Kum Torbası Olmayınca Bunu yaptım :)

İyi günler abilerim kardeşlerim.
Ben aslında düz yumruk atmayı ve hedefe tekme atmayı çok istiyordum.Kum torbası alıcaktım ama evde koyucak yer yoktu.onun için tavandaki lambaya ipe bağladığım kağıdı astım. hem yumruk atıyorum hem tekme . sizce hedefe tekme ve düz yumruk atmamda yarar sağlarmı.

Bu arada konuyu yanlış yere açmış olabilirim . K.bakmayın. Teşekkürler.

kağıda vurursun hızlanırsın ama ama yumruk üstü şınavda yapki birgün gerçek hedefe yumruk atmak zorunda kalırsan 2niz birden pert olmayın :) ayrıca bi dövüş sanatı öğreniceksen bunu sakın yapma yanlış şekilde yumruk atmaya alışırsan onu düzeltmek çok zor olur.ön çalışma yapmak istiyorsan vucut ağırlığıyla çalışabilirsin kondisyon arttırmak için.şınav mekik barfiks dips ayrıca ip atlama koşma bacak açma çok önemlidir kg

Hevesin varsa bence salona git ben 8 yillik sporcuyum bir arkadas da demis yumrugu eger yanlis atarsan bilegini kirarsin bizim salonda bilegini inceilten cok kisi var ogretene kadar canimiz cikiyor cidden

Teknikleri öğrenmeden uygulamak zararlı olmaz sadece ona alışmanı sağlar hızlanır mısın? ne sıklıkla yaptığına bağlıdır.Ama benim sana tavsiyem eğer zamanın varsa istediğin bir mücadele sporuna git vuruşlu olsun.Eğer zamanım yok diyorsan o kağıda vurman için sadece söyliyorum tekme atma! ayakların esnek değildir vbz şeylerden dolayı ayaklarına zarar verebilirsin ama yumruk atmak istersen birazcık internet üzerinde araştır muay thai teknikleri , kickboks teknikleri , mma teknikleri vbz birazcık araştır uygulanışını videoya çeken bir çok insan var.Never Back Down filminin 1. serisini izle 2.yide izle ama 1. seride bir zenci var 3 yumruk bir tekme diyor onu gölge boksu tarzında çalış bir kombinasyon o...Kum torbası olursa onu rakip bazında görüceğin ona vurarak vuruşu hissederek çalışıcağından dolayı daha iyi olur.

benim sana tavsiyem kardeşim imkanın varsa hiç vakit kaymetmeden bir salona yazıl d.filmlerini izle izleme demiyorum ama hareketleri uygulamaya çalışma ve bir kicbokscu olarak ve boks la ilgilenmiş biri olarak sana şunu söyliyeyim never back down hayatımda gördüğüm en saçma dövüş filmlerinden biriydi tamam hikayesi güzel oyuncu kadrosuda güzel insanları spora teşvik etmeside güzel ama başladığında barfiks dahi çekemeyen dövüş sanatlarıyla ilgisi dahi olmayan birinin bir kaç ay içinde oralara gelmesi sadece filmlerde olur
bu yüzden bir spora başladığında bir kaç ay sonra oralara gelemzsen şevkin kırılmasın
ben teknik bilmezken evde yapılan yumruk tekme hareketlerine tamamen karşıyım ha bu sporu yapmıyacaksan evde istediğini yap kendini sakatla duvarı yumrukla kağıdı yumrukla yastıkları yumrukla istediğini yap ama olurda bir gün tam temaslı vuruşlu bir spora başlarsan (kickboks,boks,muay thai,tw vb..) direk teknikleri öğrenecekken önce tekniklerini düzelteceksin ve bu kolay olmayacak
ben salonda iken yeni gelenlerin torbaya attıkları yumrukları ve teknikleri görmen lazım içler acısı ki zaten onlarda bu yaptıklarını dışarıdan görseler utanırlar yani o derece saçma geliyor bana umarım yardımcı olabilmişimdr

Back
Yukarı