iLLeqaLKinq
Üye
Malzemeler:
Yapılışı:
Süt ocağa alınır. Kaynamaya başladığı anda limon suyu ilave edilir. Karıştırıp, kaynamaya bırakılır. Tuzlu tercih ediyorsanız, bu sırada tuzunu ekleyebilirsiniz. Kesilen süt kaynadıkça suyundan ayrılıp toplanır. 6-7 dakika kısık ateşte kaynatılır, altı kapatılır, soğutulur. Temiz bir tülbent veya süzgeç yardımıyla süzülür.
Afiyet olsun.
- 2 kilo süt (pastörize olmasın)
- 1-2 limon veya 1 çay bardağı sirke veya 1 çay bardağı yoğurt (sütün kesilmesini sağlamak için bu malzemelerden birini kullanabilirsiniz) .
Yapılışı:
Süt ocağa alınır. Kaynamaya başladığı anda limon suyu ilave edilir. Karıştırıp, kaynamaya bırakılır. Tuzlu tercih ediyorsanız, bu sırada tuzunu ekleyebilirsiniz. Kesilen süt kaynadıkça suyundan ayrılıp toplanır. 6-7 dakika kısık ateşte kaynatılır, altı kapatılır, soğutulur. Temiz bir tülbent veya süzgeç yardımıyla süzülür.
Afiyet olsun.