Kilo almam durdu ne yapmalıyım?

Arkadaşlar 2 ayda 54 kilodan 60 kiloya ulaştım.
Ancak şu an kilo alma hızım durdu. Yani 10 gündür 60 hala 60. Sporumu düzenli yapıyorum acaba kaloriyi mi arttırmalıyım yoksa ağırlıkları mı arttırmalıyım?

Aynı dert bendede var :D ama 2 ayda 6 kilo almışsın yağ olarak almadıysan gayet iyi almışsın. Kilonu artırmaya devam etmek istiyorsanda protein ve karbonhidrat alımını arttır.

Zannediyorum ki Ektomorf bir vücut tipine sahipsin. 2 ayda yalnızca 6 kilo almış olmandan bu çıkarımı yaptım. Ektomorf'un tanımını yapayım, öyle olup olmadığına sen karar ver.
Hızlı metabolizmaya sahiptir. Vücudu zor kaslanır, zor yağ tutar. Genelde hayatının büyük bir kısmında fazla yağlarından, kilolarından kurtulmayı değil; kilo almayı amaçlar. Genelde uzun bir alına sahiplerdir. Bu anlattığım model seni tanımlıyorsa, yani bir ektomorf isen beslenmene sürekli dikkat edip gerekli kalori alımını vücuduna sağlaman gerekiyor. Gerçekten çok düzenli olmalı, gerekirse yanında yulafınla, kuruyemişinle gezmelisin. Akşam yatmadan önce 1 kaşık fıstık ezmesi tüketmeyi ihmal etmemelisin. Ektomorf dostlarımın çoğu böylesine düzenli bir beslenme programı benimseyemediği için karbonhidrat tozu kullandılar. Hepsi de gayet güzel kilo alıp, amaçlarına ulaştılar. Umarım sen onlar gibi sorumsuz olmaz, beslenme düzenini oturtur ve karbonhidrat tozu olmadan kilo almayı başarırsın. Ağırlıkları arttırma meselesine gelince, "ağarlıkları arttırayım mı" diye bir soru sormana gerek yok. Ağarlıklar olabileceğinin en maksimumu olmalı zaten. Ağarlık arttırabileceğini düşünüyorsan elbette arttır.

Back
Yukarı