Kilo alamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar yaşım 16 1.68 boyum 45-48 civarı kilom var bunu üzülerek söylüyorum malesef.Kilo alamıyorum bir türlü daha önce salona gitmedim hiç ama iki çift dumbellım bulunmakta şuan.Yazın salona gitmeyi planlıyorum yada bu işi evdede halledebileceğimi düşünüyorum.Nasıl kilo alırım? ek gıda protein tozu vs almam gereklimi? kullanırsam işe yararmı ? kafama takılan sorular bunlar

Son düzenleme:
Beslenme programı çıkar kendine kompleks karbonhidrat içeren besinlerle beslen(bulgur,pirinç,patates vs). Supplementler sana kilo aldırmaz onlar sadece ek gıda olarak sana yardımcı olur. Kilonun 4 katı kadar karbonhidrat içeren besinlerle beslen bu besinleri tek seferde tüketme. Beslenme kategorisine bakarsan ulaşmak istediğin bilgiler mevcut.

dostum sana bi önerim olucak denemeye deger bence
300ml tam yağlı süt
1cay kasıgı polen
1tatlı kasıgı keçiboynuzu pekmezi
1yemek kasıgı zeytin yağ
3 tam yumurta
8-10 tane fındık
bunları blendr dan geçirip sabah kalkınca ve öğlen yemeğinden sonra düzenli olarak kullanırsan faydasını görürsün :)

Cevaplarınız için teşekkür ederim yani şimdi benim supplement kullanmamın bi faydası olmazmı yada gainer ne bileyim normal yollardan çok yiyorum ama bi türlü kilo alamıyorum

Kendimden örnek veriyim.Spora 8,5 ay önce başladım.Başladığımda 46 kiloydum.Şuanda 57 kiloya çıktım.Supplement tek basına bir etkisi yok.Ben yazın karbonhidrat tozu kullandım ama beslenme hiç yoktu kilo felan alamadım.Sonbaharda protein + beslenmeye aşırı yükledim 1,5 ayda 3 kilo aldığımda oldu.Yani bu işin sırrı düzenli beslenme , beslemeden istediğin kadar supplement al bir işe yaramaz.

Yaşın daha 16 büyüme çağındasın supplement kullanmana gerek yok.Fakat bence kesinlikle spor salonuna gitmelisin eğer spor salonuna gidip bir düzen oturtursan kendine daha faydalı olur.

Beslenme olarak öteki arkadaşların önerilerini yeniliyorum ve cok fazla yemeye calıs.Bizim spor salonundaki hocam kusana kadar ye diyor :) Biraz abartı olabilir ama faydasını görüyorsun.

Çok yiyipte kilo alamıyorsan bir doktora gidip triod bezlerine baktır.

Teşekkür ederim cevabın için.Düzenli bir beslenme programı yapacağım yazında salona yazılmayı düşünüyorum inşallah faydasını görürüm.Tiroid bezlerimede baktıracağım zaten şüpheleniyorum zayıfım yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı