Kol Ölçüsü Ama Neye Göre Ölçü

Arkadaşlar forumu inceliyorum çeşitli konuların altında vucut ölçülerinde bahsediyor işnsanlar , biri kolum 48 diyor diğer 45 vs.. şimdi siz suya ölçümü diyorsunuz ? 48 cm mr. olympiada ki adamlarda var . Örnek ahmet haidar bu adamın kolu 48 resim isteyen olursa eklerim ağzınız açık kalır. Şimdi bilen bilir vucuttaki ölcüler normal zamanda (bulk demiyorum) kişinin durumunu göre değişir. Adam kolum 43 diyor bakıyorum içimden guluyorum bozmamak için..

herneyse durumu şöyle özetliyim BAB ANNEMİN KOLUDA 47 .. BUYRUN BİDE BURDAN YAKIN :)

:badgrin: :badgrin:

slm dostum, peki bu olculeri neye gore, nasil ve neyle olcmemiz gerekiyor?
ve sitede surekli goruyorum ama bir turlu ne oldugunu bulamadim;

bulk nedir?

suberezo bu sorunun cevabı daha önce verilmisti,ama galiba baska baslik altinda olmasi lazim.ölçümü cetvel ile yapabilirsin yok yok saka yaptım :D mezura ile yapabilirsin.kolunu sikiyorsun ve en kalin yerinden ölcüyorsun.bulk in aciklamasini da arastir cevabini bulursun

enginguzelsoy dedi:
Arkadaşlar forumu inceliyorum çeşitli konuların altında vucut ölçülerinde bahsediyor işnsanlar , biri kolum 48 diyor diğer 45 vs.. şimdi siz suya ölçümü diyorsunuz ? 48 cm mr. olympiada ki adamlarda var . Örnek ahmet haidar bu adamın kolu 48 resim isteyen olursa eklerim ağzınız açık kalır. Şimdi bilen bilir vucuttaki ölcüler normal zamanda (bulk demiyorum) kişinin durumunu göre değişir. Adam kolum 43 diyor bakıyorum içimden guluyorum bozmamak için..

herneyse durumu şöyle özetliyim BAB ANNEMİN KOLUDA 47 .. BUYRUN BİDE BURDAN YAKIN :)

:badgrin: :badgrin:

dogru soluyorsun definasyonlu bir kol herzaman bulk bir koldan daha buyuk gozukur

okke, sagolasin saydam,
bundan sonra yanlis anlasilmalara neden olmayip enginguzelsoy un diline dusmamak icin daha dikkatli oluruz artikin ;)

(not: yanlis anlasilmasin, ben simdiye kadar kolumun olcusunu yazmamistim hic :!: )

abi bide ölçülerim bunlar yorumlarını bekliorum başlığına bakarmısın senin yorumlarını bekliorum...

arkadasim cok haklisin... vücut yag orani cok önemli bir seydir. define olmamis 50 cm lik bir kol neye yarar ki... tabii bi kismi kastir ama hayatinda eline dumbell almamis ama kolu 45 cm olan insan arasan söyle yolda bir sürü bulursun. bu yüzden haklisin diyorum. koldan 2 santimetreyi insan 1 haftada kazanabilir ama tabii ki yag olarak... kas olarak aylar gecmesi lazim. bu yüzden haklisin diyorum baska bi sey demiyorum.

ayrıca kemiklerin kalınlığı da önemli bence 45 cm kolu olan ama kalın kemikli biri, 45 cm kolu olan ince kemikli birine göre sönük kalır

kolu esas gosteren, yandan baktıgın zaman fit bir mide ve bel goruntusu olması.. bel ufaksa, kollar dev olur... yani aslında orantı alıp soylemek en dogrusu ama uygulayamayızki burda ...

mesela

omuz / bel
kol /bel
gögüs /bel

bel ölcüsü pi sayısı gibi bisey oluyor bu durumda... vucudu gosteren odur cunki... az daha ugrasırsam E=MC2 gibi bi formül cıkaracam..

Saygılar

Valla topiği açan arkadaş resimlerim bölümündeki bir çok kişiyle dalga geçmiş fakat anlaşılmamış heraldeki kimse üstüne alınmıyor.

geçen bi arkdaşımın kolunu ölçtüm 49 geldi, sonra mezurayı bi sıktım kol 40a kadar küçüldü, bilmem anlatabildimmi

Bulk = Yağlanma Dönemi

Vallahi Ben Hİç Define Girmedim Yazın 1-2 Ay Girdim Bıraktım 90kg Aşagısına İnemedim Bende Vazgeçtim Şimdi Anladımki Kış'ın Hayvan Gibi Protein Ağırlıklı Beslenecen Yaz'ın İse Protein Ve Yağ Yakma Yönelik Beslenecen 3 Ayda Kaç Kg Verebilirsen :) Ben Şu AN 93kg Ve Bulk'um Direk Hacime Geçtim Ve Yaşım 17 ... Etrafımdakiler Bana ÖNce 20 kg Vermem Gerektigini Söyledi Ben Kulak Asmadım Direk Hacime Girdim Duydugum Bir Yerde Çalışırken Kas Lifleri Açılıyor Ve Enerjiyi Yağlardan Alıyor Ve Yağlarda Eriyor ....Kaslar Yağlarla Savaşıyor İşte Bende Savaştırıyorm :)

Ben bulk olmayı denedim beceremedim. 1.76 boy ile 98 kg ya kadar çıktım oldukça hacim vardı iri yapılıydım bayağı ama göbek de vardı. Şimdi 80 kiloyum. İşin ilginci o zamandan çok daha ağır kilolara girebiliyorum. Demek ki bulk safhasını becerememişim.

Evet, bir bulk var, bir de temiz bulk var. Ben de bu kis bulk yaptim ama gereginden fazla yaglandim. Hayatin kosusturmacisi icerisinde cok yuksek motivasyon sahibi degilseniz hele de yaglanmaya musait bir yapiniz varsa bulkta gobegin cikmasina engel olmak hakikaten cok zor.

Konuyu açan arkadaş ta; Mr olympiadakilerin kolları 48cm demiş :) Define kol daha kalın olur yani. İnanmayan resim ister kolları için...

Ben bulk olmayı denedim beceremedim. 1.76 boy ile 98 kg ya kadar çıktım oldukça hacim vardı iri yapılıydım bayağı ama göbek de vardı. Şimdi 80 kiloyum. İşin ilginci o zamandan çok daha ağır kilolara girebiliyorum. Demek ki bulk safhasını becerememişim.

Bende karbohidrat arttirdiğim zaman ve yanına gunde 1 paket fındık fıstık 50 gram eklediğimde çok mukemmel verim aliyorum.

ortalama gunluk 400-500 gram karbohidrat ve yer fıstıgı fındık badem gibi besinler eklenince protein alimida 150 gramlara cıkınca birazda seker giriyor işin içine.

Mükemmel antremanlar yapiliyor gelişim hissediliyor. Ama yaglanma riski oluyor tabiki.

bulktan kasıt gunde 500-600 gram karbohidrat alip çalişma yaptgimdaki verim ile gunluk 200-250 gram karbohidrt alip calisma yapmam arasinda cok buyuk ağirlik farkliliklari oluyordu.

Karbohidrat ve yağ enerji demek. Hatta ileri gidersek güç demek diyebiliriz.

ayrıca bu ölçü konusuna gelirsek eğer tabiki yağ+su+kütle olarak dusunuldugunde 40 cm gelen bir kol kas kütlesine göre değişssede
tahminen 3-4 cm oynayabiliyor. Ancak kisi diyette nasl beslenicek nasil diyet yapacak buda önemli.

Yanliz bir çok sporcunun yapisi da yaglanmaya musait oldugu icin diyet haricinde illaki arkadasin tabiri ile babanne kolu oluyor.

ancak bu doğru bir tabir. Kollarki özellikle biceps insanların en zor büyüyen yeridir.

spora yeni baslamıs 19 20 yasindaki çalişmayi dahi bilmeyen kisiler kolum 1 ayda 39 oldu dediğinde bende gülerim işte buna arkadasimizda gelir babannemin koluda şu kadar diyebilir.

Bende karbohidrat arttirdiğim zaman ve yanına gunde 1 paket fındık fıstık 50 gram eklediğimde çok mukemmel verim aliyorum.

Hiç sormayın, bende fındık çok severim ama yemeye başladığımda (hele geç saatlerde 22.00 ve üstü) 100 gramdan aşşağısı kesmiyor ama ertesi gün nedense hemen vücudum yağlanmış gibi hissediyorum. Çok riskli diyebilirim vücudu yağlanmaya meğilli olan insanlar için.

Back
Yukarı