Kilo alımı ile ilgili

Frightos

Üye
Merhabalar. Benim sorum ben 50 gün önce spora basladim 60 kg den 65 kg ye geldim. Bu beni cok mutlu ve motive etti ve gobek ve yaglanma olmadan oldu bu.fakat simdi ben günlük beslenmemle bu kilolari aldim ama bu kilolar bir gün yetersiz bi beslenme olduğunda direk düşüşemi geçer. Yani ben 2 gün önce 66 tartildim bugün 65 tim bu oynama geriyemi gidiyorum diyor yoksa mide doluluğu su falan etkenlerimi.birde son birşey ilk 30 gunde 4 kilo aldim ama bu son 20 günde 1.5 2 kilo anca alabildim bunun anlami nedjr benim duzensizligimmi birseyleri yanlis yapiyor olmammi?

şöyle anlatayım sen örneğin 2000 kalori ihtiyaç duyuyordun 60 kg iken ve 2500 kalori alıyordun. bu şekilde her gün 500 kalori fazladan alıp ayda 15.000 kalori fazladan alıyordun ve bu da bildiğim kadarıyla yaklaşık 2 kiloya denk geliyor. şimdi ise 65 kg oldun ve 2300 kaloriye ihtiyaç duyuyorsun ve halen 2500 kalori alıyorsun , artık fazladan aldığın kalori 200 oldu yani ayda 6000 kalori fazladan almaya başladın. bu şekilde kilon da daha az arttı. bazal metabolizman kütlenle doğru orantılı olduğundan ( başka etkenler de var tabi ) kütlen arttıkça daha fazla besin tüketmen gerekecek aynı hızda kilo almak için.

Ben 16 yaşındayım şu an kilom 68 4 ayda 7 kilo aldım günde 3200 kaloriyi geçiyorum bazı günler ise 2600 falan ama ayda 1-1.5 kilo alıyorum senin nasıl öyle olmuş anlamadım belki ds yaşla ilgilidir günlük spor falan da yapmıyorum sadece fitness valla anlamadım.

birde şöyle düşün her 50 günde 5 kilo alacak olursan 1 senede 35 kg alırsın buda bittiğin tükendiğin anlama gelir, metabolizman her daim gelişmeni zorlaştıracak dirence sahiptir, sürekli aynı gün aynı şeyleri yaparak gelişme yavaşlar, şöyle düşün " spora yeni başladım 2 ay sonra 3 kilo kas almışım, eğer vücut böyle birşey olsaydı 1 senede 18 kg kas almam lazım ki buna steroid kullananlar bile ulaşamaz" vücut her zaman direnç gösterir sen geliştikçe.... antreman olsun beslenme olsun her zaman sabit kalırsan gelişim yavaşlar... Ha birde kas almak olsun yahut yağ vermek olsun her zaman spora başlangıçtaki kadar hızlı olmaz, vücudun anatomisine ters bu, onun için sen aslan gibi beslen aslan gibi sporunu yap sabırlı ol o vücut sana gülmeye başlayacak, sen omuz ve gögüsleri büyütmeye bak :)

Back
Yukarı