ben yaptim tadi guzeldi.bunu da zaten bayagi buyuk bi yabanci siteden alinti yaptim.Bu konuda cok fazla bilgi sahibi degilim acikcasi.Ama bu tipte cok fazla tarif bulunuyor,ve bu tip bi bilgiden hic bahsedilmiyor.
ayrica bu tariflerden hazirlayan arkadasin birisi whey satin aldigi firmaya mail atip sormus aynen yapistiriyorum ve ceviriyorum:
Kod:
I use Worldwide Sports Nutrition Whey, but I haven't found out from them yet, but I also emailed All the Whey and posed this question to them and this is what they told me.
Hi,
Cooking at that temperature will cause some breakdown, but it's not significant.
There is no downside with cooking whey.
Thank You,
Kendisi x marka whey protein kullaniyormus ve bu konu hakkinda mail atmis.
cevap:
Bu derecelerde pisirme az miktarda olsada protein kaybina yol acacaktir,ama bu miktar cok az bi miktardir.
Whey ile pisirme yapmakta bir sorun bulunmamaktadir.
Ayrica bunu ustune biraz arastirma yaptim.Yazilanlarin cogu gosteriyor ki ; proteinler de az miktarda bozulma olsa bile Amino asitlerde hic bir sorun bulunmuyor.Yani pisirmekte sorun yok sanirim.
Ayrica denature olmus yani yapisi bozulmus proteinlere bakarsak;midemize gelen proteinlerde midemizde yapi olarak bozulup amino asitlerini ayristirilyormus.Isitma sirasinda proteinler az miktarda yapi bozuklugu olsa bile hic amino asit kaybi olmuyor ki bu da bizim icin onemli olan seydir.