Kilo almak istiyorum!

Merhaba arkadaşlar 18 yaşında , 185 boyunda ve 75 kiloyum . 6 aylık spor geçmişim var. 6 ay önce yağlarımı eritmek için kilo vermeye başladım ve yavaş yavaş 8 kilo verdim. Şuan almak ile almamak arasında kaldım . Boyum uzun olduğu için zayıf görünüyorum. Almam gerekli ise ne kadar kilo almam lazım ? Kilo almak için nasıl beslenmeliyim nelere dikkat etmeliyim beslenirken yağlanmamak için ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz ?
Ek ile birlikte yağ oranımı atacağım ilk resimde beli göbek deliğinden 2 parmak üste alarak ölçtüm , ikinci resimde göbek deliğinden altta kemik ile birlikte ölçtüm.

Eklentiler

• 1.PNG
    1.PNG
    29,9 KB · Görüntüleme: 491
  • 2.PNG
    2.PNG
    29,8 KB · Görüntüleme: 488
Bu hesaplayıcıya çok fazla güvenmiyorum. Spor salonlarındaki analiz cihazları %8 hata oranına sahip denilmiş ancak bu cihazlar biyoelektrik empedans yöntemi ile ölçüm yapıyor ve formülasyon vücut yoğunluğuna dayanıyor. Her neyse, vücut yağı için bu hesaplayıcı yerine vücut analiz cihazları kullanabilirsin, spor salonu veya hastanede. Dexa, kaliper gibi daha güvenilir sonuç veren uygulamalar var ancak pahalı ve ulaşmak zor.
Boyuna göre kilon uygun. Kilo alıp almayacağına beklentilerine ve hedefine göre karar vermelisin. Fit ve ideal kiloda olmak hedefinde isen sadece formunu korumak yağ oranını düşürmek için çalışıp ağırlığını koruyabilirsin.
Hedefin daha yüksek kas kütlesi ise bence kilo almalısın. Yağ yakımına girecek kadar kütlen olduğunu düşünmüyorum(kişisel görüşüm).
Bulk beslenmesi ile ilgili bir çok konu mevcut, forumda araştırma yaparak ulaşabilirsin. Başarılar...

direk resmini paylaşırsan çok daha verimli yorum yaparız, genel fikir edinirsin
ama sorduğun soru biraz da sana bağlı aslında biz ne dersek diyelim, madem zayıf hissediyorsun, al kilo. ne zaman ki yeterli gelir kilon o zaman korursun o kiloyu.

Back
Yukarı