Kreatin yüklemesi gereklimidir ?

Dostum %5 performans artışı nedir ben 1.5 hafta yükleme yaparak başlamıştım sonra antremandan önce 1 servis olarak devam ettim gerçekten muazzam supplementlerden birisi bu kadar az etki almana çok şaşırdım açıkçası

Kas kütlesi artışındaki görevi hakkında beni bilgilendirebilirmisin ?
1. Kaslar daha fazla kreatin tuttuğu için, suyu da beraberinde tutar (kasın yapısında çoğunlukla su bulunur, daha hacimli görünme sağlar)
2. Sporcunun daha yoğun ve daha uzun süre antrenman yapması kas hipertrofisini artırır.
Bilimsel olarak bu şekilde 2 sebebe bağlanıyor.

1. Kaslar daha fazla kreatin tuttuğu için, suyu da beraberinde tutar (kasın yapısında çoğunlukla su bulunur, daha hacimli görünme sağlar)
2. Sporcunun daha yoğun ve daha uzun süre antrenman yapması kas hipertrofisini artırır.
Bilimsel olarak bu şekilde 2 sebebe bağlanıyor.
Teşekkürler. Bazı yerlerde kasın su tutması olumsuz bazı yerlerde olumlu olarak anlatılıyor nedeni nedir bunun ?

% 3 ü - % 5 i küçümsemeyin arkadaşlar .
bittim-tükendim dediğin anda yapacağın ekstra 1-2 tekrarla gelişiyor insan.

%2-3 az bir miktar değil. Hatta buna psikolojik etkiyi de eklersek yaklaşık %5 civarına çıkabilir. Bu da biraz yanlış bir tabir olacak ama 20 tekrar yerine 21 tekrar demek. Veya derseniz ki ben 10 tekrar yapıyorum o zmaan 10.5 tekrar demek. Şimdi diyeceksin yarım tekrarın bana ne katkısı olur. Gittiğim salonda gerçekten çok iyi vücutlu insanlar var. Hatta yarışma dereceleri olanlar da var. Tam tükenişe geldikleri anda hareketin yarısını yapmaya başlıyorlar. Örnek veriyorum shoulder press yaparken başının ust kısmına kadar indirip tekrar kaldiriyolar ki bunların kas gelisimine çok ciddi katkıları var. Çünkü zaten yaptığın antrenmanlarda ilk 4 5 tekrarın genelde çok önemi yoktur. Vücudun zaten o tekrarları ölü halinde bile çıkarır. Son tekrarlarda asıl stresi yüklersin kaslarına. Kreatin de tam burda devreye giriyor işte. Yani küçümsemeyin o degeri

Deadlift gibi güç patlaması gereken, max ağırlık az tekrar antrenmanlar yapıyorsan, evet gerekli. Ama sadece bol tekrarlı split, çift bölge veya fullbody tarzı bir ağırlık antrenmanı yapıyorsan gerekli değil. Sadece vücuda su tutturmuş olursun faydasını da göremezsin.

Back
Yukarı