Kondisyon

depayx1

Üye
Merhabalar kulaktan duyma bir duyum aldım futbolcu bir arkadaşım vardı ve bana evde koşu bandı ile kondisyon sağlıyamıyıcağımı , kondisyonun açık havada ve sert zeminde kazanıldığını söyledi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilgilendirirseniz sevinirim

yanlış hatırlamıyorsam koşu bandı ile kondisyon çalışmak için özel taktikler var. hem hızlı koşu sonra birden indirme. nabzı arttırarak ve birden düşürerek alıştırıyorsun kendini.
farklılıkları vardır belki daha da zordur ancak her türlü olur gibime geliyor.
şöyle de bir şey var. her sporun kendine ait farklı kondüsyonu var.
yani sen fitness yaparken kondüsyonda çalışırsın ama bir kickbox yaparken 2-3 yumruktan sonra kolunu kaldıramayacak hale gelirsin.
aynı şekil futbolda da öyle.

şahsi görüşümdür. ama beni pek ciddiye alma pek spor uzmanı değilim. başka bilenler yazarsa daha iyi olur.

İlk önce yorumunuz için teşekkürler şöyle birşey yorulmadan futbol oynamak istiyorum ve kime sorsam kondisyon şart dedi zamanında ve sizin dediğiniz gibi koşu bandında 4 'te yürüyorum 2 dakika ondan sonra 7 de tempolu koşmaya başlıyorum 1 2 dakika ve ardından yine 4' e düşürüyorum bunu yapmaya başlıyalı 2 hafta oldu ama dediğim gibi motivasyon her spor dalında önemli faktör bana yaptıklarımın bir işe yaramadığını öyle kondisyon elde edemiyiceğimi söyliyince motivasyonum düştü .

bence her türlü işe yarar. yaramaz değil. ancak en iyi şekilde futbolda daha az yorulmayı düşünüyorsan çok futbol oynarsın.
benim kuzenim 38 yaşında futbol oynarken halısahada hiç yorulmuyor. çünkü her hafta futbol oynuyor.

sen süreklü futbol oynar aynı zamanda koşu bandında çalışırsan neden işe yaramasın. aynı şekil her sporda kondüsyon farklı dedik ya biraz da nefes ile alakalı herhalde. çünkü sabit koşuyorsun koşu bandında. futbol oynarken o kadar kolay değil. rüzgara doğru koşmak da var vs.
ama bence her türlü işe yarar.
neyse iyi günler. bilgili bir arkadaşın yorumu gelince ben de görmüş olurum.

Back
Yukarı