Kilo Alma Hamburger Iliskisi

herkee merhaba arkadaslarim .ben 73 kiloda bir bodyciyim .19yasindyim .amacim 80kiloya cikmak ama kilo arttikca kalori ihtiyacida artiyor zor oluyor .dmem oki hamburger biskuci gibi kalorisi yuksek seyleri yesek hizli kilo alabiliriz ama neden kimse tavsiye etmiyor .nasil olsa definasyonda aticaz yaglari . Benim22 yasindaki kuzenimde ne varsq yedim dedi hamburger vs sonra definasyona girdi fistik gibi vucudu oldu yaglari da attti .yani sizce definasyonda yaglari verilceini bile bile neden habire bu tur yiyeceklerden uzak durun yag yapr diyolar??

haftada bir gün cheat day yapabilirsin ama kalkıp her gün bu şekilde beslenirsen tabikide olmaz. Normal beslenmeni her gün düzenli uygulayıp bir gün kalori patlaması yapman iyi olacaktır.

Neden olmaz onu igrenmek istiyorum
Bahsettiğin besinler genelde glisemik indeks leri yüksek besinlerdir. Glisemik indeksin yüksek olması o besinin kana daha çabuk karıştığını gösterir. Dolayısıyla yemekten kısa bir süre bile geçse çabuk sindirildiği için size açlık hissiyatı gelecektir. Bu da iradenize sahip çıkamayıp aşırıya kaçmanıza neden olabilir. Çok şekerli besinlerden uzak durun demeleri de bu yüzdendir bir nevi. Bu besinler yüksek miktarda şeker içerdiği için vücut bir anda çok fazla insülin salgılar. Salgılanan bu fazla insülin nedeniyle kan şekeri çok hızlı bir şekilde düşer. Kan şekeri düşünce vücuttaki uyarma mekanizması sizi psikolojikmen tatlı yemeye yönlendirir. Eğer kuvvetli bir iradeye sahip değilseniz sonucundan zaten yukarıda bahsettim. Umarım biraz yardımcı olmusumdur.

Bahsettiğin besinler genelde glisemik indeks leri yüksek besinlerdir. Glisemik indeksin yüksek olması o besinin kana daha çabuk karıştığını gösterir. Dolayısıyla yemekten kısa bir süre bile geçse çabuk sindirildiği için size açlık hissiyatı gelecektir. Bu da iradenize sahip çıkamayıp aşırıya kaçmanıza neden olabilir. Çok şekerli besinlerden uzak durun demeleri de bu yüzdendir bir nevi. Bu besinler yüksek miktarda şeker içerdiği için vücut bir anda çok fazla insülin salgılar. Salgılanan bu fazla insülin nedeniyle kan şekeri çok hızlı bir şekilde düşer. Kan şekeri düşünce vücuttaki uyarma mekanizması sizi psikolojikmen tatlı yemeye yönlendirir. Eğer kuvvetli bir iradeye sahip değilseniz sonucundan zaten yukarıda bahsettim. Umarım biraz yardımcı olmusumdur.
ellerine sağlık tek kelime ile mükkemel özetlemişsin. Bence gayet açıklayıcı olmuş.

Back
Yukarı