Kilo alma konusunda bir sorum var.

Arkadaşlar ben öyle yok günlük alman gereken kalorinin 300-500 fazlasını al herşeyi hesapla kafasında değilim.
boy 1.84 kilo 65 kg
Kilo almak istiyorum ancak dediğim gibi hesap yaparak değil de şöyle almak istiyorum:
Öyle hesap felan yapmadan fazla yağlı şeyler haricinde herşeyi yesem, yani eskisine göre çok daha fazla yemek yesem düzgünce kilo alabilir miyim?
Bu seferde çok aşırı kilo alırım diye korkuyorum, ayrıca arada sıraada yulaf ezmesi de yerim.
Bir de ben zayıfım ama yağ oranım yüksek sayılır, önce yağ mı yakmalıyım yoksa kütle mi kazanmalıyım?
Teşekkürler.

Dostum sen hesap yapmasan da bu hesabın bir matematiği var. Sen doyma hissine göre veya yemek seçerek yediğinde bu hesap yok olmayacak. Yine aynı şekilde o orada olacak ve senin yediklerine göre çalışmaya devam edecek. Eğer günlük kalorinin altında olursa istersen hep et ye yine kilo alamazsın çünkü alman için bir sebep olmaz. Bu spor da zor evet ama hesap yapmak önemli. Bilinmezlik içerisinde az mı olacak çok mu olacak dolanıp duracaksın belki bir gün çok bir gün az olacak kan şekerin habire yükselip artacak yerinde sayacaksın. Neden hesap yapmak istemiyorsun bunu söyle üzerinde konuşalım. Üşeniyorum deme,üşenmenin yeri yok burada.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dostum sen hesap yapmasan da bu hesabın bir matematiği var. Sen doyma hissine göre veya yemek seçerek yediğinde bu hesap yok olmayacak. Yine aynı şekilde o orada olacak ve senin yediklerine göre çalışmaya devam edecek. Eğer günlük kalorinin altında olursa istersen hep et ye yine kilo alamazsın çünkü alman için bir sebep olmaz. Bu spor da zor evet ama hesap yapmak önemli. Bilinmezlik içerisinde az mı olacak çok mu olacak dolanıp duracaksın belki bir gün çok bir gün az olacak kan şekerin habire yükselip artacak yerinde sayacaksın. Neden hesap yapmak istemiyorsun bunu söyle üzerinde konuşalım. Üşeniyorum deme,üşenmenin yeri yok burada.

Şöyle ki hesabı nasıl yapacağımı bilmiyorum, mesela ben kahvaltıda peynir yesem tartıp ta 100g peynir yemem, kafama göre yerim, dilimlernmiş peynirden 5-6 dilim yerim bunun da ne kadar kalori olacağını bilemem.Sorun bu tamamen.

Kardeşim öyle olsa kimse yapamaz ki zaten her evde tartı mı var ? Bak diyetkolik.com isimli bir site var. Burada gram cinsinin yanında,bir kaşık,bir fincan,bir bardak gibi değerler var. Örnek fotoğraf olarak buna bakabilirsin. Kalori hesaplamayı denemeni isterim. Bu site sayesinde oldukça basitleşiyor.
e200fa6f87d115d93416679c897e19e0.png

Back
Yukarı