Lor Peyniri Yapımı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Malzemeler:
  • 2 kilo süt (pastörize olmasın)
  • 1-2 limon veya 1 çay bardağı sirke veya 1 çay bardağı yoğurt (sütün kesilmesini sağlamak için bu malzemelerden birini kullanabilirsiniz) .

Yapılışı:

Süt ocağa alınır. Kaynamaya başladığı anda limon suyu ilave edilir. Karıştırıp, kaynamaya bırakılır. Tuzlu tercih ediyorsanız, bu sırada tuzunu ekleyebilirsiniz. Kesilen süt kaynadıkça suyundan ayrılıp toplanır. 6-7 dakika kısık ateşte kaynatılır, altı kapatılır, soğutulur. Temiz bir tülbent veya süzgeç yardımıyla süzülür.

Afiyet olsun.
 
Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Forumdaki "En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları" isimli baslıgı okumak icin tıklayınız



Arama Kelimeleri :

https://www.google.com/search?q=lor...hrome.0.57j60.6127j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı