Kreatin kullanımı

Beyler ben yaklaşık 3 hafta önce kreatin aldım ve 3 haftadır spora gitmeden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı kreatini 200 ml su ile karıştırıp içiyorum daha önce hiçbirşekilde dışarıdan takviye almadım spor hocasına sorduğumda günlük 1 çay kaşığı dedi . Sizce 1 çay kaşığı mı yoksa kutunun üzerinde yazdığı gibi 1 tatlı kaşığı mı ? Eğer fazla kullandıysam bir yan etkisi olur mu ? Kilo 60 boy 163

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kreatine alımı ilk 1 ay yükleme ayı olarak kilon başına 300mg yani 75kg birisi günde 22.75gram almalıdır. Fakat yükleme evresinden sonra bu seviye kilo başına 100mg düşürülmeli 75kg için 7.75 gram alınmalıdır.

Yükleme protokolünde ilk 1 ay değil ilk 5-7 gün süresince günlük kg başına 0.3 g(80 kg bir sporcu için 24 g), veya günlük 4 kez 4-5 g miktarlarında kreatin alınmalı. Daha sonraki 3-4 hafta süresince günlük 3-5 g miktarlarında devam edilmelidir.

1 tatlı kaşığı ortalama 5 g alıyo zaten doğru yapıyormuşum o zaman 3 haftadır böyle düşüreyim mi o zaman

1 tatlı kaşığı ortalama 5 g alıyo zaten doğru yapıyormuşum o zaman 3 haftadır böyle düşüreyim mi o zaman

Yükleme yapıyorsan 3-5 g ile devam etmen gerekiyor. Eğer yükleme yapılmadıysa daha düşük dozda (2-3 g) ile devam edebilirsin. Bu da antrenörünün dediği gibi 1 çay kaşığına tekabül eder. Bu şekilde 3-4 hafta devam edip sonra ara verip tekrar devam edebilirsin. Genellikle bu şekilde ara verilerek uygulanıyor.

Back
Yukarı