L-carnitin ve Kullanımı Hakkında

omrbrk

Üye
İyi günler arkadaşlar.. Yazın gelişiyle birlikte kütlemi mümkün olduğunca koruyarak küçük bir definasyon yapmayı planlıyorum. Bu sebeple 60 kapsüllük 1000mg L-carnitin aldım.

Soruma gelince; kardiyo günleri 1 kapsül antrenmandan önce, 1 kapsül sonra olmak üzere günde toplam 2000 mg alıyorum. Sitede okuduğum kadarıyla 1000 mg kafidir denilmiş.. Antrenman sonrası 2. kapsülü almasam mı diyorum?

Son olarak da; kardiyo yapılmayan yani sadece standart ağırlık çalışması yapılan antrenman günleri de carnitin almalı mıyım, yoksa herhangi bir fayda sağlamaz mı?

Teşekkürler;

Hocalarımız daha detaylı yardımda bulunacaklardır. Keşke 60 kapsül 500 mg alsaydında antreman öncesi,sonrası hesabı olsaydı. Her türlü besin maddesinin fazlası birşekilde dışarı atılacaktır bana sorarsan antreman sonrasındaki o 1 kapsüle gerek yok senin için.
Carnitine enerjinin yoğun kısmını yağlardan mitokondriye taşımaya yardımcıdır yani standart ağırlık günlerinde alsan çok fazla bi faydasını göreceğini düşünmüyorum, cardio günleri kafidir.

Back
Yukarı