kolumdaki damar ile ilgili

merhaba bu sporda 1. ayımı yeni doldurdum şöyle bir sorunum var
sol ön kolumun üzerindeki eklemden bir damar geçiyor biceps çalışırken çok belirgin oluyor. ve tam dambılı kaldırdığım anda içim kıcıklanıyor kalın damar tam eklemde olduğu için o bölge kapandığı anda bi tuhaf oluyorum bunu yeni farkettim. sizce neden olabilir çok canımı sıkıyor sporu böyle bi sebepten bırakmak istemiyorum son antrenmanda çok zorladığım için olabilirmi ne yapmam gerekir ? teşekkürler :(
not: internette damar sertliği vb. yazıp araştırdım ama benim sorunum bu değil sanırım kas gevşetici vb. kullanmam mı gerekir acaba ?

Son düzenleme:
damardan kastın tendon değil di mi çünkü halk arasında damar damar üstüne binmesi gibi saçma salak kullanımlar da var.

bicepsi ön kola baglayan tendomun üzerindeki damarı diyosun heralde sorun yok devam benim ön koldaki damarlarım çalısırken özellikle dumbeli kaldırdıgımda varis olur gibi bükülüyor o zaman ne yapardın

çoğunuz tam anlamamıs sanırım olayı. aynı durum bendede mevcut onceleri olmuyordu 2. ayda olmaya basladı. net olarak anlatırsak durum şöyle. biceps antrenmanlarında 1. setten sonra damar şişiyor sol kolun eklemi üzerinden geçen damar, sonra diğer setlerde yada tekrarlarda o şişen damar bicepsi kasınca yani diyelimki burbell curl yapıyoruz bar yada dumbbel la işte o zaman o şişen damar ağırlığı kaldırırken sıkışıyor ve kötü bi his veriyor. orada bi stress oluşuyor damar tıkanıyor bildiğin, bicepsi tekrar açana kadar. buda ister istemez zararmı veriyorum vs gibi bi üsürü konsantrasyon bozan düşünceye neden oluyor. 2.si zarar veriyorda oalbilirsin. çünkü alyuvarlar damar sıkışmalarında parçalanır fazla strese gelen yapılar değil. bu parçalarda ilerde bi sıkışma yada damar içi pıhtı vs gibi bi çok şeye neden olabiliyor. insan korkuyor sonucta. bendede var ama ben devam ediyorum geçer belki umuduyla başka seçim şansım yok malesef.

Back
Yukarı