KREATİN HAKKINDA MERAK ETTİKLERİM..

Nauplios

Üye
bi kaç tane detay soru sormak istiyorum. birincis ilk defa kreatin kullanıcam ve sorduğumda herhangi bi yükleme evresinden bahsedilmedi ne yapmalıyım gerçekten yükleme evresi dengeleme evresine ihtiyaç varmı..
ikincisi elma suyu gibi basit karbonhidratla alınması önerilmiş ama sonucta herzaman evimde meyve suyu bulunduran bi adam değilim normal suyla alsak etkilemezmi
üçüncüsü ise ne kadar suyla alınmalıdır sonucta emilmesi gereken bişey..
ve en son olarak günün hangi saati alındığı ne kadar önemli bişey çünkü bildiğim kreatin depolanır, zaten depodan harcayacaksak saati ne kadar fark eder ?
gerçekten şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için..

bi kaç tane detay soru sormak istiyorum. birincis ilk defa kreatin kullanıcam ve sorduğumda herhangi bi yükleme evresinden bahsedilmedi ne yapmalıyım gerçekten yükleme evresi dengeleme evresine ihtiyaç varmı..
ikincisi elma suyu gibi basit karbonhidratla alınması önerilmiş ama sonucta herzaman evimde meyve suyu bulunduran bi adam değilim normal suyla alsak etkilemezmi
üçüncüsü ise ne kadar suyla alınmalıdır sonucta emilmesi gereken bişey..
ve en son olarak günün hangi saati alındığı ne kadar önemli bişey çünkü bildiğim kreatin depolanır, zaten depodan harcayacaksak saati ne kadar fark eder ?
gerçekten şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için..
Birincisi; yukleme yapmaya ihtiyac yok, gunluk 5 gr alim yeterli, gerisi cope gidecek..
İkincisi normal suyla da alabilirsin etki alirsin tabi, basit karbo nun espirisi insulin i tetiklemek ve boylece insulin pompa vasitasi gorerek kreatini kaslara iter, Bir bardak su yeterli 150-200 ml
Ucuncusu, gun icinde hangi saatte alindigi pek onemli degil, depo dolacaktir.. Antrenman oncesi alman performans acisindan faydali..

Suyla almanızı tavsiye etmem . Ben arada alıyordum o günüm kötü geçiyordu resmen . Berbat bir tadı var .

Bende öyle düşünüyorum ama içtikten sonra ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız :)
tad olarak hiç bi sıkıntı yok ,almıyorum tadını hiç zaten. suan deneme yanılma yöntemiyle deniyorum :D yani 3 günlük programımı önce sadece suyla alarak bitirdim şimdi yarın programımı 3 gün boyunca elma suyuyla alarak deniycem bundan sonrada 3 gün hiç almadan deniycem bakalım gerçekten verdiğim paraya değecekmi görücem :)

Ben cay kasigiyla agza atiyorum, ustune su icip agizda calkalarim, brhmcr den ogrendigim taktik :) kum yemis gibi oluyor..

tad olarak hiç bi sıkıntı yok ,almıyorum tadını hiç zaten. suan deneme yanılma yöntemiyle deniyorum :D yani 3 günlük programımı önce sadece suyla alarak bitirdim şimdi yarın programımı 3 gün boyunca elma suyuyla alarak deniycem bundan sonrada 3 gün hiç almadan deniycem bakalım gerçekten verdiğim paraya değecekmi görücem :)
dostum 9 gün creatinin notunu vermek için biraz kısa hatta imkansız biraz daha bekleyip görmelisin faydası olucaktır ,

dostum 9 gün creatinin notunu vermek için biraz kısa hatta imkansız biraz daha bekleyip görmelisin faydası olucaktır ,
ben creatinin idmanlarda performansı arttırdığını biliyodum yanlış değilim dimi.. çünkü ben 3 er gün denedikten sonra hangisinden daha iyi performans alırım acaba diye düşünmüştüm.. yoksa depolanması falan mı lazım önce

Depolanması lazım değil yani depolama yapmak lazım değil . Testesteron kullansan dahi 3 günde bir güç artışı elde edemessiniz . Düzenli kullanım şart ayrıca o kadar takılmayın neyle alacağınıza çok da mühim değil .

Depolanması lazım değil yani depolama yapmak lazım değil . Testesteron kullansan dahi 3 günde bir güç artışı elde edemessiniz . Düzenli kullanım şart ayrıca o kadar takılmayın neyle alacağınıza çok da mühim değil .
hmm anladım ne demek istediğini teşekkürler o zaman kutu bitince nasılsa 3 haftalık bi ara vermem gerekiyo o zaman anlarım heralde aradaki farkı

Kaç gramlık aldınız? Ara vermek için kutunun bitmesini beklemeyin.1 ya da 1.5 ay kullanın 10 gün falan ara verin.Böbrekleri biraz yoran bir supplement deniliyor o yüzden günde 3-4 litre su tüketmeye özen gösterin.

300 gr aldım. 10 gün yeterlimi ki bana 3 hafta dendi ama ?
İdeal kullanım şekli 1 ay kullanıp 3 hafta kullanmamaktır. içerken 400-450ml suyla veya meyve suyuyla alın, pekmez ya da şekerle tatlandırdığınız suda olabilir(şekerde aşırıya kaçmayın). Basit karbonhidrat taşıyıcı görevi görüp kreatinin daha kolay sentezlenmesine yardımcı olur. Yükleme yapmana gerek yok, creatin monohidrat kullanıyosan eğer sindirim konusunda sıkıntı yaşayabilirsin mide bulantısı, şişkinlik vs yapabilir(miden güçlüyse bi sıkıntı olmaz). creatin ethyl ester, tri creatin malat gibi formların sindirimi daha kolaydır ve bu gibi sorunlara yol açmaz.

peki kreatin ile protein tozunu karıştırıp içenler var o nasıl oluyor ? ben protein tozunu süt ile içiyorum mesela.

Antrenman sonrası bende protein tozu ve kreatini karıştırıp içiyorum ve hemen üzerine basit şeker tüketiyorum ki kreatin kaslara daha çabuk ulaşsın.
Eğer yağlı süt tercih ederseniz proteinin kaslara ulaşma süresini uzatmış olursunuz.Whey protein vücuda en hızlı su ile karışır bu arada.

Hocam yağsız süt ile alıyorum wheyi creatini de sütle alsam olur mu shaker içine protein tozu creatin bide yağsız süt atıp çlkalayıp içsem

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Back
Yukarı