Lazer Epilasyon Hakkında

Arkadaşlar ben bir seneden beri, Makinenin ince ucu ile sıfır, tüylerimi alıyorum. ve biraz kalınlaşma oldu, yaşım 20. nerden baksan 7 defa yapmışımdır, bu sene yine yapıyorum.

Sormak istediyim şey şu. Bu kıl kökleri güçleniyor farkındayım, sonradan epilasyon yaptırma şansım var mıdır ? kıl kökleri güclense bile ??

Beyaz veya esmer tenden ziyade kıl rengi önemlidir. Sarı tüyleri lazer görmez esmer tende de leke oluşturur. Ancak seanslar ilerledikçe tüylerin rengi açılır ve cihaz bu tüyleri takip eden seanslarda görmez. Açık renk tüyler için diot lazer cihazı gerekir, ancak makinenin fiyatı oldukça pahalı olduğundan seanslarıda pahalıdır. Can acıtmaya gelince bu görecelidir, ancak genelen acıtır. :)

yaşla alakalı bir durum yok ilk seansımı 2 gün önce yaptırdım elmacık kemigindeki kucuk kılları aldırdım 2. seansım haftaya enseyi aldırcam 3. seansdada sırtdakileri fiyatlar makul bence toplam 450 lira para verdim ben 3 seansa ömür boyuda kurtulmuş olcam :)

3 bölge içinmi 450 yoksa tüm vücutmu

özellikle hasas bir çildiniz varsa acıdan inliceksiniz:) hiç abartmıyorum. artı ömür boyu değil bi müdet sonra tüyler yine çıkabilir.

Arkadaşlar lazer epilasyon yaptıracaksanız kesinlikle Alexandrite lazer yaptırın. IPL geçici bir çözüm sadece, fiyatlarından da anlarsınız arada çok fark var. Alexandrite kesin çözüme daha yakın ancak esmer tenli arkadaşlar için pek uygun bir yöntem değil. Çok acıdığı bir gerçek. Ayrıca uygulama sırasında acı hissetmezseniz anlayın ki bir faydası olmuyor, çünkü atış yapıldığında kıl kökleri yanmışsa ancak etkisini görürsünüz. Fiyatlarda da iyi pazarlık yapın derim. Ben uygulamadan memnunum, ama hormonal dengeyle ilgili bir durum olduğundan tekrar tüylerin kalınlaşma riski olduğunu birkaç yerde okumuştum.

Arkadaşlar lazer epilasyon yaptıracaksanız kesinlikle Alexandrite lazer yaptırın. IPL geçici bir çözüm sadece, fiyatlarından da anlarsınız arada çok fark var. Alexandrite kesin çözüme daha yakın ancak esmer tenli arkadaşlar için pek uygun bir yöntem değil. Çok acıdığı bir gerçek. Ayrıca uygulama sırasında acı hissetmezseniz anlayın ki bir faydası olmuyor, çünkü atış yapıldığında kıl kökleri yanmışsa ancak etkisini görürsünüz. Fiyatlarda da iyi pazarlık yapın derim. Ben uygulamadan memnunum, ama hormonal dengeyle ilgili bir durum olduğundan tekrar tüylerin kalınlaşma riski olduğunu birkaç yerde okumuştum.

No pain no gain teoremi diyosun.

No pain no gain teoremi diyosun.

aynen öyle. arada bir seans başka bir yerde yaptırmıştım. acı hissetmedim ama bir faydasını da görmemiştim. Bazı kurnaz tipler ışının şiddetini düşük tutarak sadece yüzeysel olarak kılların yanmasını sağlıyorlar. kökler tahrip olmayınca tekrar eskisi gibi çıkıyor.

Bende omuzumdakileri aldıracağım forearmslara kadar makineyle alıyorum bi de yarım kol aldıracağım. Yarım kol+omuz ne kadar fiyat vericekler seans başına gidip bi konuşacağım bi ara. Ucuza varsa önereceğiniz bi yer bakalım.

Lazer epilasyonun acı şiddeti tamamen yapılan bölge, kişi acı eşik düzeyi ve kıl yoğunluğuyla doğru ortantıdadır. Genel olarak acırmı evet, çokluğu değişir...

ten rengine ve kıl tipine bağlı olarak farklı aletlerle farklı şiddet uygulanır. Çoğu merkezde çok fazla opsiyon bulunmamakdadır....

20 yaş altı için epilasyonun kalıcılığı kesin söz konusu değildir, sebep hormonal ve büyüme çağının getirdiği yükümlülükler

6-8 seans arası büyük yoğunlukda azalma olur. (80/100 civarı)

fiyatlar her merkezde ortalama aynı civarlarda, (sağlık,kesin çözüm,güvenirlilik) arıyorsanız alttaki önerimi dikkate alınız.

öneri: Özel klinik ve tıp merkezlerini tercih etmenizden yanayım gerek aletlerin güvenirliliği, gerek doktor kontrolünde yapılması çok önemli.

acıbadem tıp merkezine gitmekdeyim (bağdat caddesi) de olana, tabi istanbulda bircok merkezi daha var.

Son düzenleme:
Bence de 2 yıl daha dayan yoksa yine çıkabilir.
Ben 1 yıldır lazer epilasyon yaptırıyorum fakat şunu bilin ki gerçekten çok acıtıyor herkes dayanamaz.

Gittiğim yerin seans fiyatı (nakit):

Ense : 40
Omuzlar : 120
Tüm sırt : 250
Kaş arası : 15
Koltuk altı : 40
Tüm kol : 200
Tüm göğüs : 240
Tüm bacak : 400

lazerden kastin ne IPL mi? tam adi nedir? Alexandrite mi?

3 seansa girdim. 4 . seans haftaya cuma günü.Gittiğim yer kesin çözüm olmasa da en az %70 azalma sağlarız, sağlanır dedi. Beyaz tenli olmam ve sert kıl köklerine sahip olmam avantaj olduğunu söyledi. Belden yukarısı ve yarım kol yaptırıyorum. Girilen seanslarda gövde için alexandrite, omuz ve kol kısmı için diode lazer aleti kullanıyorlar.
İlk seans yaklaşık 1,5 saat sürdü :D İşlemi uygulayan bayan ilk başlarda "a ne güzel yanıyor, sizin gibi tüylere sahip kişilerde çok rahatlık çekiyoruz" lafları etmeye başladı. İşlem 1 saati geçtikten sonra "bitmiyor bu yaaaaa" nameleri. Tabi boy 193 cm. İşlem yapılırken duyulan acı bana inanılmaz derecede şiddetli geldi. Ve bu acı hiç şiddetini kaybetmeden 2. ve 3. seanstada sürdü.
Kişilere göre acı eşiği farklı olabilirmiş herkesin şiddetli acı çekmesi olmayabilirmiş.
3. seans bitmesine rağmen inanılmaz bir azalma var. Vucudumda ayva tüyü çıktığını ilk defa farkettim diyebilirim. Mayıs ayında 6. seansı bitirip, akabinden denize gidip bir deri dökeceğim. Yıllardır deri değiştirmedim :D Lazer ilerki senelerde ne gibi sağlık sorunları yaratır ve etkileri ne kadar sürer bilmiyorum ama kendime geldim diyebilirim.
Not: Kaptan mağara adamı gibiydim...

ben sadece göğüs kıllarımdan yakınıyorum onlarıda epilasyonla aldırmayı düşünüyorum.bakalım aklıma yattığı bi zaman gidip aldırıcam.

3 seansa girdim. 4 . seans haftaya cuma günü.Gittiğim yer kesin çözüm olmasa da en az %70 azalma sağlarız, sağlanır dedi. Beyaz tenli olmam ve sert kıl köklerine sahip olmam avantaj olduğunu söyledi. Belden yukarısı ve yarım kol yaptırıyorum. Girilen seanslarda gövde için alexandrite, omuz ve kol kısmı için diode lazer aleti kullanıyorlar.
İlk seans yaklaşık 1,5 saat sürdü :D İşlemi uygulayan bayan ilk başlarda "a ne güzel yanıyor, sizin gibi tüylere sahip kişilerde çok rahatlık çekiyoruz" lafları etmeye başladı. İşlem 1 saati geçtikten sonra "bitmiyor bu yaaaaa" nameleri. Tabi boy 193 cm. İşlem yapılırken duyulan acı bana inanılmaz derecede şiddetli geldi. Ve bu acı hiç şiddetini kaybetmeden 2. ve 3. seanstada sürdü.
Kişilere göre acı eşiği farklı olabilirmiş herkesin şiddetli acı çekmesi olmayabilirmiş.
3. seans bitmesine rağmen inanılmaz bir azalma var. Vucudumda ayva tüyü çıktığını ilk defa farkettim diyebilirim. Mayıs ayında 6. seansı bitirip, akabinden denize gidip bir deri dökeceğim. Yıllardır deri değiştirmedim :D Lazer ilerki senelerde ne gibi sağlık sorunları yaratır ve etkileri ne kadar sürer bilmiyorum ama kendime geldim diyebilirim.
Not: Kaptan mağara adamı gibiydim...

fiyat olarak nedir? bölge bölge yada paket ödediysen yazar misin? bir de bu lazer olayi nedir bir adi yok mu? benim bildigim bi alexandrite var bir de IPL var ama biz halk dilinde lazer diyoruz. ben sadece IPL yaptirdim. gözlük takiyorsun koruyucu. bölgeye jöle gibi jel sürülüyor ve yogun isik ile cat cat diye kil kökleri yakiliyor. bu mudur senin uygaladigin? tesekkür ederim cevabin icin.

fiyat olarak nedir? bölge bölge yada paket ödediysen yazar misin? bir de bu lazer olayi nedir bir adi yok mu? benim bildigim bi alexandrite var bir de IPL var ama biz halk dilinde lazer diyoruz. ben sadece IPL yaptirdim. gözlük takiyorsun koruyucu. bölgeye jöle gibi jel sürülüyor ve yogun isik ile cat cat diye kil kökleri yakiliyor. bu mudur senin uygaladigin? tesekkür ederim cevabin icin.

Alexandrite derinin, yanılmıyorsam (gözlük taktılar) 3-4 cm üzerinden direk deri üzerine vuruluyor. Sorduğım üzere yaklaşık 1,5x1,5 cm'lik alandaki kıl köklerini yakıyor. Diode dediğim ise deri üzerine ultrason sıvısı sürüyor ve lazer aleti deri üzerinde gezdiriliyor. Alexandrite'a göre daha acısız. Alexandrite ince kıl köklerini görmediği zaman diode lazer kullanılıyor. Tabi bunlar sorduğum üzere bana verilen cevaplar. Ben 8 seans paket almıştım 5 bölge diye geçiyor fakat ufak tefek yerlere sorun çıkarmıyorlar. Belden yukarısı için tabi ki. 1600 lira ödedim. Herhangi bir sağlık kuruluşu değil Ellerinde meb onaylı sertifikası olan estetisyen bayanlar tarafında yapılıyor. Bayanlar yaş gruplarına göre 16-17 yaşından beri kuaför ve güzellik salonu benzeri yerlerde çalışıp kendilerini geliştirmişler :D

Alexandite ile epilasyon işlemi gördükten sonra deri üzerindeki kıl köklerinin etrafı yanmadan dolayı siyahlaşır. Derin genel olarak pötür pötür gözükür. İşlem sonrası güneş yanığı acısı duyarsın. Bepanten kullanmanı söylerler. İşlemden 10-15 gün sonra derin normal halini alır. Kıllar çıkmaya başladığında ise radyason yemiş insanlar gibi tüylerin gökülür. Ufak bir dokunuşlar onları çekebilirsin.

Üzerimde tek bir kötü etkisi olduç Bazı kıl köklerinde siyah noktalar kaldı. Ne kadar kese atsamda gitmiyorlar. Niye bilmiyorum.

2 kere ameliyat oldum. Bir kere böbrek taşı düşürdüm. Ama Lazer epilasyon gibi acı veren bir ağrım, sızım şu yaşıma kadar olmadı.

@fangelus= diote ve alexandriteyi duydum fakat cok arastirdim yaptirmadan önce lazerde cilt kanseri riski olabilcegini söylüyorlar. ALmanyadayim su anda burda bu 2sini yapan yok artik nerdeyse. IPL var heryerde ama Türkiyedekiler modern agda diyorlar IPL icin. Almanyada forumlarda erkeklerin yorumlarini okuyorum 5 senedir kil cikmadi diyenler var IPL yaptirdiktan sonra ki ekonomik olarak da daha iyimis. Türkiyede eski cihazlar kullaniyor olabilirler. IPLin bir sürü cihazi var hatta mobil tasinabilir cihazlar bile var 200-300 euroya evde alip kullanabiliyorsun.acisi agrisi da az yani ben agda yaptirmis biri olarak bana igne batmasi gibi geliyor agdadan sonra :D

Back
Yukarı