Anladım teşekkürler peki şuan dambıllarla çalışmam daha mantıklı degilmi birde kardio ?yağ oranını yüzde 15 seviyelerine çektikten sonra temiz hacim almaya başlıcağın zaman daha mantıklı olur şuanlık bir + sı olmaz. o süreyle kardiyo yapman daha mantıklı
yazmış oldukların için çok teşekkür ederim bunlara çok dikkat edecegim yag oranım 27 Kalori ihtiyacımda 2700 ben bunu günlük 2200 kaloriye indiricemBence kardiyo sıkıcı bir etkinlik. Onun yerine eğer gitmeyi düşündüğün salonda varsa grup dans derslerine katıl. Hem eğlenirsin hem güzel kalori harcarsın. Ilk 2-3 derste belki kondisyonun yetmeyebilir ama alışırsın. Eğer öyle bir şansın yoksa haftada 3 günlük bir fullbody programı ve günlük 400-500 kalori açığı olan bol proteinli bir beslenme listesi edinip uygula derim. Bu sayede yag kütlen yavaş ama emin adımlarla azalırken kas kütlen ile birlikte bmr değerin artar ve daha rahat bir beslenme programına sahip olursun buda seni az yemek zorunda olmanın verdiği stresse sokmaz. Bunu daha önce 130 dan 85 e düşmüş, sonrasında bazı problemler sonucu 125 e çıkarak tekrar kilo vermeye başlayan bir vatandaş olarak yazıyorum
Mekiğe gelince yapıp yapabileceğin en saçma hareket. Onun yerine hiç imkanın olmasa dahi 5 lt lik su şişeleri ile, hatta doğru formu yakalayana kadar ağırlıksız, deadlift yap daha çok fayda görürsün.
Dipnot: çok önemli bir konuyu atlamışız. Tamam 100 kilosun ama yağ yüzden ne alemde. Önemli olan obilmiyorsan daha doğru bir destek alabilmek için mutlaka ölçtür. Belki yapacağın antreman/program açısından pek bir fark olmaz ama beslenme konusuna etkisi olur.
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
diyet yaparken - kalorideyken gelişmezadam ağırlık kardiyo tartışması yapmıyor 100 kgde mekik çekiyimi diyor alakasız şeyler yazıyo herkes
makineleri ilk 2 ay dumbellla nede halterle çalışmayı bilemiyeceği için spora alışırken yanlış hareket yapıcağına onları yapıp düzgün yapıcağı için ilk 2 ay önerdim. ve kaloriler - deyken karın kası çalışıp karın kasını büyütceğini sanmak hayal olur. en fazla az güçlenir hacim kazanmazdiyet yaparken - kalorideyken gelişmezderken -diyette kas yapılamaz mı ?
Ayrıca yukarda sizde makineleri tavsiye etmişsiniz daha ne diyebilirim ki![]()
Dostum bende biliyorum normalde define olmaya çalışırken kas yapılmazmakineleri ilk 2 ay dumbellla nede halterle çalışmayı bilemiyeceği için spora alışırken yanlış hareket yapıcağına onları yapıp düzgün yapıcağı için ilk 2 ay önerdim. ve kaloriler - deyken karın kası çalışıp karın kasını büyütceğini sanmak hayal olur. en fazla az güçlenir hacim kazanmaz
not: cenk hoca -kenzo - ege fitness - ağırsağlam - savaş cebeci - Shredded Brothers hiç birisi bunun mümkün olmadığını söyler zaten.
sen cenk hocadan daha iyi biliyorsan lafım yok bro
ayrıca ben kendim yaşadığım için biliyorum definasyondan daha yeni çıktım 5 ay kadar definasyon yaptım ve olabilecek en iyi şekilde minimum kas kaybı ile definasyon yaptım ama ölçüler düştü düşer düşmemesinin imkanı yok. ben karbonhidratta aldım en az 200 gr filan ona rağmen kas kaybı oluyor. bi arnold değilsen sende değilsin bende değilim bu arkadaş da değil boş hayaller peşinde koşmak yerine tek hedefe odaklanmak daha mantıklı.
işte biri yardımcı olmayabilir bilgisi olmayabilir en azından kavrayana kadar yapsın dedim bende zaten sorun yok aynı şeylerDostum bende biliyorum normalde define olmaya çalışırken kas yapılmazama yeni başlamış spor geçmişi olmayanlar yağ yakarken kasda kazanabilir. Karınla kısıtlamıyorum genel olarak bahsediyorum.
Ve makineyi yeni başlayanlara öneriyorlarsa da dikkatlice serbest ağırlık çalışmak daha mantıklı bence. En azından ben gittiğimde direk squat bench p. deadlifte başlamıştımBirinin kontrolünde veya dikkatlice yapıldığı takdirde sorun da olacağını sanmıyorum.
Cenk hocanın tarzını sevdim ya [emoji1]Dostum bende biliyorum normalde define olmaya çalışırken kas yapılmazama yeni başlamış spor geçmişi olmayanlar yağ yakarken kasda kazanabilir. Karınla kısıtlamıyorum genel olarak bahsediyorum.
Ve makineyi yeni başlayanlara öneriyorlarsa da dikkatlice serbest ağırlık çalışmak daha mantıklı bence. En azından ben gittiğimde direk squat bench p. deadlifte başlamıştımBirinin kontrolünde veya dikkatlice yapıldığı takdirde sorun da olacağını sanmıyorum.