Kuru Meyvelerdeki şeker ve Rafine şeker.

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan gkhn53
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gkhn53

Üye
Arkadaşlar rafine şekeri tümüyle hayatımdan çıkardım ama sureklı vucudumda bı kırgınlık hıssedıorum yemekten hemen sonra bıle kendımı ac hıssedıyorum ama yemekten once yada sonra 3-4 kayısı 3-4 kuru ıncır yıyınce bu durum ortadan kalkıyor.
Sorum şu :
Kuru meyveler deki basit şeker rafine şeker kadar zararlımıdır ?
 
Arkadaşlar rafine şekeri tümüyle hayatımdan çıkardım ama sureklı vucudumda bı kırgınlık hıssedıorum yemekten hemen sonra bıle kendımı ac hıssedıyorum ama yemekten once yada sonra 3-4 kayısı 3-4 kuru ıncır yıyınce bu durum ortadan kalkıyor.
Sorum şu :
Kuru meyveler deki basit şeker rafine şeker kadar zararlımıdır ?
hayır meyve şekerinin gh si düşüktir hemde meyvede mınareller vıtamınler lifler içerir kuru meyveler daha fazla lif ve şeker ıcerıyor daha besleyıcı oluyorlar

bu kadar abartmamak gerek ben 30 kg verdım sofra şekerını hayatımdan cıkardım yerıne meyve yıyorum bazen canım cekınce sutlu tatlı tuketıyorum pekmez bal bulursam tuketıyorum

bunları kararında tuketınce sorun olmuyor bız robot degılız ya canımız cekıcek tabı spor yapıyorsak hareketsız yasantımız yoksa pek sorun olmuyor

hele 3-4 kayısı gibi bu kadar incelıklere gırıp hayattan soğutmayın kendınızı

dusunsenıze yemek olmasa dunya ne sıkıcı olurdu
 
Metabolik sendromlar

Aşırı fruktoz tüketiminin insülin direncine, obeziteye,[35] LDL kolesterolünün ve trigliseritlerin artmasına; dolayısıyla da metabolik sendromlara yol açtığına dair birçok hipotez bulunmaktadır.[36] Kısa dönem testlerde, besinsel kontrolün ve fruktoz tüketmeyen kontrol grubunun olmayışı, deneylerin sonuca varmasının önüne geçen unsurlardır. Ancak yine de, fruktoz tüketimiyle obezite arasında bir bağıntı bulunduğuna dair raporlar bulunmaktadır.[




Karaciğer hastalığı

Meira Field'a göre fruktoz şeker hastaları için diğer şekerlerden daha iyi bir besin, ancak glukozun tüm vücut hücreleri tarafından kullanılabildiği, fakat fruktozun kullanılabilmesi için karaciğerde birtakım tepkimeler geçirmesi gerekliliği bu durumu değiştirmektedir. Yüksek fruktoz diyetiyle beslenen farelerin karaciğerlerinin alkoliklerin karaciğerinden pek farklı olmadığını, yağ ve sirotikle tıkalı olduğu gözlemlenmiş durumdadır.[55] Her ne kadar sperm ve bazı bağırsak hücrelerinin fruktozu doğrudan tüketebildiği bilinse de, alınan fruktozun büyük bir kısmı karaciğerde tepkimeler geçirerek kullanılmaktadır.

William J. Whelan ise fruktozun karaciğere geldiğinde karaciğer aniden durarak fruktozu metabolize edene kadar tüm diğer etkinliklerini durdurduğunu belirtmektedir. Glukoz yerine fruktoz tüketmek, kanda daha az insülin ve leptin; daha çok girelin dolaşımına neden olmaktadır.[56] Leptin ve insülinin iştah kapatıcı, girelinin iştah açıcı özelliğine bakıldığında fazla fruktozun insanı kilo almaya eğilimli hale getirdiği görülmektedir.[57]

Aşırı fruktoz tüketiminin alkolsüz yağlı karaciğer hastalığının gelişimine katkıda bulunduğundan şüphe duyulmaktadır.[58]



http://tr.wikipedia.org/wiki/Fruktoz

dunyanın en büyük ansiklopedisi kabul edilen vikipedi ise aksini söylüyor
 
fruktozun zaralı odluğu konusu daha ispatlanmamış , bazı çevrelerce ortaya atılmış bir konspettir...

ancak ,yazmış olduğun rahatsızlık pek normal bi konsept değil...yemekten sonra hazım için 20 dakika süresince "kan sindirim amaçlı "olarak sindirim organları çevresinde toplanır ve "uyku " hali oluşur , bu normaldir( ( yemek yedim, yarım saat geçti uyku bastı ) ...bunu , "kasyısı , incir vb" ile bertaraf edebilirsiniz....ancak "aşırı bitkinlik vb" söz konusu ise durum ?!...((


sağlıklı insanlar için "kayısı , incir "tabi ki "rafine şekerden "çok daha optimum "dur...
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı