34 yaşındayım, inan bana kadınlar kaburga kemiği görmektense tombul yanak görmeyi tercih ederler

Ayrıca senin dediğin biraz vücut yapısıyla, genetikle alakalı. Ben de senin yaşlarındayken çok zayıftım, hatta senden de zayıftım sanırım. Ona rağmen yanaklarım olduğundan daha kilolu gösteriyordu, %15 yağ oranında bile gıdısı çıkan adamım. Bu genetiktir, bunu değiştiremezsin ama inan bana ileride bunun kadınlar için önemli olmadığını anlayacaksın. Şu anda hala gelişme çağındasın ve bir daha asla yakalayamayacağın kadar büyük bir hızla gelişebilirsin. Bu sadece kas yapımı anlamında değil, eklemlerin, kemiklerin, tendonların gelişiyor, boyun uzuyor, beyin hücrelerine kadar bir daha yakalayamayacağın bir hızda gelişiyorsun ve bu sürede iyi beslenmezsen bunun etkilerini ömür boyu taşırsın. O yüzden bırak şimdi kızların ne dediğini falan. Hatta bana sorarsan vücut geliştirmeci gibi beslenmeye de çalışma. Evde ne yapılıyorsa ye, sadece normalde yediğinden daha fazla ye -belki 1.5 katı kadar- ve kilo almaya bak. Tok olsan da kendini yemeye zorla, zamanla iştahın açılacaktır. Aldığın kiloyu sadece kas olarak düşünme, bütün vücudunun gelişimi olarak düşün. Ve saırsız olma, 2 hafta çok yedin diye 3 kilo almayacaksın. Ayda 1 kilo bile alman demek seneye bugün, 16 yaşında 70 kilo olman demek. Senin yaşında uzun vadeli düşünmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum ama uzun vadeli düşünmek için çabala.
Mesela o evde yaptığın tostun boyutunu büyütüp içine daha çok protein doldur, daha çok domates, biber doldur. Sabah yumurtayı en az 2-3 yap mesela, o fıstık ezmeli ekmeği 2 dilim yap, peyniri arttır, pilav, makarna, et güzel, ne yiyorsan belli ki daha çok yemen gerekiyor. Bir yandan ağırlık da çalışırsan aldığın kiloların çoğu kas olacaktır.