Kilo Vermeye Çalışıyorum ve 1-2 Sorum Var

darius98

Üye
Çarşamba: sabah: 2yumurta(birinin beyazı) yoğurt, yeşil çay
Öğlen: tavuk göğsü, 3/4 su bardağı bulgurdan az yağlı bulgur pilavı yoğurt ,yeşillik, ekmek yok
Ara öğün: elma , portakal
Akşam yemeği yok

Perşembe: sabah:1 kaynamış yumurta, domates, soğan, biber, 1 dilim tam buğday ekmeği, yeşilçay.
Öğlen: 200-300 gram tavuk göğsü, 3/4 su bardağı bulgurdan az yağlı bulgur pilavı, yoğurt ,yeşillik ekmek yok.
Ara öğün: 1 portakal ,1 elma
Akşam yemeği yok.

Cuma: sabah 2 yumurta (biri tam diğerinin sadece beyazı, yoğurt, yeşil çay.
Öğle yemeği:6-7 yemek kaşığı yağsız makarna üzerine domates,biber,soğan
Ara öğün :portakal ,elma
Akşam yemeği: 1 kase çorba , ekmek yok

97 kiloyum 1.73 boyundayım. Böyle bir beslenme uyguluyorum(kafama göre) hergün yarım saat yürüyüş felan yapıyorum. 90 kilonun altına inince fitnessa başlıyacağım. Sizce uyguladığım beslenme nasıl hızlı kilo vermek istemiyorum ama beslenmemide çok minumum tutuyorum. Yediklerimi arttırasımda gelmiyor. Ayrıca göbek ve belimin yan kısımlarında çok fazla deri çatlağı var. Hedefim 73-74 kiloya düşmek ancak vücudumun daha fazla çatlamaması için ne yapmalıyım. Ayrıca bu kadar kiloyu verince sarkma olur mu?

Yumurtanın sarısını beyazını ayırmana gerek yok hepsini yiyebilirsin. Kilo vermede makarna ve beyaz prinçten kesinlikle uzak durmanı tavsiye ederim. Ara öğünde de meyve yerine yoğurt - çiğ(kavrulmamış fındık veya badem) tavsiye ederim. Maalesef meyveler artık eskisi gibi doğal olmadığı için fruktoz yani şeker deposu tavsiye etmem.
Sabah kahvaltıda yumurta , beyaz peynir,zeytin,domates biber bunlar olmazsa olmazın olsun. Eğer canın ekmek çekiyorsa 4-5 tane ceviz yiyebilirsin.
Öğlen yazdığın gibi protein ağırlıklı beslen. Ama bulgur pilavını haftada 2-3 güne indir mesela.
Akşamlarıda yemeyi ihmal etme en azından bir çorba yanında tuzsuz zeytinyağlı bol limonlu bir salata iyidir.
Maalesef sarkma olur diye düşünüyorum bende aynı şekil 105 kilodan düştüm 76 ya kadar . Hayatın boyunca kilolu idiysen olur ama diyorsan son 1-2 senede aldım geri verecem o zaman çok cüzi miktarda olur diye düşünüyorum.

Yumurtanın sarısını beyazını ayırmana gerek yok hepsini yiyebilirsin. Kilo vermede makarna ve beyaz prinçten kesinlikle uzak durmanı tavsiye ederim. Ara öğünde de meyve yerine yoğurt - çiğ(kavrulmamış fındık veya badem) tavsiye ederim. Maalesef meyveler artık eskisi gibi doğal olmadığı için fruktoz yani şeker deposu tavsiye etmem.
Sabah kahvaltıda yumurta , beyaz peynir,zeytin,domates biber bunlar olmazsa olmazın olsun. Eğer canın ekmek çekiyorsa 4-5 tane ceviz yiyebilirsin.
Öğlen yazdığın gibi protein ağırlıklı beslen. Ama bulgur pilavını haftada 2-3 güne indir mesela.
Akşamlarıda yemeyi ihmal etme en azından bir çorba yanında tuzsuz zeytinyağlı bol limonlu bir salata iyidir.
Maalesef sarkma olur diye düşünüyorum bende aynı şekil 105 kilodan düştüm 76 ya kadar . Hayatın boyunca kilolu idiysen olur ama diyorsan son 1-2 senede aldım geri verecem o zaman çok cüzi miktarda olur diye düşünüyorum.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Şimdi şöyle ben bundan 3-4 yıl öncesine kadar kendimi bildim bileli kiloluydum. Daha sonra 93 kilodan 67 kiloya kadar spor ve dengeli beslenme ile 1,5-2 sene içinde düştüm çatlaklar vardı ama sporunda yararı ve uzun bir sürede verdiğim için sarkma felan olmadı. Daha sonra üniversite sınavları felan derken sporu bırakıp yemeği kökleyince tekrar 2 sene içinde verdiğim kiloyu fazlasıyla aldım. Şimdi tekrar zayıflama yoluna baş koydum ve artık daha fazla deri çatlağı istemiyorum acaba bunun için ne yapabilirim.

Sabahları aç karna 2 bardak limonlu su iç yada aç karna sabahları sade nescafe ve yürüyüş yada hafif tempo koş vücut enerjiyi vücudundaki yağlardan alacaktır buda kilo vermene yardımcı olur diye düşünüyorum

Back
Yukarı