Lezzetli Zayıflama ve Kas Geliştirme Tarifleri - Çikolatalı ve Muzlu Protein Bar

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Khazaddum tarafından 27 Kasım 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. Khazaddum
    Offline

    Khazaddum Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2008
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    13
    Satılan protein barları genellikle soya ve hidrolize proteinlerden üretilir. Çoğu lif açısından fakirdir ve hepsinde vitamin ve mineral takviyesi gerekmektedir. Dışarıda alabileceğinizden daha ucuza ve kolay bir şekilde kendi protein barınızı yapabilirsiniz.


    8 Bar

    Malzemeler

    2 Büyük muz (300g)
    1 Tatlı kaşığı tarçın
    2 Yemek kaşığı şekersiz kakao tozu
    3 Yumurta akı
    120gr. yağsız süt
    200gr Yulaf ezmesi
    Splenda (suni tatlandırıcı)
    1 Yemek kaşığı zeytin yağı
    60g. Çikolatalı protein tozu (veya eşdeğeri bir ürün)


    Hazırlanışı

    Malzemeleri büyük bir kapta karıştırın. Yapışmaz kek kalıbının içine dökün. 150 derecedeki fırında 25 dakika veya sertleşene kadar pişirin. Soğuyunca yemeğe hazır olacaklardır.Burada 8 küçük bar yaptık fakat siz iki katı proteinle kolay bir şekilde 4 büyük bar yapabilirsiniz. (Ör: bar başına 23gr protein)
    Yağsız isterseniz yağ yerine elma püresi koyabilirsiniz.
    Dışı katı olacak fakat içi taze ve nemli kıvamını koruyacaktır.

    Besin Değerleri

    Kalori ( Bar başına) : 190
    Protein (g) : 11
    Karbonhidrat (g) : 28
    Yağ (g) : 4.6

    Karbonhidrat - Protein - Yağ oranı: %57 - %22 - %21

    Tarifi ebook kısmında yer alan "Tasty Fat Loss and Muscle Building Recipes" isimli ebooktan çevirdim. Afiyet olsun.
     
    kenan_23, umutn, acemiazimli ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. TuGhAn
    Offline

    TuGhAn Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2008
    Mesajlar:
    292
    Beğenileri:
    160
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci / Tasarımcı
    Yer:
    Ankara
    Bunu spor sonrası whey proteini yerine kullanabilir miyiz acaba? Bir ölçek toz ile 500ml sütü karıştırıp içiyordum fakat şu sıralar kriz benim cebimi de vurdu, toz alacak parayı çıkaramıyorum alternatif ucuz besinler bulmam gerek de...
     
  3. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    komleks karb ve süt proteini uzun sürede sindirilen gıdalar..
    whey ile kıyaslanamaz..
     
    TuGhAn bunu beğendi.
  4. smltncr
    Offline

    smltncr Yeni Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    576
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Denizli
    protein tozu çok hassas olduğu için fırında değerlerini kaybeder sen bence protein tozunu ayrı tüket 1 dk lık iş bence fırına pşirmeye deymez :eek:

    iyi sporlar...
     
  5. muscle_pump
    Offline

    muscle_pump Yeni Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2008
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar protein tozunu normal içmek varken hele yağsız sütle hemde çikolatalıysa ne GeReNk var fırında değerlerini düşürmeye :)
     
    smltncr bunu beğendi.
  6. HaTToRi
    Offline

    HaTToRi Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    en son cevapdan bu yana 1 yılı aşkın süre geçmiş, konuyu yeniden hortlatayım :) Biraz önce karışımı bitirdim ve fırına verdim, karışımın tadı mükemmel bakalım piştikden sonra nasıl olacak, fotoda koymaya çalışacağım.
     

Sayfayı Paylaş