Masteer'in tavsiyeleri cok güzel, hemen yorum yapmamın sebebi, son iki haftadır dediği şekilde çalışıyorum ve kilolarımda büyük artış oldu, ve kas sertliğimde artış var.
Barbell Curl'u ele alacak olursak, bu hareketi, aman nizami yapayım, kaslarıma yedireyim dediğin zaman, asla tendonların, eklemlerin ve bileklerin zorlanmıyor, bu da vücudun bir bütün olarak güçlenme serüveninde çok önemli bir eksiklik.
Hatırlıyorumda, eskiden Bench Press'te 70 kiloyu tarttığımda bileklerim acırdı, geçen gün 95 kiloyu tarttım ve bileklerim banamısın demedi.
Sebebi basit, 50 kiloya varan Barbell Curl hareketleri bileklerimi oldukça güçlendirdi, eskiden 33 kiloyu yapmak bile meseleyken, simdi kendimi zorlayarak bu kiloyu yapıyorum.
Bileklerim zorlanıyor, ancak eklemlerim güçleniyor, tendonlarım çelikleşiyor.
Temel hareketlerde, kası hissetmekten daha da önemli birşey bence bu, alt yapıyı hazırlamak.
Zaten bir süre sonra, ağır kiloda bile adeleyi hissetmeyi, pek az tekrarda bile kasta şişkinlik sağlamayı öğreniyor vücudun.
Daha sonraki hareketlerde, bencede çok ağır girmek yerine özellikle tricepste, indirirken kas üzerinde gerginliği hissetmek cok önemli, triceps negatifi yavaş yapma konusunda çok verimli bir kas, kolunun arkasındaki gerilimi resmen hissediyorsun.
Bu arada ağır kilo gireceğin ilk hareketlerde, mutlaka ısınman lazım, bicepsi yırtmak, yada triceps çalışırken dirseklerini zedelemek cok kolay, bu sebeple iki set hafif kilolarla 12-16 tekrar ısınma yapmani öneririm, başarılar.