kuru et(suho meso)

Bazen kuruetin pahalı olmasından dolayı yugoslav sucuğunu meze yapıyorum kuru et kadar lezzetli olmasada denemenizi tavsiye ederim.
 
fiyatı nedir arkadaşlar.salya sümük oldum burada okuduklarımdan.benim bildiğim birtek atnalı şeklinde olan var.cam şişe ile uzun süre ezilen sucuk şeklindeki etin yağı çıkarılır ve geriye at nalı şeklinde yağsız denilecek kıvamda et kalır.ince kıyım yapılarak meze olarak kullanılır.sizin anlattığınıza benziyor ama aynısı değil sanırım.kilosu kaçtan gidiyor bu isli etin,yada gramlamı satılıyor?


bu tarafa gelirsen yardımcı olurum (anadoluyakası kartal pendik) en lezzetlisini buluruz ilk elden thums:
 
Eski orta asya kavimlerinin yani eski Türklerin ve Moğolların 1 numaralı besini pastırmanın atası oluyor bu olay buldummu yenilesi bir olay kesinlikle.
 
Evet bende bu kuru etin tadına varmıştım, yabancı bir kız arkadaşım vardı yurtdışına gittiğinde getiriyordu, Beef Jerky olarak geçiyor, oldukça sert bir meze, alkolle gerçekten güzel gidiyor, içkiyle aram olmadığı halde bununla beraber bira güzel gidiyordu, yalnız tarif olarak Guardbody'nin dediği gibi ince uzun yapıdaydı, zaten şimdi baktımda Wikipedia'ya türlü türlüsü varmış, pestil gibi olanı da var, baharatlama, isle tütsüleme gibi değişik yöntemlerle yapılabiliyormuş.
Bu arada ben tatmadım ama eti ya da bir diğer büyük marka et içeren bir ürün çıkardı, alıpta denemek fırsat olmadı.
Büyük potansiyeli olan bir ürün ama bizim ülkede nedense tütsülenmiş ürünlere merak pek yok, belkide sunulmadığı içindir.
Çalıştığım yerin çevresinde de bir bakkalda yazıyor "kuru et bulunur" diye ama açık mamul olduğu için güvenip deneyemedim, bilindik yerden almak lazım.
 
Son düzenleme:
Evet bende bu kuru etin tadına varmıştım, yabancı bir kız arkadaşım vardı yurtdışına gittiğinde getiriyordu, Beef Jerky olarak geçiyor, oldukça sert bir meze, alkolle gerçekten güzel gidiyor, içkiyle aram olmadığı halde bununla beraber bira güzel gidiyordu, yalnız tarif olarak Guardbody'nin dediği gibi ince uzun yapıdaydı, zaten şimdi baktımda Wikipedia'ya türlü türlüsü varmış, pestil gibi olanı da var, baharatlama, isle tütsüleme gibi değişik yöntemlerle yapılabiliyormuş.
Bu arada ben tatmadım ama eti ya da bir diğer büyük marka et içeren bir ürün çıkardı, alıpta denemek fırsat olmadı.
Büyük potansiyeli olan bir ürün ama bizim ülkede nedense tütsülenmiş ürünlere merak pek yok, belkide sunulmadığı içindir.
Çalıştığım yerin çevresinde de bir bakkalda yazıyor "kuru et bulunur" diye ama açık mamul olduğu için güvenip deneyemedim, bilindik yerden almak lazım.
Bu kuruetin kapalı olanına ben rastlamadım desem yeridir iste kurutulduğundan dolayı dışardan getirilirken streç yapıldığını bile görmedim ilkel yollarla getiriliyor.
Yani kuruet yiceksen birazdz hijyen olayını kafana takmican.
Kapalısı var diyen olsa bile inanmam.
 
Bu kuruetin kapalı olanına ben rastlamadım desem yeridir iste kurutulduğundan dolayı dışardan getirilirken streç yapıldığını bile görmedim ilkel yollarla getiriliyor.
Yani kuruet yiceksen birazdz hijyen olayını kafana takmican.
Kapalısı var diyen olsa bile inanmam.

çoğu markette var hatta çoğu tekel bayiide kapalı paketlerde var
 
evet kapalısıda var ama fiyat olarak daha pahalı bosnadan yada balkanlardan geldiği için ..türkiyede böyle bişey yapan bir firma yoktur herhalde hiç duymadım ..
 

Eklentiler

  • images[10].jpg
    images[10].jpg
    3,9 KB · Görüntüleme: 586
Kuru etle nede iyi oluyor bira arkadaşlar tadına bakmanızı tavsiye ederim,yanlış anlama olmasın bira içmenizi tavsiye ediyor olmayayım.
 

Eklentiler

  • ABCD0003.jpg
    ABCD0003.jpg
    84,4 KB · Görüntüleme: 598
  • ABCD0004.jpg
    ABCD0004.jpg
    106,6 KB · Görüntüleme: 553
  • ABCD0005.jpg
    ABCD0005.jpg
    62,3 KB · Görüntüleme: 564
Kuru et, malum kurutulduğu için ağırlığı düşüyor ve o yüzden kilogram fiatı artıyor... Piyasası normal yağsız dana etinin 2 katı civarı... Günümüzde de 40 YTL'ye yakın bir fiyata tekabül ediyor..

Günümüzde maalesef kuru eti, tartıda daha çok çeksin diye gerektiği kadar kurutmuyorlar; bundan dolayı da etin bozulmaması için tuz oranını gereğinden fazla arttırıyorlar..!

Hem hijyen hem de tuz oranını azaltmak için kaynar suda birkaç dakika bekletilmesini tavsiye ederim...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BOSNAK arkadaşım bunun isle kurutulması damar sağlığı açısından bir zarar getirmez mi?Boş zamanımın olduğu ilk fırsatta araştırıp gerekli bilgilendirmeyi yapacağım ama senden öğrenmek isterim öncelikle.
 
Back
Yukarı