Kollarım büyümüyor yardım

Merhaba
Yaklaşık olarak 7 aydır bb yapıyorum. Daha oncelerdende yaptığım için alt yapım vardı ilk 3 ay düzenli olarak büyüme kaydediyordum sonradan yavaşladı. Ve 2.5 aydır kollarım hep aynı ve 36.5 cm de kaldı. Bu haftaya kadar hep split şekilde günde 2 bölge olacak şekilde 4 gün gidiyordum. Son bir haftadır da full body e yöneldim. Kolları büyütmek için daha fazla kola ağırlık vermelimiyim. Yoksa bu şekilde devam etmeli ve sabretmelimiyim?
c1f08b8f6676fbc1f064cb5522c37139.jpg

96170d6014323c6137b1aef5bd31b789.jpg

d54a1ac7ed7cc1dbe5481b28d860a701.jpg

Bu arada yaş 28 boy 175 kilo 75

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Düzenli olarak kilo alman lazım. Birde izole egzersizlerle sürekli ağırlık artirmak mümkün değil ancak temel egzersizlerle mümkün. Bu sebeble temel egzersizlere yoğunlaşıp onlarda ağırlık artirirsan surekli, kollar büyür diye dusunuyorum. Biceps icin agir row ve barfiksler triceps icin zaten tüm press hareketleri

Düzenli olarak kilo alman lazım. Birde izole egzersizlerle sürekli ağırlık artirmak mümkün değil ancak temel egzersizlerle mümkün. Bu sebeble temel egzersizlere yoğunlaşıp onlarda ağırlık artirirsan surekli, kollar büyür diye dusunuyorum. Biceps icin agir row ve barfiksler triceps icin zaten tüm press hareketleri
Teşekkür ederim hocam

bu kolların gelişimi sadece kiloyla alakalı heralde..bendede aynı durum var.göğüs gelişiyor omuz gelişiyor kol aynı..kilo alamadığım için üst vücuda oranla zayıf kaldı kollarım..

kol büyütmek bir süre sonra çok kolay değildir
7 aydır yaptığın için daha gelişim devam edecektir bazen bir noktada takılır sonra tekrar gelişim devam eder
kol kaslarında izole olarak çalıştırmadığın kaslar olabiilir var ise bunlara yoğunlaşırsan fazladan 1 cm civarı artış gelir (kısa sürede)
hammer curl, reverse barla curl, geniş tutuş barla bicep curl,dar tutuş barla bicep curl, halatla tricep push down, reverse tricep push down , standart tricep push down
yapmadığın hareket üzerine 5 6 hatta 7 setlik bir antremanla yoğunlaşarak kol içindeki farklı kas liflerini daha fazla aktif edersin buda kısa sürede gelişim sağlar
hepsini yeterince yaptım diyorsan hareket mesafesini arttıran hareketleri tercih ederek kasdaki gerilimi arttırmayı deneyebilirsin
bunlar incline bicep curl,incline hammer curl,decline (mekik sehpasında) tricep skull crusher Hareketleri olabilir
yukarda verdiğim 3 hareket bodybuilding.com da en fazla puanlama almış hareketlerdir

Aynı sıkıntı bendede var pazartesi göğüs biceps salı bacak çarşamba boş perşembe omuz triceps cuma sırt çalışıyordum son 2 haftadır biceps triceps i çarşamba günleri tek gün olarak çalışıyorum bakalım faydası olcakmı.Birde squat ın üst vücuda kollara filan faydası olduğu yazılıyor büyüme hormonu salgıladığı için

hocam biceps işi biraz genetik senin kolda mesela benim gibi. triceps ağırlıklı olarak gelişir. senin vücüt tipinde olanlar. dirsekten kola kadar neredeyse paralel büyüme olur. bazı kişiler ise yumurtaa biseps şeklindedir. tricesten ziyadekolu tepeli olarak gelişirki bu tip gelişme görüntü olarak bana güzel gelmiyor. sen devam çalışmana kolların dahada iyi olacaktır inş

Aynı sıkıntı bendede var pazartesi göğüs biceps salı bacak çarşamba boş perşembe omuz triceps cuma sırt çalışıyordum son 2 haftadır biceps triceps i çarşamba günleri tek gün olarak çalışıyorum bakalım faydası olcakmı.Birde squat ın üst vücuda kollara filan faydası olduğu yazılıyor büyüme hormonu salgıladığı için
Senin yaptığın programı bende uyguladım aynı güne koydum ancak kendi adıma verim alamadım bakalım full body e ye başladım 2-3 ay bu sistemi uygulayacağım ne olacak gorecem

hocam biceps işi biraz genetik senin kolda mesela benim gibi. triceps ağırlıklı olarak gelişir. senin vücüt tipinde olanlar. dirsekten kola kadar neredeyse paralel büyüme olur. bazı kişiler ise yumurtaa biseps şeklindedir. tricesten ziyadekolu tepeli olarak gelişirki bu tip gelişme görüntü olarak bana güzel gelmiyor. sen devam çalışmana kolların dahada iyi olacaktır inş
Bakalım hocam ins çalışıp göreceğiz

kol büyütmek bir süre sonra çok kolay değildir
7 aydır yaptığın için daha gelişim devam edecektir bazen bir noktada takılır sonra tekrar gelişim devam eder
kol kaslarında izole olarak çalıştırmadığın kaslar olabiilir var ise bunlara yoğunlaşırsan fazladan 1 cm civarı artış gelir (kısa sürede)
hammer curl, reverse barla curl, geniş tutuş barla bicep curl,dar tutuş barla bicep curl, halatla tricep push down, reverse tricep push down , standart tricep push down
yapmadığın hareket üzerine 5 6 hatta 7 setlik bir antremanla yoğunlaşarak kol içindeki farklı kas liflerini daha fazla aktif edersin buda kısa sürede gelişim sağlar
hepsini yeterince yaptım diyorsan hareket mesafesini arttıran hareketleri tercih ederek kasdaki gerilimi arttırmayı deneyebilirsin
bunlar incline bicep curl,incline hammer curl,decline (mekik sehpasında) tricep skull crusher Hareketleri olabilir
yukarda verdiğim 3 hareket bodybuilding.com da en fazla puanlama almış hareketlerdir
Merhaba hocam teşekkür ederim tavsiye ı dinleyip dediğin hareketleri de programa ekleyeceğim

Ben bicepsler için daha çok compound hareketlere yöneliyorum. Standard biceps günü dışında, mesela sırt-arka için V-Bar Pull Down, Revers grip Bent over row, Seated Cable row (V-Bar ile) gibi hareketler bicepsleri de çok etkiliyor, böylece 2 antreman bicepsler çalışmış oluyor. Ayrıca OHP ve bench press vs. de yüksek ağırlıklara çıkıldığında trapez, omuz, triceps ler yanında bicepslerde etki altına giriyor . Böyle olunca 3 antreman çalışmış oluyorlar. Tavsiyem direk bicepsler yerine omuz, trapez, göğüs bölgelerine yönel, oraları güç arttırıcı antremanlar ile geliştirirsen bicepslerde dolaylı olarak güçlenir ve gelişir. Yol biraz zaman alır ama sonuç güzel olur bence...

Merhaba arkadaşlar konunun yeri burası değil ama buradan sormak istiyorum size.
En son bugün ölçüm yaptırdığım da sonuçlar aşağıda ki gibidir.
En son 2 ölüme baktığımız da 2 kilo almışım ve bunun 0.9 kg şu kas 1.1 kilosu ise yağ olarak almışım. 42 günlük bir süreç. Sizce bu şekilde devam etmeli miyim. Yoksa biraz daha yavaslamalimiyim?

48d712e1125c3b40d8383b972fc2681d.jpg

Back
Yukarı