Koşarak yağ oranını düşürme

Derpost

Üye
Yaklaşık 1 yıldır bir yıldır kendim evde biraz vücut geliştirme, biraz da kuvvet çalışıyorum. Bicepslerimin belirli bir kalınlığa geldiğine inanıyorum fakat damarlar ortaya çıkmış değil.

Günde 10-15 KM koşsam bu kardio yerine geçer mi ve bu koşu sayesinde kollarımdaki yağ oranı düşer mi?
 
10-15 dk koşu yeterli.
 
Bu koşular kollardaki yağ oranını düşürür mü? Ve ne kadar sürede amacıma ulaşabilirim?

hiit antrenmanları işini görür, koşmak şart değil, önemli olan hiit mantığı ile egzersiz yapmak, bu koşmak olur, ağırlık çalışması olur, zıplamak hoplamak olur..

Bölgesel zayıflama diye bişey olmadığına göre, mantık olarak hiit antrenmanları, kollar dahil tüm vücudunda ki yağın yakılmasını sağlar. Önemli olan hiit den sonra karbo. alımlarını en minimal seviyeye indirip after burningi sağlamak. Bu sayede 24 saat içinde 1000 kalori eritmek gayet basit bir iş.
 
o kadar fazla koşarsan hayatının hatasını yaparsın. 45 dakikalık kardio sonrasında kaslarınıda yakmaya başlarsın 3 ay sonra offf 20 kilo verdim diye havalara girersin. bi bakarsın gram kasın kalmamış. güçsüz sarkık bi vücutla övünürsün. 30 dk idealdir 45 dakika yap istekli isen. birde koşma çok hızlı tempoda yürü nefes nefese kalmazsn fakat daha çok yağ yakarsın kolay gelsin kardeşim sana :)
 
yağ yakmanın başlıca ana hatları:

-kan grubunuza göre besinleri seçin...

-zaman zaman, düşük kalori içeren protein diyetler,"et, yumurta , peynit ,atkins , matkins, karatay ,maratay diyetleri yapıp kilo verseniz de bunların geri alınımı gayet kolaydır...hafif bi sapıtma yeter..

-vücuttaki "glikojen depolarını" gayet optimum kullanabilmek..

-yağ yakmaın birinci formülü "karbonhidratı " öylebir optimize etmek ki, vücut bu konuda eskiklikten dolayı "yağ koruma programna "geçmeden ufak ufak bunu halledebilsin...aksi taktirde , proteinlerin harcanarak enerji kaynağı olması kolayca devreye girecektir

-hipotalmus ta 7-8000 kcal açık olduğu zaman 1kgs , su harici vücut ağırlığından kaybedersiniz ...bunun bir miktarı "protein , diğer miktarı yağ "olur ...)
 
ercan hocam şu karbonhidratı optimize etmeyi biraz açabilirmisin,
bende yağ yakım sürecim boyunca,karbonhidratı hemen hemen hiç almıyorum ağırlık antrenmanı öncesi ve sonrası hariç,içimde sanki proteininde enerjiye dönüştüğü fikri oluşuyor,yoksa boşunamı endişeleniyorum?
 
yağ yakmanın başlıca ana hatları:

-kan grubunuza göre besinleri seçin...

-zaman zaman, düşük kalori içeren protein diyetler,"et, yumurta , peynit ,atkins , matkins, karatay ,maratay diyetleri yapıp kilo verseniz de bunların geri alınımı gayet kolaydır...hafif bi sapıtma yeter..

-vücuttaki "glikojen depolarını" gayet optimum kullanabilmek..

-yağ yakmaın birinci formülü "karbonhidratı " öylebir optimize etmek ki, vücut bu konuda eskiklikten dolayı "yağ koruma programna "geçmeden ufak ufak bunu halledebilsin...aksi taktirde , proteinlerin harcanarak enerji kaynağı olması kolayca devreye girecektir

-hipotalmus ta 7-8000 kcal açık olduğu zaman 1kgs , su harici vücut ağırlığından kaybedersiniz ...bunun bir miktarı "protein , diğer miktarı yağ "olur ...)

Ercan Bey yazınızı okudum fakat çok yüzeysel geçmişsiniz.
Glikojen depolarını optimum kullanmak ve karbonhidratı optimize etmek konusunu biraz açar mısınız.

Benim bildiğim genel sindirip sistemi derslerinde gösterilen şudur, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Besinlerin vücutta enerji vermesi için kullanım sırası şu şekilde;

1-Sindirimi en hızlı olduğu için ilk sırada karbo.
2-Sonrasında yağlar
3-Sonrasında protein

Tabi bunun yanında sindirip kolaylığına göre sıralandığında yağlar en sona gidip protein 2. sıraya yerleşiyor.

Yani çok uzun bir açlık dönemi olmazsa kaslarda kaybetmek mümkün gözükmüyor.
Açlık döneminde karbo. azaltılıp, vücutta ki fazla yağın yakılması sağlanamaz mı ?
Vücuttaki yağ depoları belli bir ölçüde azalıncaya kadar, vücut proteine yönelmez diye biliyorum.
 
açarsak biraz:

** karbonhidratı sıfırlarsanız , belli sürede belli kiloyu vermeniz mümkün...

**ancak uzun belli bir süreden sonra her 7- 8.000 kcal de verilen 1kgs yi müteakiben "glikojen depoları "da azalmaya başlamasını müteakiben , vücutta garanti mekanizmaları olarak en yüksek kalorifik değerli yağl stokları defansa geçerler ve kendilerini hayati durumlara saklarlar...öncelikli olarak "proteinler "harcanır ve reel kas kaybı başlar...bunun nedeni insan yaşamı için "enerjinin" , yapı taşları ,enzimlerden vb den çok daha önemli olmasında yatar...neticede , enerji yoksa diğerleri de birşey ifade etmezler, hayat durur...

**kısaca , yağlar vücut enerji kaynağı olarak sigoratdır...mekanizmada radikal düşüşler olması durumunda , yani "karbonhidrat "alınmadığı durumda bunlar otomatikman korunur ,sona saklanır..

**bu nedenle , vücudu , mekanizmaları kandırmak için "belli mitarda "karnhidrat alınamsı durumunda yağlar da ufak ufak gündeme girerek harcanmaya başlarlar...

kısaca , ani radikal ,uzun süreli değişiklikler vücutta "sigorta , kilit merkezleri "oluşturur, yaşamın daha uzun süre devam edebilmesi için...

beslenmenize , eğer diyet yapıyorsanız % 10 civarında karbonhidrat almanız , sağlıklı şekilde emin adımlarla yağları da yakmanıza neden olacaktır...

zaten, alınmaması , o -durumda çok önemli "karaciğer, böbrek vb" sorunları da oluşur rahatca...

neticede, insan vücudu "predator " değil...yani, önemli sisndirim olayları "karbonhidratlara "göre programlanmıştır !...)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:56 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:52 ----------

örneğin , 7-8.000 = 1 kgs kilo kaybını sağlamak için 80 kgs lik bir insanın günlük diyeti olarak saptanan 1500 kcal ( yaklaşık 400-500 kcal açık durumu ) lık "hard diyetinin" 150-200 kcalını karbonhidrat olarak saptaması yağ yakımı tetikler ...))
 
ercan bey beslenmenizi kan gurubunuza göre seçin demişsiniz bunuda biraz acarmısınız ben 0 grubuyum mesela neler yiyip neler yemememiz lazım?
 
o -grubu , hafif şakayla karışık tairi caizse gruplar arasında "yamyam "grup ,afrika kökenli ara grup (yani, lucy 'nin et yemeye başlayan atalarımız grubu ) ...ama, eti, her türlü eti tolere eden, sindirebilen yegane grup...sindirim asitleri, salgıları, enzimleri, bağırsak yapıları vb en uygun grup...dana etini bile rahatca sindirir...

basit şekerden,süt ürünlerinden,mercimekten en uzak durması gereken grup...

et, yumurta, ceviz ,badem, yeşillikler, zeytinyağı , vb ve az miktarda karbonhidrat, börülce , türk tipi bulgur, bezelye...

zayıflama süresince az miktarda %10 karbonhidrat ,kompleks olarak "bulgur, bezelye "olarak kullanması tavisye edilir...
 
  • Like
Reactions: Fit
Back
Yukarı