Latismus Dorsi

Merhaba arkadaşlar.Benim omuzlarım yatma pozisyonumdan dolayı az bir miktar öne doğru.Bunu düzeltmek için omzu dışa rotasyon hareketleri ve geniş açılı barfiks yapıyorum.Kısaca dışa rotasyon yapan kasları güçlendirip içe rotasyon yapanları esnetiyorum. Latismus dorsi kasının aynı pectoral göğüs kasları gibi içe rotasyonu sağladığını gördüm ve bunun doğruluğunu merak ediyorum.İçe rotasyonu sağlanması da omuzları öne doğru gelmesini sağlıyor.
Latismus dorsi nin içe doğru rotasyonu sağladığından bahseden videolar:
1:08
http://www.kingofthegym.com/latissimus-dorsi/

Sizin bu konu hakkında fikriniz nedir?Latismus dorsiyi esnetiyim mi çalıştırayım mı?

Latissimus dorsinin kola en önemli fonksiyonları adduksiyon yani kolu vücuda yaklaştırma, ekstansiyon yani kolu arkaya çekme ve internal rotasyondur. Omuzların öne gelmesi dediğimiz protraksiyona direk olarak bir etkisi yoktur. Omzunuzda öne kaçma varsa eğer deltoid arka parça, dış rotatörler ve retraktör kasları kuvvetlendirmek gerekir.
Posterior deltoid
İnfraspinatus
Teres minör
Rhomboid major ve minör kas grupları için kuvvetlendirme egzersizleri yapmalısınız. Kas isimleri ile aratırsanız internette gerekli egzersizleri bulabileceğinizi düşünüyorum.

Latissimus dorsi yapısı nedeniyle gerginleştiğinde omurgadaki kıvrımların artmasında yardımcı olacağını düşünüyorum esnetilmesinde fayda var

Back
Yukarı