Kondisyon eksikliği

Arkadaşlar hepinize selamın aleyküm, yaklaşık 3 aydır boks yapıyorum. Allah nasip ederse 9. ayımdan sonra yavaş yavaş ringlere çıkacağım. Daha doğrusu bu gidişle çıkamayacağım. Zira kondisyonum çok kötü durumda. İki interwalden sonra mahvoluyor ciğerlerim nefesim kalmıyor. Dalağım şişiyor. Sizden isteğim, kondisyonumu artırabileceğim ilaçlar falan var mı? en azından ringdeyken 1. raundun ortalarında nefesimin kesilmesini istemiyorum. nefesimi belli bir süre açabilecek ilaçlar falan var mı?

Öncelikle bi göğüs ve kalp doktorauna git ben ilk zamanlar koşamıyordum bile o ısınma kosusundan bahsediyorum. Göğüs doktortuna gittim ve kendisi astım ilaçları vs bişeyler verdi onları kullanmaya başladıktan sonra yavaşça 1 km 2 km şuanda 7 km koşabiliyorum sendede böyle birşey olabilir. İkincisi ilaçla kondüsyon geliştiremezsin. Daha 3 ay olmuş sabırlı ol sonuçta diyelim 17 yaşındasın eminim bu yaşına kadar düzgün koşmadın bile bunlar normal vücuduna zaman ver ve doğru nefes tekniklerini öğren ve aynı zamanda spordan 2 saat önce yemek bizim salondaki boksörler 5 saat önceden yiyor adam öyle daha iyiyim diyor bu ona ayrı bişey ama 5 saat bence fazla :) 2 saat önceden düzgün ve az ye . Antremanda arada bir yudum su iç bunları çok içersen veya hemen öncesinde yemek yersen dalağın şişer. Antreman ne aç ne tokken yapılır unutma !

Back
Yukarı