Lütfen yardım

cucu87

Üye
Arkadaşlar herkese kolay gelsin benim biraz sıkıntım var bu sporla ilgili umarım burada sorularıma cevap bulurum.
ben 30 yaşındayım 183cm boyum kilomda 92 civarı yaklaşık 5-6 aydır antreman yapıyorum gelişimimden memnun değilim çevremdeki insanlarda benim şevkimi kırıyor nerede hata yaptığımı bulamadım çalıştığım kilolar mı kötü beslemem mi kötü yoksa genetik faktörler mi yoksa ben mi fazla şey istiyorum. şimdi buraya antremanımı yediklerimi supplementlerimi herşeyi yazıcam lütfen bana yardımcı olun.

beslenmeden başlayım antreman yaptığımın ertesi günleri sabah bi tane whey proteinle başliyorum bikaç tanede badem diğer günler sadece kuru yemiş
yaklaşık 1 saat sonra sabah kahvaltisi 3 yumurta hepsini yiyorum biraz peynir çok az ekmek ve bazende fıstık ezmesi
öğle yemeği işyerinde ne çıkarsa max 100gr lık bi et çıkıyor bazen döner yapıyorum kendim 150-200 gramlık veya ton balığı
ara öğün antreman günleri bir kase yulaf ve süt 3 tane hurma
antreman sonrası whey protein + kreatin (1 ay kullanıp bir ay bırakıyorum)
akşam yemeği 100-150 gramlık beyaz kırmızı et veya balık
yatmadan bir saat önce zma
yatmadan önce yarım litre süt veya yarım kilo yağurt
beslenmem bu şekilde

gelelim antremana
haftada 4 gün 1. göğüs triseps 2. sırt biceps 3. dinlen (hiit yapıyorum ) 4. omuz karın 5. bacak 6.dinlen 7. dinlen (hiit)
buraya bağzı kiloları yazıyım
bench de şuan 60 + 20kg bar 80kg le 3 set son set 90 kg toplamda 4 set 8 tekrar
incline dumbell 25 likle 3 x 8 tekrar
gibi rakamlar açmayı 15 likle yine 8 tekrar yapıyorum göğüslerim biraz zayıf tarafım
barbell row 60 + bar la 4x8 yapıyorum veya dumbell ı 30 kilolukla
lat pull down ı 65 70 kg 3x8 yapıyorum veya şu halat çekmeyi 80 90 kg la 3x8 yapıyorum
omuz dumbell press ilk 2 set 25 likle son 2 set 30 lukla 4x8 yapıyorum
squad smith machine de 80 kg 4x8 yapıyorum dizlerim ağrımasa kiloyu yükseltebilirim
deathlift romanian yapıyorum bacak günü max 90 kg bar dahil son sette 5 tekrar yapıyorum aslında kiloyu arttırabilirim ama barı kavrayamiyorum düşüyor bar
çalıştığım kilolarda bunlar hepsini yazmadım

8 saat uyumaya çalişiyorum 7 8 saat uyuyorumdur günlük.

gelişmimden memnun değilim aynaya baktığımda hoş bir görüntü yok zaten kilo problemim var göbek bölgesini eritemedim göğüslerimdede yağ var. kolum pumplı 40 41 cm kalın ama görüntüsü hoş değil istediğim gibi değil açıkcası. sorun nerede yardımcı olun lütfen.

yağ eritmene ağırlıktan çok cardio çalışması faydalı olur koşu bisiklet ip atlama gibi ama koşucaksan dışarda koş koşu bandı diz kapaklarına zarar vericektir

Beslenmeyi biraz daha arttırabilirsin örnek olarak ben günde 600 gr tavuk yiyorum 2 öğün olarak.İş yerinde 100 gram çıkıyor diyorsun ya onun yanına ek bir şeyler götürmelisin ya da protein tozunu o anda kullan.Yumurtayı da arttırmalısın 5 olarak hedefle hepsinin sarısını yeme bayar seni.
Ayrıca kaç aydır aynı programı yapıyorsun ? Hareketleri yaparken kasılma oluyor mu çalıştığını hissedebiliyor musun ? Set sistemleri hakkında bilgin var mı ? Uyguluyor musun ? Drop,süper set vs.

tavuk haşlayıp götürebilirim bende zaten aklımdaydı. ama tavuk için fazla yersen jinekomastiyi arttiriyor deniyor benimde göğüs kısmımda yağlanma var tırsıyorum açıkcası.
ilk zamanlar 1 ay felan telfondan bir program vardı onu denedim ısınma süreci olarak daha sonra jim stoppani diye bir elemanın shortcut to size diye programı var bilmiyorum biliyomusun enteresan bir program 3 aylık her ay değişiyo program hatta her hafta tekrarlar değişiyo aynı hareketler önce 15 tekrarlı sonraki hafta 12 tekrar sonraki hafta 8 sonraki hafta 5 e düşüyo bi ay sonra baştan başliyo içinde rest-pause drop setler felanda vardı o programı bitirdim şuan aynı programın 8 tekrarlısını yapiyorum zaten kasılma gelişme hala var kiloda arttirabilirim ufaktan zorluyorum yani. ama şuan 5x5 veya fullbody ye geçmeyi düşünüyorum kaloriyi az aldığım için büyüme olmaz diyolar. bende o zaman en azından güçleniyim diyorum 5x5 yapıp bilmiyorum uygun mu acaba ?? bide antreamnların ardına 20dk 30 dk hiit yapsam nasıl olur.

hiit dnlenmek değildir sürekli yorgunluk halinde olursun dinlen = dinlen. 4 antreman gününüden birinin arkasından hiit yap. hedefini de net yaz herkez kendi hedefine göre sana bir akıl veriri kilo almaya çalışan ona göre vermeye çalışan ona gööre aklın karışır. sanırım hedefin kilo vermek.

yani hiit i dinlenme günlerinde yapın diyen çok fazla kişi var ben ondan dolayı yapıyorum yağ oranını düşürürken kas kütlemi arttıramaz mıyım? beslenmem mi yetersiz çalıştığım kilolar mı düşük güçlü değil miyim ? yoksa yeterli kas kütlesi aldimda yağ oranım mı fazla o yüzdenmi kötü gözüyorum. yani benim kilomda olan birisinin bu kilolarda çalışması saçma mı ?

istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Diyet yaparken kası ancak korursunuz o da bir yere kadar. ben herşeyin aşırsına karşıyım dinlenme gününde dinlenmeye inanıyorum burada herkes kişisel fikirleirini söylüyor. bünye senin bünyen olunca kimsenin fikri mükemmel değildir. hepsi kendi bünysinde işe yarayanı söyler. sen senin için doğru olanı bulacaksın. bahsettiğin kiloveririken kas yapmak su içip kas toplama vs bütük saçma özellikler bende var ama bunu kimseye böyle yap olur diyemem. çünki başka insanlarda böyle işlemediğini biliyorum. hiç bir zaman da benim yöntemlerimi böyle işe yarrar diye tavsiye etmedim çünki kimse bu özelliklere sahip değil. sıradan bir ölümlü olarak sen çalış, beslen, dinlen sistemine tabisin. başka bişi yaparak sonuç alırsan aldığına sevinme potansiyelini kıstığına üzül.

Back
Yukarı