Kolumu parçalama konusunda.

Şimdi yazdıklarıma biraz daha açıklık getireyim. Benim arkadaşa önerdiğim definasyon kasları ortaya çıkarsın parçalasın olayı değil. Hazır vücut yağ yakmaya müsaitken, göbek ya da başka yerlerde yağ varsa bunları yaksın, eritsin diyorum. Bu şekilde yağsız bir vücut üstüne nasılsa hacim yapabilir ve yaptığında çok sağlam görünür.

Öbür türlü bana göre cidden bir kısır döngü. Otur hacim yap kilo al sonra aldığın hacmi kiloyu vercem diye deli gibi diyet yap, cardio yap vs. Üstelik bunu yaprken hacim yaptığındaki ölçüleri kaybedip moralin bozulsun. ondan sonra forumda konuları ararsın kas kaybı yaomadan yağ yakılabilir mi diye :)

Bence hazır hacmin ölçün yokken yağ işini az iken bitir. Üstüne direkt kas olarak hacimlen. İlerde definasyon vs derdiyle uğraşma. Ha baktın hacmin az geldi bulk la uğraş. İnan bulk, definasyondan çok daha kolaydır.
şu anda zaten hem hacim hemde yağ eritme yapıyorum 2 antreman geçti ve gerçekten vücudumun iyiye doğru gittiğini hissediyorum kol kaslarım biraz daha fazla belirginleştiğini hissediyorum :)

önümüzdeki 1 hafta otele gidicez orda hergün 4-5 saat sudan çıkmazsam vücudumun yağ oranı düşer kaslar belirginleşir diye düşünüyorum:)

şu anda zaten hem hacim hemde yağ eritme yapıyorum 2 antreman geçti ve gerçekten vücudumun iyiye doğru gittiğini hissediyorum kol kaslarım biraz daha fazla belirginleştiğini hissediyorum :)

önümüzdeki 1 hafta otele gidicez orda hergün 4-5 saat sudan çıkmazsam vücudumun yağ oranı düşer kaslar belirginleşir diye düşünüyorum:)
Ben viperking'e katılıyorum, spor salonlarında iriliği marifet bilip kasıla kasıla yürüyen yağ kütlesi abilerin vücutlarını ne güzel ne de estetik buluyorum. İlk önce cardio ile vücut yağ oranını düşürüp sonra hacim çalışmasına girmek verim ve motivasyon açısından daha faydalı, benim düşüncem. Diğer yol yalnış mı, hayır. Bulk yapıp kas kütlesini arttırırken vücudun yağ kütleside artacak,bu yağları daha sonra verecek azim ve kararlılık varsa, kişinin uygulayıp uygulamamak kendisinin bileceği iş :) Birde cardio yaparken kaslarını korumanın tek yolu ağırlık antremanlarına ara vermemek. Yine supplement ürünlerini kullanıp,haftanın belirli günlerinde bütün vücudunu çalıştırabileceğin bir ağırlık antremanıyla kas kütleni koruyabilirsin :)

Şimdi öncelikle kendi durumumdan başliim. VG ye başladığımda 1.80 ve 74-75kg aralığında idim. Kol-göğüs-omuz incecikti. Aynı mantıkla hacim çalışmasına başladım. Aynı sürede beslenmemi de hacim için ayarladım. Sonuçta 85 kg a kadar çıktım, kollarım 41 cm oldu vs vs, ama bu hacim beraberinde %20 lik yağ oranı getirdi. Maalesef bu yağ en çok göbek bölgesinde toplandı. Şimdide yukarıda bahsettiğiğm ikilemdeyim, ya çok çok küçülüp 0 dan başlıcam, ya da göbekli bi şekilde hacme devam edicem.

Benim önerim zaten çok ciddi br definasyon yapman yönünde değildi. Hazır kilo ve yağ oranın azken bu yağı mümkün olduğunca eritip sonra hacime başlarsan çok daha faydalı olur. Yok hacim yapıp yağlanırsan o zaman istediğin parçalı kollara kavuşmak için gerçekten ciddi bir definasyona girmen gerekir.

Salona ince gelip karın ve diğer bölgesindeki yağları kardiyo ve ağırlıkla eriten sonra hacim yapanların şimdi bomba gibi vücutları var. Ama benim gibi önce hacime yönelenler şimdi yok diyetti, yok definasyondu deli gibi uğraşıyoruz yağlardan kurtulmak için:)

Yokk ben yağlandıktan sonra bu çok zahmetli olan diyet ve definasyon programlarını uygularım, bu arada yaptığım hacmin kaybolması beni üzmez dersen o başka

İnan senin yerinde olsam biraz daha küçülmeyi göze alıp, tüm fazllıklardan kurtulduktan sonra hacme başlardım. SOnuçta yağsız kas elde edceğin için çok daha mükemmel olur.

Ama tercih tabiiki senin

Arkadasim sonuna kadar haklisin opuyorum yanaklarindan bende ayni sorunu yasadim basta cap yaptim bu surede yaglandim kilo aldim sistim daha sonra o yag yakmak cok cok zor geldi hala ugrasiyorum o yagi yakmak icin turkiyedeki spor anlayisi badyciysen cok sisik bir vucudun olucak kollarin kocaman olucak bence cok yanlis fakat arkadasim tam tersini yapti once kardiyo ve yag yakti karin kasi siki bir vucut yapti daha sonra cap yapti ve super bir vucuda kavustu arkadas cok hakli

Back
Yukarı