Lat Pull Down Sorunu

Yıllardır düzenli olarak spor yaptığım halde bütün ağırlıklarda artış görmeme rağmen lat hareketinde bir türlü yeterli verimi alamadığımı düşünüyorum.
Spora başlarken 39-49 kg. arası yaptığım hareket yıllar geçmesine rağmen 49-54 kg oldu fakat 54 kg ile çalıştığım zaman epey zorlanıyorum yük vücuda biniyor ve bölgeyi tam olarak çalıştıramıyorum.
Bölgeyi (4x12) en iyi hissederek çalıştırdığım ağırlık 39 kg. olarak devam ediyor. Arada 49 ile çalışmayı deniyorum fakat yük yine bölgeye değil vücuda biniyor.
Ayrıca bu hareketti çekişi yaparken 8. tekrardan sonra kolun iç kısmında inanılmaz derecede bir yanma oluyor, 12 olmadan bırakmamaya çalışsam da kollarım için epey zorlayıcı oluyor.
Sonuç olarak çekişlerimin iyi olmadığını düşünüyorum bunu nasıl geliştirebilirim.

tutuş şeklini değiştir çok geniş tutuyorsan daha dar tut,dar tutuyorsan biraz daha geniş tut
ama büyük ihtimalle barfiks hiç çekmiyorsun sorun ondan kaynaklı
kendi ağırlığınla barfiks çekersen aynı ağırlığı lat pulldownda güle oynaya yaparsın
barfiks çekemiyorsan eğer hafif vücuda ivme vererek yaparsanda yine faydalı olur hareketten biraz çalarak yapabilirsin kendini yukarı atarak
barfiks çekerken veya lat pulldown yaparken strap kullanmanı öneririm %15 20 performansa etkisi var

tutuş şeklini değiştir çok geniş tutuyorsan daha dar tut,dar tutuyorsan biraz daha geniş tut
ama büyük ihtimalle barfiks hiç çekmiyorsun sorun ondan kaynaklı
kendi ağırlığınla barfiks çekersen aynı ağırlığı lat pulldownda güle oynaya yaparsın
barfiks çekemiyorsan eğer hafif vücuda ivme vererek yaparsanda yine faydalı olur hareketten biraz çalarak yapabilirsin kendini yukarı atarak
barfiks çekerken veya lat pulldown yaparken strap kullanmanı öneririm %15 20 performansa etkisi var
hocam sırt çalışmaya başlamadan önce ısınma amaçlı 3x8-12 arası normal barfiks çekiyorum fakat dediğim gibi başka bir sıkıntı olmalı kollarım vücuduma göre zayıf kalıyor diye düşünmeye başladım.

strap kullanabilirsin. ben kullanıyorum arada bir ve faydalı oluyor. onun dışında zaten barfiks çekebiliyorsan pulldown a bence gerek yok. barfiksten iyi sırt hareketi mi var ? ağırlıklı barfiks e başlayabilirsin. emin ol makinadan çok daha iyi olacaktır.

strap kullanabilirsin. ben kullanıyorum arada bir ve faydalı oluyor. onun dışında zaten barfiks çekebiliyorsan pulldown a bence gerek yok. barfiksten iyi sırt hareketi mi var ? ağırlıklı barfiks e başlayabilirsin. emin ol makinadan çok daha iyi olacaktır.
mecburen strap alacağım artık dediğiniz gibi lat'ı bırakıp barfiks odaklı çalışmak daha mantıklı olacak gibi zaten barfiksten sonra lat için güç kalmıyor

Öyle sorunu olan 10'dan fazla insanla tanıştım.
Bu sorunun çözümünü BİCEPS bölgesine daha çok önem vererek çözdüler. (benim tavsiyemle)
BİCEPS'iniz hakkında bizi bilgilendirirseniz,size bu konuda daha rahat yardımcı olabiliriz.
Güç durumu nedir? Dayanıklılığı nasıldır?

Isınmak için barfiks çekersen tabi artmaz ağırlık. Ya 4 set barfiks yap ya 4 set pulldown yap. Isınma olarak hafif ağırlıkla lat pulldown yap. Diğer türlü gücünü ne tam barfikse ne tam pulldowna harcayamazsın. Kas gelişimi olur elbet ama ağırlık artmaz. Piramit sistemiyle yada 4x8 şeklinde pulldown yapmanı öneririm. Barfiks daha iyi bir hareket ama ağırlık ekleme şansı pek yok. Varsa barfiks daha iyi bir tercih.

barfiks zaten ısınma amaçlı yapılacak bir hareket değil başlı başına çoklu kas gruplarını aktif eden ana harekettir
belki salondaki makinedeki ağırlıkların dirençleri farklı olabilir öyle makineler olabiliyor veya kablo makara sisteminde sorun olabilir böyle bir şey varsa ağırlık normalden daha zorlayıcı olacaktır

Öyle sorunu olan 10'dan fazla insanla tanıştım.
Bu sorunun çözümünü BİCEPS bölgesine daha çok önem vererek çözdüler. (benim tavsiyemle)
BİCEPS'iniz hakkında bizi bilgilendirirseniz,size bu konuda daha rahat yardımcı olabiliriz.
Güç durumu nedir? Dayanıklılığı nasıldır?
biceps ve tricepslerimin genetik olarak diğer bölgelere nazaran zayıf olduğunu düşünüyorum. Dediğiniz doğru olabilir
Rutin biceps antremanım şu şekilde,
4x8-12 barbell curll ( 10'ar kiloluk 2 adet ağırlık takarak)
4x8-12 z bar. c. ( '' '' '' )
4x8-12 inc. dumb. ( 12.5 kg)

cevabınız için ayrıca teşekkürler.

Konuyu hortlatmak amacıyla bende soru sormak istiyorum bicepsleri kullanmadan sadece sırtımı sıkıştırarak 23kg da çok rahat calısıyorum kgyi 30 alarak yine çalışabiliyorum sırtımı yine hissediyorum ama hafiften bicepsler devreye giriyor 3 seti veya 4 seti bitirdikten sonra 36 kg ile 4-5 çekiş yapıp bırakıyorum yük omuzlarıma haylice biniyor omuz ağrısı yaşıyorum 164 boy 72 kgdayim %20 yağ oranım var kollarım 36 cm hangi kilo ile çalışmalıyım haftalik agırtlıgı arttırın diyorlar cünkü

konu hort
bendede aynı sorun var
45 kgde zorlanıyorum
barfiks hiç çekemiyorum zaten :(

öncelikle lat pulldownu her sırt gününde ilk egzersizim olarak yapıyorum, 4x10 70 kg şeklinde yapıyorum ağırlık arttırmak istiyorsanız kendinizi zorlamanız lazım aynı ağırlıkta kalırsanız zaten artmaz

Back
Yukarı