kol bileklerim ince :(

bilek bilektir kastedilen birşey yok ortada önkol başka bişiy,:D
arkadaşım boş msj atma.

Ben bu sporu yıllardır yapıyorum. Boş mesaj için özür dilerim . Aslında sorumun bir amacı vardı. Bilek çalışmayla asla kalınlaşmaz bu bilinmeyen birşey değil.
Ancak üst taraf yani önkol kalınlaşır ve eklem kalınlığı genetiktir. Önkol dolgun ve iri dursada saat takılan yer hep ince kalacaktır yalnız önkol geliştikçe bileğe doğru olan açı daha dikleşir ve bu açığı tatmin edecek kadar kapatabilir.
Buradaki kasların irileşmemesininde bir sebebi var bu sayede çok hassat kabiliyet gerektiren işleri yapabiliyoruz mesela yazı yazmak vb gibi o yüzden bu bölge kasları gelişmez çünkü hassas olması için zayıf olması gerek parmakları ince işlerde koordine edebilmek için bilmem anlatabildimmi.
Bazıları bileği ve önkolu beraber isimlendirir hatta pazuya önkol der bu yanlıştır, yeni başlayanlar hatta uzun süredir yapanlar bile bu ve bunun gibi terminoloji hatasına düşer ona istinaden sormuştum fakat 16 cm bilek kalınlığı denilince anlamam lazımdı ya.

Son düzenleme:
bileklerin kalınlığı veya inceliği tamamiyle genetiktir kemik kalınlığıyla alakalıdır çalışarak birmiktar geliştirilebili,r fakat çok şeyler beklemeyin. insanlarda bölgesel genetikliğin olduğunu düşünüyorum mesela benim de bilekler ince (19CM) ellerim çok küçük fakat omuz ve sırt yapım o bölgelerre oranla çok daha geniş kafaya takmaya gerek yok diğer bölgelerini geliştir ve ön plana çıkar :)

174cm 17cm bilek, mezurayı çok daha sıkarsam 16.5 kadar indirebilirim. Fakat bilek inceliği güçsüz kemiklerin olduğunu göstermez. Kemik yoğunluğu ile kalınlığı ayrı şeyler.

Vucudunda boyutunu değiştiremeyeceğin yerlerden biri de bileklerindir. Dirseklerden yukarısını geliştirdiğin takdirde bileklerinle çok daha barışık olacaksın :)

önkolları geliştiriceksin hocam bir şekilde .. sonra büyük bir saat takıcaksın.. bak o zaman kolların nasıl duruyor ;) ayrıca cok da ince değil inan bana benimde bir arkadasımın bilekleri kendımınkınden kalın geliyordu bir olctuk benden 1,5 cm kucuk.. oyle bakınca anlasılmıyor ayrıca insanların cok buyuk bir bolumude dikkat etmiyor acaba bu adamın bilekleri kalın mı ince mi diye =)) vucutcular haric hehe

Bilek kalınlığı,omuz genişliği tamamen genetiktir ancak ergenlik döneminde yapılan işlerle yapılan çalışmalarla biraz değiştirilebilir diye biliyorum.Ayrıca 20cm bilek olmaz demişsiniz ben 14 yaşında ve ince bilekli sayılırım benim bileklerim 19 santimin biraz üstünde dayımın bilekleriyle yan yana getirince dayımınkiler baya kalın gözüküyor bence 25cm bilek bile olabilir.

ya benim kide ince
boy 178 bilek 16,5 yaş 18.

ama bunun gennetik ve kemik yaşı ile ilgili olduğunu çok yerde okumuştum. ama bir arkadaşım var bende 1 yaş küçük ye yeni girdi amdamın bilekleri benimkinden çok kalın herhalde çevrenin etkiside vardır. yüzücülük yapmış. ve benden daha iyi beslendiği kesin.

Bilek daha çok ordaki eklemlerle alakalı Ben ce KEMİK SUYU etkili olabilir kemikler ve eklemler için ben yemeklerde felan tüketiyorum (pilav baklagiller..) etkisini biraz gösteriyo gibi sanada öneririm... ama fazla bi etkisini bekleme 25 cmlik bilek fln :D

Gelişmeyen Kol bilekleri !

Merhaba,Arkadaşlar uzun yıllardır sorunum olan kol bilek inceliği hakkında sizden bilgi almak istedim...gördüğünüz gibi resimlerde...bileklerim çok ince yaşım : 22 boy : 180

geliştirmek için önerdiğiniz metodlar nedir ?
teşekkür ederim.
2rzywls.jpg

4rahbb.jpg

Benim yaş 17, bilek 18.5 sizce normal mi arkadaşlar ?

( Konuyu açan arkadaşım kusura bakma yardımcı olamıyorum sana ben de merak ettim kendiminki normal mi :) )

benimde bilekler ince
17 cm felan
zaten ince kemikli bir yapıya sahibim
fakat benden 4 yaş küçük kardeşimin bilek kalınlığı 21 cm civarı
ailede bi ben ince kemikliyimduh

Back
Yukarı