versiyon3
Üye
Selamlar,
7 Aydır düzenli olarak fitness yapmaktayım daha önce de kickboxing geçmişim vardı ve şimdi kickboxing'e yeniden başladım. Kickboxing ve fitness'ı aynı anda götürüyorum ciddi bir yorgunluk vs gibi sorunum yok.
Ana sorunum ise daha uygun bir fitness programına geçmek, amacım tabii ki sporla uğraşan herkes gibi hem daha mutlu hem de daha iyi bir görünüme kavuşmak:
Fitness programım iki gün olarak ikiye ayrıldı detaylar aşağıda .
Birinci gün programı
- Karın egzersizleri
- Bench press 3*12
- Incline Bench Press 3*12
- Dumbbell Fly 3*12
- Kapalı şınav 3* 12
- Dumbbell Omuz Press 3*12
- Öne Omuz Press (makina ile) 3*12
- Ayakta Dumbbell Yana Açış 3*12
- Biceps Machine Curl 3*12
- Alternate Curl 3*12
- Concentration Curl 3*12
İkinci gün programı
- Karın egzersizleri.
- Duz barı aşağı çekme 3*12 (sırt)
- Hyper Extention 3*12
- Dumbbell row 3*12
- Z-Bar Alna press (triceps) 3*12
- V Bar Cable Pushdown 3*12
- Dumbbell French Press3*12
- Leg Extension 3*12
- Leg Press 3*12
- Arka bacak yatarak (adını unuttum) 3*12
Bu programı ise şöyle uyguluyorum
Pazartesi - kicboxing
Salı - Fitness 1.gün programı
Çarşamba - Kickboxing
Perşembe - Fitness 2.gün programı
Cuma - Kickboxing
Cumartesi - Fintess 1.gün programı
Pazar - Fitness 2.gün programı
Beslenmemse şöyle:
Şeker yok- gereksiz karbonhidrat yok-tuz yok- alkol yok
Günde en az 4 yumurta beyazı
her gün ızgara tavuk, balık ya da bonfile mutlaka öğünlerden birisinde var
mutlaka her gün bir elma ve muz var
elime geçtikçe badem, fındık, leblebi yiyorum
günde maksimum iki fincan filtre kahve
sebze yemekleri bulursam affetmiyorum (buharda pişmiş brokoli vs)
fitness idmanlarından sonra bir porsiyon dymatize iso 100 içiyorum
İkiye ayrılmış program özellikle kickboxing ve fitness'ı birlikte yapınca bana faydasız gibi geliyor. Acaba ikiye bölmek yerine her fitness gününde tüm vücut çalıştırmak daha mı mantıklı olur. Salondaki antrenörümüz ki kendisi tecrübeli bir sporcu güveniyorum kendisine lakin iki spor için pek de ikna edici bir öneride bulunamadı. Ayrıca yakında yer değişikliğinden dolayı salonumu da değiştiriyorum. Sizlerden ricam programım ve bundan sonra fitness'da nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bana fikir vermeniz ve tecrübelerinizi paylaşmanız.
20'li yaşlarda Bruce Lee gibiyken iş hayatı ve gece hayatı ile 96 kiloya kadar çıkmıştım (boy:180cm) kickboxing bu fazla kilolardan kurtulmamda çok faydalı oldu şu an 79 kiloyum lakin gitmek bilmeyen bir göbeğim var. Ayrıca yoğun bir alkol tüketimim de vardı son bir aydır alkol'ü de neredeyse sıfırladım. Artık hayatımda alkol-şeker-tuz ve gereğinden fazla karbonhidratlı gıdalara yer vermiyorum ayrıca sigarayı da bıraktım. Anlayacağınız yeni ve sakin bir hayata başladım bu yüzden programımla ilgili tavsiyeleriniz çok önemli.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi sporlar.
7 Aydır düzenli olarak fitness yapmaktayım daha önce de kickboxing geçmişim vardı ve şimdi kickboxing'e yeniden başladım. Kickboxing ve fitness'ı aynı anda götürüyorum ciddi bir yorgunluk vs gibi sorunum yok.
Ana sorunum ise daha uygun bir fitness programına geçmek, amacım tabii ki sporla uğraşan herkes gibi hem daha mutlu hem de daha iyi bir görünüme kavuşmak:
Fitness programım iki gün olarak ikiye ayrıldı detaylar aşağıda .
Birinci gün programı
- Karın egzersizleri
- Bench press 3*12
- Incline Bench Press 3*12
- Dumbbell Fly 3*12
- Kapalı şınav 3* 12
- Dumbbell Omuz Press 3*12
- Öne Omuz Press (makina ile) 3*12
- Ayakta Dumbbell Yana Açış 3*12
- Biceps Machine Curl 3*12
- Alternate Curl 3*12
- Concentration Curl 3*12
İkinci gün programı
- Karın egzersizleri.
- Duz barı aşağı çekme 3*12 (sırt)
- Hyper Extention 3*12
- Dumbbell row 3*12
- Z-Bar Alna press (triceps) 3*12
- V Bar Cable Pushdown 3*12
- Dumbbell French Press3*12
- Leg Extension 3*12
- Leg Press 3*12
- Arka bacak yatarak (adını unuttum) 3*12
Bu programı ise şöyle uyguluyorum
Pazartesi - kicboxing
Salı - Fitness 1.gün programı
Çarşamba - Kickboxing
Perşembe - Fitness 2.gün programı
Cuma - Kickboxing
Cumartesi - Fintess 1.gün programı
Pazar - Fitness 2.gün programı
Beslenmemse şöyle:
Şeker yok- gereksiz karbonhidrat yok-tuz yok- alkol yok
Günde en az 4 yumurta beyazı
her gün ızgara tavuk, balık ya da bonfile mutlaka öğünlerden birisinde var
mutlaka her gün bir elma ve muz var
elime geçtikçe badem, fındık, leblebi yiyorum
günde maksimum iki fincan filtre kahve
sebze yemekleri bulursam affetmiyorum (buharda pişmiş brokoli vs)
fitness idmanlarından sonra bir porsiyon dymatize iso 100 içiyorum
İkiye ayrılmış program özellikle kickboxing ve fitness'ı birlikte yapınca bana faydasız gibi geliyor. Acaba ikiye bölmek yerine her fitness gününde tüm vücut çalıştırmak daha mı mantıklı olur. Salondaki antrenörümüz ki kendisi tecrübeli bir sporcu güveniyorum kendisine lakin iki spor için pek de ikna edici bir öneride bulunamadı. Ayrıca yakında yer değişikliğinden dolayı salonumu da değiştiriyorum. Sizlerden ricam programım ve bundan sonra fitness'da nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bana fikir vermeniz ve tecrübelerinizi paylaşmanız.
20'li yaşlarda Bruce Lee gibiyken iş hayatı ve gece hayatı ile 96 kiloya kadar çıkmıştım (boy:180cm) kickboxing bu fazla kilolardan kurtulmamda çok faydalı oldu şu an 79 kiloyum lakin gitmek bilmeyen bir göbeğim var. Ayrıca yoğun bir alkol tüketimim de vardı son bir aydır alkol'ü de neredeyse sıfırladım. Artık hayatımda alkol-şeker-tuz ve gereğinden fazla karbonhidratlı gıdalara yer vermiyorum ayrıca sigarayı da bıraktım. Anlayacağınız yeni ve sakin bir hayata başladım bu yüzden programımla ilgili tavsiyeleriniz çok önemli.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi sporlar.