Kullandığım supplementler

Özel mesaj yolu ile kullandığım supplementler ve antreman programım çok soruluyor. Uluslararası müsabakalara hazırlandığım için antreman programımı şimdilik söyleyemiyorum.
Ama kullandığım supplementler şunlar.(Sıralamam, benim için önem sırasına göredir)

1- Spinach Extract (Günde 5 gram kadar, saf özütü halinde)
2-Anafuse (8 haftalık döngüler halinde)
3-Creatine
4-Ostra Shred (60 günlük döngüler halinde, günde 25 mg)
5-Super Mandro (30 günlük döngüler halinde)
6-Glukozamin Kondroitin MSM (Eklem sağlığı için)
7-Enginar hapı(Karaciğer sağlığı için)
8-Milk Thistle
(Karaciğer sağlığı için)
9-Üzüm çekirdeği ekstresi
10-Nar çekirdeği ekstresi

Bunların haricinde duruma göre bazen casein, bazen whey protein tozu, bazen omega 3 bazen de BCAA kullanıyorum...Ama düzenli kullandıklarım, yukarıda yazdığım 10 takviye. Özellikle ilk 3 supplement, benim varlık nedenim :)
4. ve 5. supplementler ise, ciddi yan etkiler doğurabiliyor. Ben onlara önlem olarak ayrı ayrı takviyeler alıyorum. Bunları ben yazdım diye kullanmayın. Doktora danışmadan yine kullanmayın.
Anafuse , Ostra Shred, Spinach Extract ve Super Mandro yu yurtdışından getirtiyorum.

Son düzenleme:
Bu konuda kullandığım ama yazmayı unuttuğum 2 supplement daha var.
Alfa lipoik asit ve çam ağacı kabuğu ekstresi(Pycnogenol)...Alfa lipoik asit , kreatinle çok iyi kombine oluyor. Kreatinin etkisini artırıyor. Çam ağacı kabuğu ekstresi ise arjinin ile çok iyi kombine oluyor.
Uzun süredir kullanıyorum ama Alfa lipoik asit ve çam ağacı kabuğu ekstresi kullanımına bir süre ara vereceğim.
Kullanmak isteyenlere, yukarıdaki kombine şekillerini öneririm. Şu an kaynaklar aklımda değil ama bu bahsettiğim kombineler bilimsel araştırmaların sonucu. Kendi kafamdan kombine etmedim yani.Ben sadece uyguladım ama gerçekten de etkisini gördüm. Ama hissedilir etki için en önemlisi dozaj.
Kullandığınız supplement kadar hatta daha önemlisi, supplementin dozajı. Dozajı aşmanız yan etkilere neden olabilirken, dozajı düşük tutmanız gerekli oranda fayda görmenizi etkiliyor.

Hocam yazi rengini degistiriyorsun galiba. Beyaz mi ne oluyor. Ben tapatalkta ilk mesajdaki listeyi okuyamadim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pardon, yazdıklarım şunlardı.
1- Spinach Extract (Günde 5 gram kadar, saf özütü halinde)
2-Anafuse (8 haftalık döngüler halinde)
3-Creatine
4-Ostra Shred (60 günlük döngüler halinde, günde 25 mg)
5-Super Mandro (30 günlük döngüler halinde)
6-Glukozamin Kondroitin MSM (Eklem sağlığı için)
7-Enginar hapı(Karaciğer sağlığı için)
8-Milk Thistle(Karaciğer sağlığı için)
9-Üzüm çekirdeği ekstresi
10-Nar çekirdeği ekstresi

Bunların haricinde duruma göre bazen casein, bazen whey protein tozu, bazen omega 3 bazen de BCAA kullanıyorum...Ama düzenli kullandıklarım, yukarıda yazdığım 10 takviye. Özellikle ilk 3 supplement, benim varlık nedenim :)
4. ve 5. supplementler ise, ciddi yan etkiler doğurabiliyor. Ben onlara önlem olarak ayrı ayrı takviyeler alıyorum. Bunları ben yazdım diye kullanmayın. Doktora danışmadan yine kullanmayın.
Anafuse , Ostra Shred, Spinach Extract ve Super Mandro yu yurtdışından getirtiyorum.

Masallah [emoji1]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2,4 ve 5 i eş zamanlı kullanmıyorum. Döngüler halinde. Aksi takdirde, vücudu çok yorarım diye düşünüyorum.Ama düzenli döngüler halinde.
Bunlar olmasa, ciddi oranda overtraning e davetiye çıkarırım diye düşünüyorum.Vücudun erken toparlanmasını sağlıyorlar.

Merhaba Arkadaşlar
Oğlum 14 yaşında ve çok ciddi Kano sporu yapmakta. Yazları haftanın 6 günü tam gün , Kışın da haftanın 5 günü akşamları antreman yapmakta.Antremanın yarısı kano antemanı (2 saat) yarısı kuvvet çalışması (3 saat). Beslenmesi konusunda çok dikkat ediyoruz. Protein Yağ ve Karbonhidrat oranlarına dikkat ediyoruz. Fakat yaşıtları veya ağabeyleri Whey Protein ,Bcaa ,Creatine ve Glutamin Tozları kullanmakta. Oğlum da bunlara özenmekte. Düşüncelerinizi öğrenebilir miyim.
Sağlıkla kalın.

Merhaba Arkadaşlar
Oğlum 14 yaşında ve çok ciddi Kano sporu yapmakta. Yazları haftanın 6 günü tam gün , Kışın da haftanın 5 günü akşamları antreman yapmakta.Antremanın yarısı kano antemanı (2 saat) yarısı kuvvet çalışması (3 saat). Beslenmesi konusunda çok dikkat ediyoruz. Protein Yağ ve Karbonhidrat oranlarına dikkat ediyoruz. Fakat yaşıtları veya ağabeyleri Whey Protein ,Bcaa ,Creatine ve Glutamin Tozları kullanmakta. Oğlum da bunlara özenmekte. Düşüncelerinizi öğrenebilir miyim.
Sağlıkla kalın.

Hocam her gördüğünüz başlığın altına aynı mesajı copy paste yapmana gerek yok , elbet birisi cevap verecektir. Benim kendi fikrim yaş çok erken bu tarz destek ürünlerine başlamak için , doğal yollar ile beslenmesi yeterliyse gerek yok.

Merhaba Arkadaşlar
Sağlıkla kalın.
supplementleri kullanmasında hiçbir sakınca yoktur 2011 den beri protein tozu amino asit kullanmaktayım 17 yaşından beri yaşım 22 ve 2014 ten beri kreatin 2015 ten beri nox tribulusta ekledim hi,çbir sağlık sorunum yok izin verin engel olmayın

Merhaba Arkadaşlar
Sağlıkla kalın.
Bu duzeyde bir sporcu kesinlikle supplement ile desteklenmeli ...

Back
Yukarı