Kilo verirken aynı anda kas da yapılabilirmi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kosyasin08

Yeni Üye
Kilo verirken aynı anda kas da yapılabilirmi ? (öyle aham şaham bi kas değil sıkmadan belli olsun yeter)

merhaba. yaşım 16 boyum 1.76 ile 1.78 arası değişiyor. Yani tam olarak bilmiyorum.11. Sınıf öğrencisiyim. Yapılıyım.kilom 99 dan 88 e düştü (2 ayda) ilk ayda 9 kilo 2. ayda 2 kilo verdim havalar soğuduğundan dolayı. ben kilo vermek istiyorum (70 e kadar inmek istiyorum) bahar gelince spora tekrar baslıcam. bi sorum var kilo verirken kas cıkarmak ta mumkunmudur. dumbell var ama sadece kolları calıstırıyorum baska biyeri deil. birde vücüt yağ oranımı nerde ölçtürebilirim? (baya bi yağ var )

Kilo verirken aynı anda kas da yapılabilirmi ? (öyle aham şaham bi kas değil sıkmadan belli olsun yeter)

merhaba. yaşım 16 boyum 1.76 ile 1.78 arası değişiyor. Yani tam olarak bilmiyorum.11. Sınıf öğrencisiyim. Yapılıyım.kilom 99 dan 88 e düştü (2 ayda) ilk ayda 9 kilo 2. ayda 2 kilo verdim havalar soğuduğundan dolayı. ben kilo vermek istiyorum (70 e kadar inmek istiyorum) bahar gelince spora tekrar baslıcam. bi sorum var kilo verirken kas cıkarmak ta mumkunmudur. dumbell var ama sadece kolları calıstırıyorum baska biyeri deil. birde vücüt yağ oranımı nerde ölçtürebilirim? (baya bi yağ var )

Sanırım bu konu kilitlenecek ama cevabım bulunsun.

Rezistans çalışmalarına yeni başlayan biriysen bu tip durumlar görülebilir. Yani, kilo kaybederken kas kütlesinde de cüzi oranda artış görülebilir. Fakat bu uzun süre gitmez.

Vücut yağını ölçmek için iki pratik ve tavsiye edebileceğim yol var. Birincisi, kaliperler. Bunlarla tahmini değerleri ölçebilirsin. İkincisi, ayna. Bildiğin ayna. Bunda da yağ oranının azalıp-azalmadığını değerlendirebilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı