Kol Saatinde Tercihleriniz Neler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan diez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence saat dediğin Swiss Made otomatik ve ya kurmalı olmalıdır. 500-600 TL moda markası pilli saat almak yerine dişimi sıkar biraz daha biriktirir otomatik saat alırım.Certina ve Tissot'un 1150 TL'den başlayan çok başarılı modelleri var.Tabi bütçenize göre ucu bucağı da yok. Otomatik saat sizin kolunuzda can bulan,sizinle yaşayan ve sizden sonra torunlarınıza ya da evladınıza bıraktığınızda ; yıllar boyu her anı sizinle yaşayıp,sizin kalbinizin attığı yıllar boyu onun da kalbi atmış ve siz vefat edince sizinle kalbi duracak , onu hatıra olarak alan kişinin kadrana baktığında,camında ve üzerindeki çiziklerle yılların özetini taşıyarak sana babanı ya da dedeni anlatayım evlat deyip,mirasınıza sahip çıkan kişinin küçük bir kol hareketiyle tekrar can bulup onun hemen yanı başında sizi yaşatacak saattir.
Hiç olmazsa diğerlerini pahalı bulan arkadaşlara maddi olarak daha uygun olan Seiko 5 , Orient , Citizen otomatik modellerini tavsiye ederim.
Saygılarımla

saat dedin mi çok şey var akla gelen.
nasıl buradaki VG ile uğraşanlar için ayrı bir aşk ise o spor saat içinde aşıklar vardır.
öyle her markanın özellikle giyim markalarının saat diye çıkardıkları bana oyuncak gibi gelir nedense. (diesel, Emporio Armani gibiler hariç )
saat dediğin otomatik olacak, kurmalı olacak, tourbillon olacak.
tabi bunlar için de paran olacak :))
Hamilton, Tag Heuer, Panerai,IWC,MAURICE LACROIX, hayalimi süslerler hep.
metal kordon deri kordon. giyimine göre. yerine göre metal yerine göre deri.
ben ikisini de kullanırım ama deriyi daha çok severim.

her ne kadar pilli de olsa ülkemizde saat satışı da yok gerçi ama tasarım olacak çok begendiğim saatleri olan Massimo Dutti var. adamlar özen göstermiş.

http://www.massimodutti.com/webapp/...n/30109452/256552/1130148/CLASSIC+STYLE+WATCH

Şahsen günlük kullanımda stili mekanizmaya göre ön planda tuttuğum için, görece daha uygin fiyatlı Diesel ve Emporio Armani tercih etmekteyim. Özel günler için ise Tag Heuer Carrera.

Sade giyinmeyi seven biri olarak değer verdiğim tek aksesuar saat aslında benim için. İş hayatımda ve sosyal durumlarda da genellikle tanıştığım kişilerin saat zevkine dikkat ederim.

Kullanmış olduğum saat, oldukça şık ve spor. Kalın bileklerde çok estetik durmakta.

dkny-ny1326.jpg

Çok farklı bir ürün isterseniz eğer , U BOAT marka saatler derim.. :) biraz pahalıdır fakat farklıdır. :)

Markası farketmez, beğendiğim tarzlar ne çok ince olacak ne de çok kaba, genelde siyah ve metal renkli saatler tercihimdir.

çoğu arkadaşım gibi gidip 300-400 liralık saat almam
70-80 liralık 4-5 tane farklı tarz farklı renk alırım ve kıyafetlerimle kombine ederim.
gerçi 2 tane 500er liralık saat çarptım bi burjuva arkadaşımdan.ikisi berbat ama duruyor öyle.satmayı planlıyorum :D

Marka olarak belli bir seçimim yok ancak deri ve hatta kumaş kordonlu saatler daha çok hoşuma gidiyor. Kadran olarak da büyük kadranlar benim de tercihim.

Şuan 4 tane saatim var. Biri deri kordon olan Swatch, Diğer model çelik kasa Casio, Birde yeni sport modeller çıkartan Style&Me adında bir firma var saatleri gerçekten güzel gösteriş açısından 2 adette ondan var biri siyah çelik kasa diğeri deri kordon. :)

Eklentiler

• Saat_1378741.jpg
    Saat_1378741.jpg
    64 KB · Görüntüleme: 446
  • H76566351_bg_xpatrol.jpg
    H76566351_bg_xpatrol.jpg
    133,5 KB · Görüntüleme: 498
Şuan kullandıklarım bunlar . Fossil-DKNY ve Garmin Swim

Welder in modelleri çok iyi . Yeni bir saat alırsam bu kesinlikle welder modellerinden olacak . :)

Eklentiler

• dkny-ny1328.jpg
    dkny-ny1328.jpg
    19,7 KB · Görüntüleme: 464
  • fossil-fs4357-men-s-analogue-chronograph-ss-bracelet-brown-1010-22-DAVIS@18.jpg
    fossil-fs4357-men-s-analogue-chronograph-ss-bracelet-brown-1010-22-DAVIS@18.jpg
    66,6 KB · Görüntüleme: 481
  • garmin-swim-watch.jpg
    garmin-swim-watch.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 497
Şuan 3 saatim var.. Wenger,Suunto ve Welder

En son Welder i almıştım 3 ay önce. Biraz pahalı bir saat sürekli kullanmıyorum daha çok arkadaşlarımla dışarı çıktığımda biriyle buluşacağımda takıyorum.. Wenger i de dışarda salona giderken falan kullanıyorum suunto da benim için özel biraz onuda kullanıyorum ara ara

Babam eski saatçi olduğundan biraz da saat takıntısı var bende ileride zengin olursam bir koleksiyon yapabilirim belki :)

Back
Yukarı