Kramp neden girer nasıl geçirilir genelini biliyorum ama öğrenmek istediklerim farklı 18 yaşındayım hayatım boyunca ayağıma giren kramp sayısı bir elin parmaklarını geçmez yeni ergen olduğumda aşırı masturbasyondan ayak parmaklarıma girmişti bir sefer o da çok acıtmamıştı..Ama şu 1 hafta içinde ayağıma giren kramp sayısı 5 oldu...Okulda futbol turnuvaları var maçtan sonra eve her gelişimde pc açıyorum yarım saat içinde şu hamsterings oluyor sanırım kalçanın aşağısı ile diz kapağının arka kısmına kramp giriyor acaba sebebi nedir? Neden maç esnasında değil yada başka bir zaman da girmiyor da hep sandalyeye oturduktan yarım saat sonra giriyor acaba sporda yaptığımız gibi antrenmandan sonra esnetme mi yapmalıyım?
magnezyum eksikliği diyorlar ben de yaşıyorum kramp sorunu. magnezyum hapı veya magnezyum açısından zengin besinler (badem vs) çare olabilir.
by bambam sanırım eğer ki calf bölgesindeki kramptan bahsediyorsan gerçekten kritik bir durum söz konusu, bundan 4 yıl önce aktif futbol hayatımı sürdürürken bazen idmanlarda ve maçlarda calflarda oluşan ani kramplar sonucu yere yığılırdım dakikalarca acı içinde kıvrandıktan sonra soluğu saha kenarında alıyordum, 1 yıl boyunca düzensiz şekilde kramplar sürdü, ben hiç önemsemedim 1 yıldan sonra kramplar önemsenicek hale geldi ve sonuç olarak kronik adele yırtıkları oluşmaya başladı calflarımda, hiç bir tedavi çare olamadı malesef ve futbol hayatım noktalandı şu anda bb yaparken calf hiç çalışamıyorum,bu durum kontrolden çıkmadan, acilen uzman bir doktora gözükmeni tavsiye ederim deathlifter magnezyum eksikliği olabilir demiş, katılıyorum ama kesin o'dur demek mümkün değil malesef , ben yine bir doktora gözükmeni tavsiye ediyorum. saygılar
Değişik bölgelere değilde sadece bacaklarında olması olayın yaptığın maçlarla alakalı olduğunu gösteriyor gibi ama sadece magnezyum değil kalsiyum değerlerinide ölçtür derim kalsiyum eksikliği krampa neden olur önce kandaki değerlerini ölçtür normalin altındaysa zaten doktorun dışarıdan takviye verecektir eğer bu sebepler değilse kaslarını aşırı zorlamandan ve ham olmana rağmen normalin üzerinde bir performans gösterdiğinden olabilir böyle durumlarda kaslara yeterli oksijen gitmez ve kramp oluşur büyütülecek bir şey olmadığını düşünüyorum hiç doktora gitmiyeyim diyorsan tek çare en az 10 gün dinleneceksin geçecektir.
sıvı kaybı ve mineral eksiğiliğ genel sebep olarak gösterilebilir.bol bol su iç.antremanlrdan sonra maden suyu ve günlük vitamin mineral al.
yorumlarınız için teşekkürler krampların sebebini anladım yaklaşık 1 1.5 ay önceki kan tahlillerimi sağlıkçı anneme gözden geçirttim hepsi normal değerlerinde krampların sebebi antrenman + futbol maçlarından oluyormuş
mineral eksikliğinden kaynaklanan bir olay olsaydı haklısın ama mineral dengesi vs. hepsi normal teşekkürler ..