Konserve meyvelerin zararı varmı?

iyi forumlar.

Konserve meyveler var ananas veya karısık meyveler dılımlenmıs sekılde konservenın ıcınde suyuyla bırlıkte bunların tuketılmesı zararlımı hıcbır yerde bunalrla ılgılı yazı bulamadım ve mecbur konu açmak zorunda kaldım

birde sunu sorucam bu konserve meyvelerın kalorısı dahamı fazla yoksa aynımı ? vıtemınlerıde aynımıdr yanı normal meyveden farkı varmı lütfen.

Konserve edilmeden önce belli bir sıcaklıkta doğal da olsa bir işleme tabii tutuluyorlar. Bu da besin değerlerince kayba neden olmakta...

Özel olarak sevip ve pek de manavlarda bulamadığım frambuaz gibi meyvelerde tercih edebiliyorum ben de ama fayda yönüyle bakarsak dediğim gibi bir kayıp söz konusu...

Konserve edilmeden önce belli bir sıcaklıkta doğal da olsa bir işleme tabii tutuluyorlar. Bu da besin değerlerince kayba neden olmakta...

Özel olarak sevip ve pek de manavlarda bulamadığım frambuaz gibi meyvelerde tercih edebiliyorum ben de ama fayda yönüyle bakarsak dediğim gibi bir kayıp söz konusu...
teşekkürler peki kayıp var ama bırazda olsa faydası varmı bırde en cok merake ttıgım saglıga zararı varmıdır bende manavlarda olmayan meyvelerı alıyorum

konserve işlemi, mecburiyetten doğan bir işlemdir...bu nedenle ,tabi ki türlü sakıncalar mevcut:

-bunlara bakarken içinde "şeker,glikoz vb" ekli olanların kalorisi daha yüksektir...

-özellikle "c-vitamini" yönünde tahribat çoktur...c-vit yapısı gereği "ısı,güneş,zaman vb" gibi parametrelerden en çabuk inaktive olan vitamin türüdür...

-ayrıca, asidik ortam nedeniyle oluşacak olan "kontaminayon ve çürüme "olayı mevcuttur...

uzak durmak ,zorunlu olmadıkca yememek ...((

Normalde pazarda bulamadığımız meyveleri konserve olarak almakta büyük sakınca görmüyorum, ama diğer meyveler için çok gereksiz olurdu.

evet pazarda olmayan meyvelerı alıyorduk oda 1 sene ıcınde sadece 2 kere yedım yanı cok az yedım ondan pek kosnerve yıyen bırı degılım yedım ıcıme kurt dustu sorayım dedım bundan sonra hıc yemem faydası yoksa boşverın gıtsın

Back
Yukarı