Kolların güçsüzlüğü

htduman

Üye
Abilerim kardeşlerim hayırlı aksamlar vgye başlayalı 5 gün oldu vücut olculerim 178 boy 56.5 kilo 27cm kol 105 göğüs . kolların çok güçsüz bos barla bench presste bile yoruluyorum bi yardımcı olabilir misiniz

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende daha yeni sayılırım bu sporda. Ağırlıkları kaldırmanda ve yorulmanda nefesin çok etkisi var. Ağırlığı kaldırırken nefes al ve hızlı kaldır. İndirirken yavaş indir ve nefes ver. Bayağı yararı oluyor.

Bende daha yeni sayılırım bu sporda. Ağırlıkları kaldırmanda ve yorulmanda nefesin çok etkisi var. Ağırlığı kaldırırken nefes al ve hızlı kaldır. İndirirken yavaş indir ve nefes ver. Bayağı yararı oluyor.
Yanliş bilgilenme olmasın nefes olayı onemli efor sarfederken yani agirlik kaldirirken nefes verilir gevserken nefes alinir

Kendi basliginda agirliklari neden kaldiramiyorum diye yazmissin bak cevabini burda kendin vermissin.iyiki sakatlanmamissin

Kendi basliginda agirliklari neden kaldiramiyorum diye yazmissin bak cevabini burda kendin vermissin.iyiki sakatlanmamissin
Ne alaka? Kalp kırmayayım diyorum zorluyorsunuz beni. Ben nefesi hep doğru şekilde almaya çalışırım. Bir tek bench pressi beceremem. Anlayabilmişsindir umarım.

Ne alaka? Kalp kırmayayım diyorum zorluyorsunuz beni. Ben nefesi hep doğru şekilde almaya çalışırım. Bir tek bench pressi beceremem. Anlayabilmişsindir umarım.
Ne alaka cunku yanlis nefes kontrolu yapiyorsunuz. Agirligi indirirken nefes alip kaldirirken dudaklarimizi buzup yavas yavas veriyoruz nefesi dogrusu bu.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bence göğüs ölçünü yanlış almışsın o kiloda birisine göre 105 çok fazla tekrar ölç bence
omuz ölçüsüdür o bu arada boş barla zorlanıyorum demişsin hareketin formunu düzgün yapabiliyorsan tekrarın çokta önemi yok zamanla tekrarın fazlalaşır kiloyu arttırırsın hiçbirşey birden gelişmez sabırlı ve kararlı olmalısın hareketleride düzgün formda yapmalısın.

Boyuna göre zayıfsın baya bu yüzden kollarında biraz ince ve bugüne kadar ağırlık altına girmedikleri için zayıflar. Zamanla düzelirsin yeterki sabret tam 1 ay sonra boş barla çalışmadığının fatkına varıcaksın kolay gelsin pes etme.

Boş bar derken? Barın ağırlığı genelde 5 kg deniyor.. O nedenle moral bozma.. Ayrıca, yaşam tarzına , spor geçmişine göre insanın vücudunda neredeyse hiç kullanmadığı kasları bu sporla kullanmaya başlayınca birçok kişi senin yaşadığını tecrübe ediyor.. Moral bozacak ya da üzülecek bişi değil bu.. En kolay adapte olunan kaslar günlük hayatta birşey kaldırırken, iterken vs kullanılan kaslar.. Diğer yandan, günlük yaşamda kullanmadığın kaslar bazen çok komik ağırlıklarda insanı yüz üstü bırakabiliyor :) ben makinada shoulder press de o boş barın altında kalıyordum :)) bu sporda hareketler mümkün olduğunca izole hareketler.. Dolayısıyla ilgili kas gelişene kadar ağırlığı , boş barı vs kafana takma..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Cümle düşük olmuş belki de.. Ağırlığı kaldırmadan nefes al.. Demek istedin bence..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Back
Yukarı