civil başka lorla karışık satılmaz o :) erzurumluyumda civili biliyorum biraz :D

hocam sizin dediğiniz erzurum küflü peyniri :) civil başka lorla karışık satılmaz o :) erzurumluyumda civili biliyorum biraz :D
biliyorsundur kesin. ama fotoyu ona benzetim. isimde telli melli bişeydi tel civil mi ne yalan atmiyim şimdi. ama küflü peynir değildi buna eminim. varsa o ürün bidahaki gidişimde söz fotosonu çeker adına dikkat ederim.

bunun benzeri vardı komşumuz Erzurumlu onlarda hep yerim oda tel gibi ama biraz tuzlu oluyordu galiba dediğiniz farklı.

bunun benzeri vardı komşumuz Erzurumlu onlarda hep yerim oda tel gibi ama biraz tuzlu oluyordu galiba dediğiniz farklı.
Hocam civil peynir tuz suyunda bekler zaten. yiyeceğimiz zaman tuz suyundan bir parça çıkarırız. hafif yıkarız öyle yeriz. Erzurumlular biraz fazla çay içer o yüzden peynirin tuzlu olması iyidir bizim için :D

Cisil peyniri falan yazıyor Trakya taraflarında bizim. Ben öyle hatırlıyorum ama arada alırlar evdekiler , yağlı oluyor genelde biraz kaşar peynirine benzetiyorum ben. Belki bizim aldıklarımız böyledir ya da farklı bir peynirden bahsediyoruzdur. Arkadaşlar kilogramda 5 TL falan fark ediyor demişler de lor peyniri bazen hakikaten gitmiyor , alternatif olarak düşünülebilir.

Back
Yukarı