Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 5-6 aydır spor yapmıyordum ve vücudum kilo almaya müsait olduğundan kilo aldım. Yeniden spora başladım. Ondan önce düzenli olarak 1 sene kadar vücut geliştirme yaptım. O zamanlar Vücut geliştirmeye başlamamın nedeni kilo verip kas yapmaktı. O 1 senede baya kilo vermiştim üstelik yememe çok fazla dikkat etmememe rağmen. Yani arada abur cubur yiyordum, içki içiyordum, bunun yarısında yurtta kaldığımdan düzensiz besleniyordum, antremandan sonra protein tozu kullanmıyordum. Her neyse 1 haftadır spor yapıyorum bu sefer kalkınca yarım ölçek protein tozunu içiyorum kasların erimemesi için ve ondan sonra 30-40 dakika kondisyon bisikleti sürüyorum. Kilomun yaklaşık 1.8 katı oranında proteinimi alıyorum antremandan sonra protein tozunu alıyorum. Yağ yakmam için almam gereken kalorinin aşağısına düşmüyorum bu konuya çok dikkat ettim. Lakin bir tartıldım bugün 1 kilo almışım. Tamam daha dur hele bismillah diyebilirsiniz lakin 1 kilo almakta nedir ? Tartı bozuk desem her zaman sabit gösteriyordu. Bildiğim kadarıyla o 1 kiloyu kastan alma imkanı da olamaz. O kadar yememe dikkat etmeme rağmen bu kilo nereden geldi ? Düşünüyorum bir kere dayanamayıp maraş dondurması yemiştim kalorisi 400 onu da telafi etmiştim. Lakin önceden yurtta kalıyordum düzensiz beslenme, arada abur cubur yeme vardı ona rağmen ideal kiloma ulaşmıştım. Bir hastalık falan mı var ? Tecrübeli arkadaşlar, abiler cevaplarsa sevinirim.