elyayımuzik
Üye
Arkadaşlar şansıma şehirde bir Krav Maga hocası var haftada 2 gün eğitim veriyor (Federasyon il temsilcisi) Daha önce 6-7 ay boksla uğraştım gerçekten çok seviyorum boksu bana çok şey kattı fakat beynime zekama ve hafızama aşırı değer verdiğim için ne yazık ki bıraktım. Şuanda da Judo ile Krav Maga arasında kaldım Judo'yu biliyorum az çok güzel bir spor Krav Maga son 4-5 yılda herkes övmüş fakat training videolarını izlerken hep vuruyor gibi yapıyorlar yani müsabaka olayı yok sparring denilen şey de senaryo gibi kısaca sparring de yok nasıl gelişim sağlanıyor Krav Maga'da Ne kadar sürede öğrenilir? Ve her dövüş sporunda sorulduğu gibi gerçekten sokakta işe yarar mı yoksa antrenmanlardaki senaryo tarzı vuruşlar bir işe yaramaz mı aklım çok karışık bu konuda yapan arkadaşlar anlatabilir mi?
Sonuçta o hareketlerin çoğu refleks istiyor atıyorum adam sağ direkt atarken sol elle içeriye doğru itip sağ elle direkt atmak falan tamamen refleks yani bu sporda refleks geliştirebilecek ne var mesela boksta sürekli sparring yapardık bu yüzden yumruklardan kaçmak zamanla kolaylaşmıştı burada ne oluyor?
Sonuçta o hareketlerin çoğu refleks istiyor atıyorum adam sağ direkt atarken sol elle içeriye doğru itip sağ elle direkt atmak falan tamamen refleks yani bu sporda refleks geliştirebilecek ne var mesela boksta sürekli sparring yapardık bu yüzden yumruklardan kaçmak zamanla kolaylaşmıştı burada ne oluyor?